|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Leča in čičerika
13.3.2008 13:27:26   
Anonimen
Rada bi skuhala malo za spremembo nekaj iz leče in čičerike. Imate kakšen dober recept?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Leča in čičerika
13.3.2008 13:33:41   
Volga
Lečo daš lahko v zelenjavno jzuho tako, za zgostitev.

Čičerika je pa meni najboljša sama, čeprav jo je zadnjič tašča dala v matevža pa pol fižola in je bilo zelo dobro.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Leča in čičerika
13.3.2008 14:40:18   
gojska
iz leče naredim krem juho, takšno kot iz graha. Če hočeš daš lahko not hrenovke ali testenine.
Čičeriko moram pa še sprobat. Je pa  ala fižol najbrž. Mam eno vrečko doma. Bom namočila, samo sem brala da je fino da jo kališuser posted image
No sigurno bo kakšna vedela.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Leča in čičerika
13.3.2008 14:41:24   
Volga
IZVIRNO SPOROČILO: gojska

iz leče naredim krem juho, takšno kot iz graha. Če hočeš daš lahko not hrenovke ali testenine.
Čičeriko moram pa še sprobat. Je pa  ala fižol najbrž. Mam eno vrečko doma. Bom namočila, samo sem brala da je fino da jo kališuser posted image
No sigurno bo kakšna vedela.


Kaj pa ima to veze? Mislim, da jo kališ? Drugače se pa ful dolgo kuha, četudi jo namakaš celo noč, zato jaz zdaj kar v piksni že kuhano kupim pa je. Kot fižol.

(odgovor članu gojska)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Leča in čičerika
13.3.2008 14:59:18   
gojska
ne vem to sem na kulinaričnih portalih pobrala. Mogoče da potegneš najboljše iz nje.
Piksne pa še vidla nisemuser posted image . Je res, da tud iskala nisem.

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Leča in čičerika
13.3.2008 15:01:58   
Volga
IZVIRNO SPOROČILO: gojska

ne vem to sem na kulinaričnih portalih pobrala. Mogoče da potegneš najboljše iz nje.
Piksne pa še vidla nisemuser posted image . Je res, da tud iskala nisem.


jaz sem jo našla v Evrospinu, se mi zdi.

(odgovor članu gojska)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Leča in čičerika
13.3.2008 15:32:28   
Jessy
Jaz dam čičeriko in lečo med ješprenj.

Sem pa pred leti jedla čičeriko na zeleni solati, namesto fižola in je bilo res okusno.

_____________________________

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Leča in čičerika
13.3.2008 18:33:01   
nuala
Čičeriko jaz skuham z jušno zelenjavo in začimbami, precedim in zabelim z olivnim oljem.
Za moža jo naredim v solati, s čebulo, kisom in bučnim oljem.
Rada jo tudi zmiksam skupaj z malo česna, peteršiljem in olivnim oljem ter postrežem z opečenim kruhom.
Radi jo imamo tudi "na pasulj". Doma naredim paradižnikovo omako ( čebula, korenje, česen, paradižnik, sol, sladkor in začimbe dušim do mehkega ), jo zmiksam, dam vanjo kuhano čičeriko in včasih tudi klobaso ter še malo prevrem, da se klobasa skuha. Postrežem s kruhom.
Pri nas jo delajo tudi v rižoti, enako kot rižoto z grahom naredim rižoto s čičeriko ( prej jo moramo skuhati ), jaz jo imam zelo rada, moji pa ne preveč.
Dodajam jo še zelenjavni ali krompirjevi juhi.

O leči pa nebi vedela ničesar.

_____________________________

Zakaj bi učil prašiča letati; izgubljaš čas in vznemirjaš prašiča.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Leča in čičerika
17.3.2008 11:34:10   
mojsoncek
LEČNA KREMNA JUHA

sestavine:
20 dag leče
limonina lupinica
lovorov list
popečene krušne kocke
peteršilj

jušna zelenjava:
1 korenček
1 peteršiljeva korenina
košček zeleninega gomolja
sol

podmet:
2 dl kisle smetane
2 dl kropa
1 žlica moke

priprava:
Lečo operemo in jo čez noč namočimo. Naslednji dan jo v isti vodi pristavimo in kuhamo skupaj z očiščeno in narezano ali nastrgano zelenjavo. Osolimo proti koncu kuhanja.
Mehko lečo pretlačimo z zelenjavo vred, dodamo smetanov podmet, ki ga v skodelici razmešamo iz smetane, moke in vrele vode.
Odišavimo z limonino lupinico in lovorovim listom ter pustimo, da vre še nekaj minut.
Kremno juho ponudimo s kockicami popečenega kruha in sesekljanim peteršiljem.


ČIČERIKINA JUHA S PARADIŽNIKOM

sestavine:
20 dag čičerke
4 dag masla
3 zreli paradižniki ali 3 žlice paradižnika iz konzerve
1 zelena paprika
origano
lovor
sol
poper

priprava:
Čičerko operemo in čez noč namočimo.
Paradižnik poparimo, olupimo in narežemo. Papri¬ko operemo, odstranimo seme in jo narežemo na rezance.
Čičerko naslednji dan odcedimo, zalijemo z 1 ½ l sveže vode, pristavimo in kuhamo 50 minut. Nekaj vode odlijemo in shranimo, s preostalo vodo čičerko zmiksamo.
Na maslu pražimo paradižnik in papriko, prilijemo prihranjeno vodo, kuhamo še 5 minut, dodamo dišave, sol, zmiksano čičerko in še nekaj minut kuhamo.
Po potrebi razredčimo z vročo juho ali kropom.


ČIČERIKINA JUHA Z ZELENO

sestavine:
20 dag čičerke
20 dag zeleninega gomolja
sol
1 jogurt
jušna kocka

priprava:
Čičerko operemo, namočimo in naslednji dan kuhamo v vodi, v kateri smo jo namakali.
Sredi kuhanja dodamo na lističe narezano zeleno, sol in jogurt.
Po želji dodamo jušno kocko. Juhe naj bo približno za 1 ½ l.




_____________________________

Vse kar smo, je posledica našega dosedanjega mišljenja (Buda)

(odgovor članu nuala)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Leča in čičerika
18.3.2008 12:53:01   
mojsoncek
ČIČERIKIN PIRE

Za 4 osebe potrebujemo:

GLAVNE SESTAVINE

200 g čičerike

IZ ŠPAJZE

lovor
maslo
1 strok česna (sesekljan)
½ čebule (sesekljana)
sol
poper
peteršilj

PRIPRAVA:

1. Čičeriko čez noč namočimo. Namočeno čičeriko odcedimo, speremo s hladno vodo in stresemo v kozico, solimo, dodamo lovor in zalijemo z vodo. Čičeriko kuhamo do mehkega.
2. V ponvi na raztopljenem maslu zlato rumeno prepražimo čebulo in česen le toliko, da zadiši.
3. Kuhano čičeriko odcedimo, pretlačimo in pomešamo s pripravljeno čebulo in česnom. Solimo in popramo ter dodamo sesekljan peteršilj.

vir: http://24ur.com/naslovnica/ekskluziv/kuhajmo/


_____________________________

Vse kar smo, je posledica našega dosedanjega mišljenja (Buda)

(odgovor članu mojsoncek)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Leča in čičerika
18.3.2008 13:16:21   
Čupka
Lečo uporabljam predvsem za kakđne polpetke.
Čičerika mi je zelo vđeč v solati, đe bolj pa imamo radi čičerikino juho. Lahko jo skuhađ identično, kot fiţolovo. Pa prej jo morađ seveda namočit čez noč. Mmmmm, pa vodne ţličnike not in je super!

(odgovor članu mojsoncek)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kdaj otroku ponuditi ribe in ostalo morsko...
Poletje je tu in že nam diši morska hrana. Kdaj in kako ponuditi takšne specialitete dojenčku?
Kdaj lahko dojenčku uvajamo mandarine in d...
Včasih je veljalo, da naj bi se citruse uvajalo po 1. letu starosti. Vendar so priporočila dames drugačna. Kdaj in kako ...




Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?