|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Avokado
29.2.2008 19:21:21   
sončika84
nisem še zasledila,da bi katera pisala kako pripravi avokado. Jaz ga nardim samo na en način,in sicer: avokado olupim,prerežem na pol,odstranim peško ter ga zmečkam z vilico. mal ga polijem z limoninim sokcom,da ne "zarjavi". dodam mu e poper,sol in nasekljan česen(tega dam kar veliko,če delam zame in za mojga,ker nama to ful odgovarja). vse skpuja zmešam še s kislo smetano. tko da na konc dobim tko za na kruh namazat,al pa na prepčenc. meni je to ful dobr,res odlično. To bi loh kr vsak dan jedla. Vseeno pa bi rada probala še kaj drugega z avokadom anrest.  Karkoli. No,pa da vidim vaše ideje in eksperimentiranja! Razpišite se! user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Avokado
29.2.2008 19:27:17   
Hans
Meni je avokado ena redkih stvari ki jih ne maram.

_____________________________

Nikoli ne obupajte! Če vam ne uspe v prvo, bo mogoče v drugo ali pa v tretjo! UPAJTE !

(odgovor članu sončika84)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Avokado
29.2.2008 19:45:27   
sončika84
ja,saj je dosti takih,ki ga ne amrajo. Čeprav zadnje čase je skoz bolj v modi in ga skoz več ljudi uporablja v kuhinji. JSt ga jem že odkar pomnim. Pa vem,da je bil to včas res sadež,ki ga mnogi niso poznali,tut drag je bil,ampak to je še zdaj. nek eksotičn sadež pač. In pol ljudje ne zaupajo lih najbl. majo predsodke al ne vem kaj. ampak dobr,če pa ti pač ne paše ti ne paše. Razumem to,sej pa tut js nekaj stvari ne maram. Je pa res,da nekateri še zmeram samo govorijo,da jim ni všeč,čeprav ga še niso probali. to gre meni na živce. ampak dobr,pstmo to. Smo mal zašli s teme. user posted image

(odgovor članu Hans)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Avokado
29.2.2008 19:48:14   
Hans
Jaz sem ga naredila kot si opisala, le brez kisle smetane, ker imamo kislo smatano zelo rada bom poskusila še to.

_____________________________

Nikoli ne obupajte! Če vam ne uspe v prvo, bo mogoče v drugo ali pa v tretjo! UPAJTE !

(odgovor članu sončika84)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Avokado
29.2.2008 20:02:47   
sončika84
no jst pa še nisem jedla brez kisle smetane pa bom naslednjič tko probala.user posted image

(odgovor članu Hans)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Avokado
29.2.2008 20:21:30   
MARTINŠČICA
Jaz naredim omako guacamolle (ne vem, če je pravilno napisano), v katero z druščino veselo pomakamo mehiški koruzni čips s chillijem.

Dostikrat ga dodajam solati. Včeraj sem na primer na tanko naribala rdeče zelje, dodala na tanke rezine nariban avokado, naribano kumaro, strt česen, na koščke narezan kivi in koruzo v zrnju, vse skupaj pa okisala z bučnim in oljčnim oljem, limoninim sokom in začinila z muškatnim oreščkom, kumino in poprom. Njamsi.


_____________________________

200% MAMI

(odgovor članu sončika84)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Avokado
29.2.2008 20:28:43   
Laubica
IZVIRNO SPOROČILO: Hans

Meni je avokado ena redkih stvari ki jih ne maram.

Jaz tudiuser posted image


_____________________________

smo družina laubekov:ata laubek
mama laubica
pa dva mala laubičarja

(odgovor članu Hans)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Avokado
29.2.2008 21:12:37   
sončika84
IZVIRNO SPOROČILO: MARTINŠČICA

Jaz naredim omako guacamolle (ne vem, če je pravilno napisano), v katero z druščino veselo pomakamo mehiški koruzni čips s chillijem.

Dostikrat ga dodajam solati. Včeraj sem na primer na tanko naribala rdeče zelje, dodala na tanke rezine nariban avokado, naribano kumaro, strt česen, na koščke narezan kivi in koruzo v zrnju, vse skupaj pa okisala z bučnim in oljčnim oljem, limoninim sokom in začinila z muškatnim oreščkom, kumino in poprom. Njamsi.


ja no,sej to je to kar ajz naredim. avokado szi smetano in dodatki oz. začimbami. drgča pa tarecept se sliši zlo eksotično- kivi,koruza,avokado,zelje... bom sprobala! Js morm vse sprobat,čeprav se sliši  malo hecno(sploh kivi pa koruza). to je tko kot mango pa repki rakcev v omakci. hehe ma je lih tko fino. evo.mam že dva drugačna načina prrprave avokada! Super! Hvala!

(odgovor članu MARTINŠČICA)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Avokado
29.2.2008 21:28:40   
rogljicek
Lahko ga daš v v mešano solato, lahko ga jeste kot prilogo, gre tudi v tortilije. Men je ful dober z banano. Avokado je meni osebno eno univerzalno sadje, ki gre k slanim jedem in tudi sladkim.

(odgovor članu sončika84)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Avokado
29.2.2008 21:31:50   
taja27
jst ga delam tudi s tunino in začimbami ... odlično

(odgovor članu rogljicek)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Avokado
17.3.2008 11:22:09   
mojsoncek
Puranji zrezki z avokadom:

sestavine:
4 vecji puranji zrezki
sol
poper
4 zlice olja
sesekljan timijan
1 velik ali 2 manjsa zrela avokada
1 majhen por
1 slab dl belega vina
sol
poper
2 zlici kisle smetane

priprava:
Zrezke osolimo, popopramo in na vrocem olju rumeno popecemo z obeh strani. Mascobo odlijemo in shranimo.
Ce je meso bolj trdo, lahko zrezke malo podusimo, tako da po zlicah prilivamo krop. Dusimo 20 minut. Proti koncu dusenja zrezke potresemo s timijanom.

Avokadov pire
Avokado olupimo, prerezemo, odstranimo pesko in sadno meso z vilicami zmeckamo.
Beli del majhnega pora prerezemo po dolgem, ga dobro operemo in narezemo na kratke rezance.
Olje, v katerem smo pekli zrezke, segrejemo, dodamo por, ga 2 minuti mesamo, prilijemo vino, osolimo, popopramo in dusimo 10 minut.
Dodamo avokadovo sredico in smetano ter na kratko nad ognjem vse razmesamo.
Zrezke razdelimo po kroznikih in na vsakega polozimo kupcek pireja. Okrasimo lahko s svezo timijanovo vejico.


_____________________________

Vse kar smo, je posledica našega dosedanjega mišljenja (Buda)

(odgovor članu taja27)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Avokado
17.3.2008 18:58:56   
Muca Copatarica
Jaz pa avokado le posolim in jem ali namažem na kruh. Njami, njami,.....

(odgovor članu mojsoncek)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kdaj lahko dojenčku uvajamo mandarine in d...
Včasih je veljalo, da naj bi se citruse uvajalo po 1. letu starosti. Vendar so priporočila dames drugačna. Kdaj in kako ...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...




Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?