Avokado (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


sončika84 -> Avokado (29.2.2008 19:21:21)

nisem še zasledila,da bi katera pisala kako pripravi avokado. Jaz ga nardim samo na en način,in sicer: avokado olupim,prerežem na pol,odstranim peško ter ga zmečkam z vilico. mal ga polijem z limoninim sokcom,da ne "zarjavi". dodam mu e poper,sol in nasekljan česen(tega dam kar veliko,če delam zame in za mojga,ker nama to ful odgovarja). vse skpuja zmešam še s kislo smetano. tko da na konc dobim tko za na kruh namazat,al pa na prepčenc. meni je to ful dobr,res odlično. To bi loh kr vsak dan jedla. Vseeno pa bi rada probala še kaj drugega z avokadom anrest.  Karkoli. No,pa da vidim vaše ideje in eksperimentiranja! Razpišite se! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Hans -> RE: Avokado (29.2.2008 19:27:17)

Meni je avokado ena redkih stvari ki jih ne maram.




sončika84 -> RE: Avokado (29.2.2008 19:45:27)

ja,saj je dosti takih,ki ga ne amrajo. Čeprav zadnje čase je skoz bolj v modi in ga skoz več ljudi uporablja v kuhinji. JSt ga jem že odkar pomnim. Pa vem,da je bil to včas res sadež,ki ga mnogi niso poznali,tut drag je bil,ampak to je še zdaj. nek eksotičn sadež pač. In pol ljudje ne zaupajo lih najbl. majo predsodke al ne vem kaj. ampak dobr,če pa ti pač ne paše ti ne paše. Razumem to,sej pa tut js nekaj stvari ne maram. Je pa res,da nekateri še zmeram samo govorijo,da jim ni všeč,čeprav ga še niso probali. to gre meni na živce. ampak dobr,pstmo to. Smo mal zašli s teme. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Hans -> RE: Avokado (29.2.2008 19:48:14)

Jaz sem ga naredila kot si opisala, le brez kisle smetane, ker imamo kislo smatano zelo rada bom poskusila še to.




sončika84 -> RE: Avokado (29.2.2008 20:02:47)

no jst pa še nisem jedla brez kisle smetane pa bom naslednjič tko probala.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




MARTINŠČICA -> RE: Avokado (29.2.2008 20:21:30)

Jaz naredim omako guacamolle (ne vem, če je pravilno napisano), v katero z druščino veselo pomakamo mehiški koruzni čips s chillijem.

Dostikrat ga dodajam solati. Včeraj sem na primer na tanko naribala rdeče zelje, dodala na tanke rezine nariban avokado, naribano kumaro, strt česen, na koščke narezan kivi in koruzo v zrnju, vse skupaj pa okisala z bučnim in oljčnim oljem, limoninim sokom in začinila z muškatnim oreščkom, kumino in poprom. Njamsi.




Laubica -> RE: Avokado (29.2.2008 20:28:43)

IZVIRNO SPOROČILO: Hans

Meni je avokado ena redkih stvari ki jih ne maram.

Jaz tudi[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




sončika84 -> RE: Avokado (29.2.2008 21:12:37)

IZVIRNO SPOROČILO: MARTINŠČICA

Jaz naredim omako guacamolle (ne vem, če je pravilno napisano), v katero z druščino veselo pomakamo mehiški koruzni čips s chillijem.

Dostikrat ga dodajam solati. Včeraj sem na primer na tanko naribala rdeče zelje, dodala na tanke rezine nariban avokado, naribano kumaro, strt česen, na koščke narezan kivi in koruzo v zrnju, vse skupaj pa okisala z bučnim in oljčnim oljem, limoninim sokom in začinila z muškatnim oreščkom, kumino in poprom. Njamsi.


ja no,sej to je to kar ajz naredim. avokado szi smetano in dodatki oz. začimbami. drgča pa tarecept se sliši zlo eksotično- kivi,koruza,avokado,zelje... bom sprobala! Js morm vse sprobat,čeprav se sliši  malo hecno(sploh kivi pa koruza). to je tko kot mango pa repki rakcev v omakci. hehe ma je lih tko fino. evo.mam že dva drugačna načina prrprave avokada! Super! Hvala!




rogljicek -> RE: Avokado (29.2.2008 21:28:40)

Lahko ga daš v v mešano solato, lahko ga jeste kot prilogo, gre tudi v tortilije. Men je ful dober z banano. Avokado je meni osebno eno univerzalno sadje, ki gre k slanim jedem in tudi sladkim.




taja27 -> RE: Avokado (29.2.2008 21:31:50)

jst ga delam tudi s tunino in začimbami ... odlično




mojsoncek -> RE: Avokado (17.3.2008 11:22:09)

Puranji zrezki z avokadom:

sestavine:
4 vecji puranji zrezki
sol
poper
4 zlice olja
sesekljan timijan
1 velik ali 2 manjsa zrela avokada
1 majhen por
1 slab dl belega vina
sol
poper
2 zlici kisle smetane

priprava:
Zrezke osolimo, popopramo in na vrocem olju rumeno popecemo z obeh strani. Mascobo odlijemo in shranimo.
Ce je meso bolj trdo, lahko zrezke malo podusimo, tako da po zlicah prilivamo krop. Dusimo 20 minut. Proti koncu dusenja zrezke potresemo s timijanom.

Avokadov pire
Avokado olupimo, prerezemo, odstranimo pesko in sadno meso z vilicami zmeckamo.
Beli del majhnega pora prerezemo po dolgem, ga dobro operemo in narezemo na kratke rezance.
Olje, v katerem smo pekli zrezke, segrejemo, dodamo por, ga 2 minuti mesamo, prilijemo vino, osolimo, popopramo in dusimo 10 minut.
Dodamo avokadovo sredico in smetano ter na kratko nad ognjem vse razmesamo.
Zrezke razdelimo po kroznikih in na vsakega polozimo kupcek pireja. Okrasimo lahko s svezo timijanovo vejico.




Muca Copatarica -> RE: Avokado (17.3.2008 18:58:56)

Jaz pa avokado le posolim in jem ali namažem na kruh. Njami, njami,.....




Stran: [1]