Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: kakšno službo izbrati 27.2.2008 7:07:03
|
|
|
|
dory
|
Hm..če bi bila jaz na tvojem mestu,bi se odločla za prvo možnost...je že boljš nekaj časa mal potrpet in si takoj pripravit teren za naprej...ne vem, pa imam tudi jaz doma otroka, pa tudi delam marsikateri dan do petih ali dlje, pa vseeno...važno je,kaj od tega dobiš za naprej...razen,če ti je vseeno kje boš delala in si okrog tega ne delaš posebnim preglavic. Da ti je važno,da službo imaš in tako...ne vem...moje mnenje...
|
|
|
|
RE: kakšno službo izbrati 27.2.2008 8:08:20
|
|
|
|
Kanny
|
Živjo, No jaz ti lahko povem samo kako je v JU. TAm namreč delam. V JU je obvezna prisotnost od 8:30 do 15:30 v petek do 14:30. Prihod je fleksibilen od 7:30 do 9h lahko prideš v službo. Če greš prej kot v 8h urah, daš seveda svoje privat ure. Lahko nabereš plus ure in jih potem koristiš tako da si doma. Izplačil nadur ponavadi ni, razen če dobiš kakšen sklep o ministra npr. Tudi jaz sem začela svojo kariero v JU kot pripravnica in ni mi žal. Veliko sreče!
|
|
|
|
RE: kakšno službo izbrati 27.2.2008 8:13:26
|
|
|
|
Anonimen
|
Izbrala bi drugo možnost. Prva mi ni všeč zaradi razlogov: - deljen urnik (se nimaš kam dat) - nikoli ne končaš točno ob 17-ih - zimski čas je tak, da ponoči greš in ponoči prideš ( v drugem primeru boš vsaj kaj sonca in otroka videla) - možnost napredovanja je zelo majhna - imaš probleme z varstvom (vsaj v večini jih imajo)
< Sporočilo je popravil Didlinaa -- 27.2.2008 8:22:01 >
|
|
|
|
RE: kakšno službo izbrati 27.2.2008 9:07:38
|
|
|
|
Olivija
|
IZVIRNO SPOROČILO: Mič II IZVIRNO SPOROČILO: Detece IZVIRNO SPOROČILO: Mič II Jaz bi izbrala banko, ker se niti pod razno ne vidim v javni upravi. Tistih osem ur bi me po moje ubilo, tako da niti to, da sem uro prej doma, ne bi pomenilo nobene pametne koristi ne zame ne za mojo druzino, tako da razlika ene ure pri meni ne bi igrala odlocilne vloge; vecja ja, ena ura ne. Zakaj bi te ubilo? Ker mi drzavna uprava in rutina "smrdita" ze na dalec... Mič II, ne posplošuj. Mi imamo trenutno tako pestro, da si prav želim mal rutine. Zdaj se pa še pripravljamo na vstop v OECD in se bo ta tempo nadaljeval. Grem delat in premišljevat o službi na kakšni občini.
|
|
|
|
RE: kakšno službo izbrati 27.2.2008 9:46:35
|
|
|
|
Detece
|
IZVIRNO SPOROČILO: Olivija IZVIRNO SPOROČILO: Mič II IZVIRNO SPOROČILO: Detece IZVIRNO SPOROČILO: Mič II Jaz bi izbrala banko, ker se niti pod razno ne vidim v javni upravi. Tistih osem ur bi me po moje ubilo, tako da niti to, da sem uro prej doma, ne bi pomenilo nobene pametne koristi ne zame ne za mojo druzino, tako da razlika ene ure pri meni ne bi igrala odlocilne vloge; vecja ja, ena ura ne. Zakaj bi te ubilo? Ker mi drzavna uprava in rutina "smrdita" ze na dalec... Mič II, ne posplošuj. Mi imamo trenutno tako pestro, da si prav želim mal rutine. Zdaj se pa še pripravljamo na vstop v OECD in se bo ta tempo nadaljeval. Grem delat in premišljevat o službi na kakšni občini. Naj pri razmišljanju kar ostane !
|
|
|
|
RE: kakšno službo izbrati 27.2.2008 11:55:46
|
|
|
|
natasarobi
|
Delo v banki - odvisno kaj delaš in v kateri banki delaš - ni razlika samo v delovnem času, ampak tudi glede plače, o rutini bi lahko debatirali,.... Izhodišče za kasneje za boljšo službo oz. napredovanje? Ne bi rekla - še iz nobene firme me niso povabili na razgovor - kot sem rekla, odvisno kaj delaš, kaj si, kdo si,.... (govorim iz izkušenj) Jaz bi razmislila glede na to, da imaš otroka, kaj ti je prioriteta in koliko ti pomenijo finance,...
|
|
|
|
RE: kakšno službo izbrati 27.2.2008 13:35:54
|
|
|
|
tinkatonka
|
Če ti je pomemben in dragocen čas, ki ga preživiš s svojo družino - JAVNA UPRAVA Če potrebuješ več denarja - SLUŽBA V BANKI. Ti moraš vedeti, kar prevaga pri tebi. Jaz bi se definitivno odločila za JU. Sem bila še do pred kratkim pripravnica v JU in z enoletnim otrokom in vem kaj te čaka. Če želiš kaj veš info pošlji ZS. Lp Tina
< Sporočilo je popravil tinkatonka -- 27.2.2008 13:39:03 >
|
|
RE: kakšno službo izbrati 27.2.2008 13:37:38
|
|
|
|
tinkatonka
|
Mič II, ne posplošuj. Mi imamo trenutno tako pestro, da si prav želim mal rutine. Zdaj se pa še pripravljamo na vstop v OECD in se bo ta tempo nadaljeval. Grem delat in premišljevat o službi na kakšni občini. Ja mi tudi. Poti v Bruselj, predsedovanje, poleg tega še ostale redne aktivnosti. Niso vsa dela v JU rutinska.
|
|
RE: kakšno službo izbrati 27.2.2008 22:40:21
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Olivija IZVIRNO SPOROČILO: Mič II Ker mi drzavna uprava in rutina "smrdita" ze na dalec... Mič II, ne posplošuj. Kje pa posplošujem . Sem napisala, da meni ne diši :).
|
|
|
|
RE: kakšno službo izbrati 27.2.2008 23:34:09
|
|
|
|
Olivija
|
IZVIRNO SPOROČILO: Mič II IZVIRNO SPOROČILO: Olivija IZVIRNO SPOROČILO: Mič II Ker mi drzavna uprava in rutina "smrdita" ze na dalec... Mič II, ne posplošuj. Kje pa posplošujem . Sem napisala, da meni ne diši :). pa si že probala? Jaz vem trenutno to, da si veliko mladih mamic ravno zaradi delovnega časa želi stran od dela v banki. In nekaterim že tista ena ura pomeni veliko. Ej, meni so se petki zdeli krasni, ker je 14:30 zelo hitro in se ti skoraj škoda zdi takrat dopust vzet. In mogoče mi bo ta petek celo uspelo.
< Sporočilo je popravil Olivija -- 27.2.2008 23:35:23 >
|
|
|
|
RE: kakšno službo izbrati 27.2.2008 23:38:05
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Olivija pa si že probala? Ze kaj manj rutinskega od JU...in ce ni res nujno treba, ne hvala :). Pac smo razlicni, saj to ni nic novega. Samo povedala sem svoje mnenje, ker do takrat so bili odgovori vecinoma za JU in rutino. Pa mi je bv, da se zenski, ki je ze itak eno leto doma v rutini, predlaga samo rutina, samo zato, da bo eno uro prej doma z otrokom, kar je ok, ce si ona to zeli. Ni pa ok to rutiniranje. Tudi zenske imamo svoje potrebe, med njimi tudi potrebo po delu in otroci imajo tudi ocete.
|
|
|
|
RE: kakšno službo izbrati 27.2.2008 23:44:07
|
|
|
|
Olivija
|
IZVIRNO SPOROČILO: Mič II IZVIRNO SPOROČILO: Olivija pa si že probala? Ze kaj manj rutinskega od JU...in ce ni res nujno treba, ne hvala :). Pac smo razlicni, saj to ni nic novega. Samo povedala sem svoje mnenje, ker do takrat so bili odgovori vecinoma za JU in rutino. Pa mi je bv, da se zenski, ki je ze itak eno leto doma v rutini, predlaga samo rutina, samo zato, da bo eno uro prej doma z otrokom, kar je ok, ce si ona to zeli. Ni pa ok to rutiniranje. Tudi zenske imamo svoje potrebe, med njimi tudi potrebo po delu in otroci imajo tudi ocete. Ok, samo rutina ne pomeni, da dejansko nimaš dela - pomeni samo to, da stalno delaš enako oz. po istem postopku. Kar pa v JU ni nujno - res, spet odvisno na kakšnem področju delaš. Zato pravim, da je celo v JU delo lahko zanimivo, edino plača je pa zgodba zase. Pa sem dejansko med tistimi, ki so se celo veselili nazaj v službo po porodniški.
|
|
|
|
RE: kakšno službo izbrati 27.2.2008 23:44:11
|
|
|
|
Marogica
|
Mene pa pri tem nekaj moti. TI sploh niso povedala, kaj TE VESELI delati, govoriš samo o delavniku in plači...Kot da je to smisel službe, ki bi jo naj opravaljala kar lep del življenja. Na prvem mestu zadovoljnega zaposlenega že dolgo ni več plača, temveč motivacija in počutje v službi. Šele na drugem, v nekaterih državah celo tretjem mestu je plača in vse ostalo... TOrej moj odgovor- glede na to, da boš ti pa hodila v službo...ker pač tako je v življenju..si izberi tisto, ki ima krajši delovnik. Očitno je to tvoja motivacija...aja pa plača tudi...
|
|
RE: kakšno službo izbrati 27.2.2008 23:47:37
|
|
|
|
Anonimen
|
Zato pravim, da je celo v JU delo lahko zanimivo Ja, celo lahko je... . Zelo lahko pa tudi ni. Skratka, jaz bi izbrala delo, ki me v osnovi bolj veseli, ker je razlika "samo" eno ura. In delati osem ur na dan nekaj, kar mi je bv, zaradi ene ure, meni ni vredno. Nekomu mogoce je, meni ni.
|
|
|
|
RE: kakšno službo izbrati 27.2.2008 23:51:23
|
|
|
|
Olivija
|
IZVIRNO SPOROČILO: Mič II Zato pravim, da je celo v JU delo lahko zanimivo Ja, celo lahko je... . Zelo lahko pa tudi ni. Skratka, jaz bi izbrala delo, ki me v osnovi bolj veseli, ker je razlika "samo" eno ura. In delati osem ur na dan nekaj, kar mi je bv, zaradi ene ure, meni ni vredno. Nekomu mogoce je, meni ni. jah vidiš, ker folk vedno misli drugače. Ne, joke, sicer ima pa Marogica prav, težko je svetovati, ker niti ne vemo kaj bo delala. Menda imaš na banki tudi več možnosti. Jaz npr. bi delala v kakšni bonitetni službi - to me je čisto očaralo.
|
|
|
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?