|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kakšno službo izbrati
26.2.2008 16:57:21   
sarka
Po dolgem času aktivnega iskanja službe, se mi sedaj obetata dve možnosti in ker bo potrebno izbrati, me zanimajo vaša mnenja oziroma izkušnje.
1. služba v banki, delovni čas od 8 do 17. Glede na to, da sem eno uro iz Lj, ne bom nikoli doma pred 18 (doma me čaka enoletna hčerka). Kar dobra plača, tudi dobra podlaga za iskanje naslednje službe, ki bi bila zaradi pridobljenih izkušenj lahko bližje doma.
2. služba v javni upravi, slabša plača, manj znanja, vendar pa bi delala tam nekje do štirih, ob petkih baje samo do 14.30.
Aja, v obeh primerih gre za zaposlitev za določen čas (pripravništvo), z možnostjo podaljšanja).
Saj vem, da se bom morala na koncu odločiti sama, ampak glede na to, da so na to temo bolj stara mnenja, me zanima še kakšno mnenje. če pa želite, mi lahko mnenje napišete tudi na Zs.

Hvala
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kakšno službo izbrati
26.2.2008 17:00:30   
Anonimen
Služba do petih ubija. Vsaj mene. Pa še nimam otrok. Komaj čakam da grem kam drugam.

Samo pri tebi se gre za pripravništvo. Koliko časa pa?
Ker kkšne pol leta, 9 mesecev se pa da potrpet, če imaš potem ful več možnosti za dobro službo.

(odgovor članu sarka)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
26.2.2008 17:19:03   
tinčica
jaz mislm da banko sigurno ne, razen če imaš urejeno varstvo oz. kdo ti bo šel po malo v vrtec.
pomisli da jo čez teden praktično ne boš videla...

Jah takle mamo za tale dnar....

(odgovor članu sarka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
26.2.2008 17:19:56   
lemavrica
JAz bi se odločila za JU.

12.09.07 sva dobila najinga sončka Jako
06.05.2010 smo dobili še drugega sončka Žigo

...Na ta lepi dan v meni erekcija se ti ne zdi da ne more biti lepša...

(odgovor članu tinčica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
26.2.2008 17:22:41   
arabela*
jaz bi se odločla za tadrugo varianto.Služba do petih ubija,sploh če te doma otrok čaka.Pa mislim,da imajo na banki eno uro vmes prosto,pa se itak nimaš kam dat.user posted image

Kdor zmore sanjati, najde vizijo. Kdor najde vizijo, poišče pot. Kdor najde pot, doseže cilj.

(odgovor članu lemavrica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
26.2.2008 17:25:20   
Rubin.
Definitivno za drugo: mi največ pomeni da sem z mojo malo mis user posted image , denar je drugotnega pomena.

(odgovor članu arabela*)
Neposredna povezava do sporočila: 6
26.2.2008 17:35:32   
Anonimen
Jaz bi se v tvoji situaciji odločila za UE, soloh če ni res občutna razlika v plači in ti ni nujno zaradi tega izbrati banko, ker otroka praktično sploh ne boš videla, pa v banki se tudi ne gre domov kar takoj ko se delovni čas konča, boš še velikokrat dlje tam.

(odgovor članu arabela*)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
26.2.2008 17:39:10   
Anonimen
se podpišem pod gospo srček, v banki boš redko res končala ob petih. Pa še banke niso tok fajn na UE je pomojem boljš. Pa še s hčerkico boš lahko.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
26.2.2008 18:23:58   
piščanc
strinjam se s predhonicami - ju in kasneje iskanje službe bliže, če ti bo v interesu

iz malega zraste veliko

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
26.2.2008 18:40:23   
Detece
Jaz bi izbrala banko.

kakšno bi pa bilo delovno mesto v JU?

UE = upravna enota kar pa ni isto kot Javna uprava!

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 10
26.2.2008 18:53:30   
Hans
Imam teto, ki dela v banki in ni preveč zadovoljna, čež teden je v bistvu cel dan ni doma.  Pa še med 12. in 14.uro imajo zapto in potem včasih te dve ure trajajo kar dolgo, domov pa ne mora, ker je predaleč, tako kot ti.

Nikoli ne obupajte! Če vam ne uspe v prvo, bo mogoče v drugo ali pa v tretjo! UPAJTE !

(odgovor članu Detece)
Neposredna povezava do sporočila: 11
26.2.2008 19:05:58   
Anonimen
2 varianta.

100% bi se tko odločila. Sem delala do 16.00, domov sem prišla ob 17.15. Sedaj delam do 13.45, domov pridem ob 13.50. Ni primerjave!! Včasih sploh ne vem, da sem bila v službi, ker imam popoldne še ful časa, pa ful naredim al pa če sam pre TV sedim.

(odgovor članu Hans)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
26.2.2008 19:10:28   
Anonimen
Jaz bi izbrala banko, ker se niti pod razno ne vidim v javni upravi. Tistih osem ur bi me po moje ubilo, tako da niti to, da sem uro prej doma, ne bi pomenilo nobene pametne koristi ne zame ne za mojo druzino, tako da razlika ene ure pri meni ne bi igrala odlocilne vloge; vecja ja, ena ura ne.

(odgovor članu sarka)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
26.2.2008 19:12:42   
Detece
IZVIRNO SPOROČILO: biba12

2 varianta.

100% bi se tko odločila. Sem delala do 16.00, domov sem prišla ob 17.15. Sedaj delam do 13.45, domov pridem ob 13.50. Ni primerjave!! Včasih sploh ne vem, da sem bila v službi, ker imam popoldne še ful časa, pa ful naredim al pa če sam pre TV sedim.

Kje pa delaš ti?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
26.2.2008 19:12:52   
eya
Za drugo varianto bi se odločila. Zato da bi bila lahko prej z otrokom...ker vsak dan šele ob 6ih prit domov, mali pa grejo najkasneje ob 8ih spat...to mi sploh ni všeč.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
26.2.2008 19:13:29   
Detece
IZVIRNO SPOROČILO: Mič II

Jaz bi izbrala banko, ker se niti pod razno ne vidim v javni upravi. Tistih osem ur bi me po moje ubilo, tako da niti to, da sem uro prej doma, ne bi pomenilo nobene pametne koristi ne zame ne za mojo druzino, tako da razlika ene ure pri meni ne bi igrala odlocilne vloge; vecja ja, ena ura ne.

Zakaj bi te ubilo?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
26.2.2008 19:15:05   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Detece

IZVIRNO SPOROČILO: Mič II

Zakaj bi te ubilo?

Ker mi drzavna uprava in rutina "smrdita" ze na dalec...user posted image

(odgovor članu Detece)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
26.2.2008 19:17:08   
petja
Pri tako majhnem otroku bi se odločila za 2. varianto. Pripravništvo oddelaš, potem pa lahko iščeš naprej, če ti plača ali pa delovno mesto ne ustreza.

Kot je napisala že eya, ob 18h bi prišla domov, kar pomeni, da bi z otrokom preživela max 2 uri na dan. Ne hvala!

Lp, petja

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   [Brisano sporočilo]
26.2.2008 19:22:14   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Detece)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
26.2.2008 19:35:07   
sarka
hvala za odgovore. Nočem povedati točno za kaj gre, ker ni še nič 100%, ampak ne gre za UE, so mi povedali, da so vikendi prosti. Ja, in na žalost je na banki vmes ena ura prosta za kosilo, zato tudi se potem dela do petih. Sem pa bila na razgovoru tudi še na eni drugi banki, kjer lahko začneš delati ob 7.30 in potem 8 ur, oziroma da vse narediš (baje). Samo od tam še nisem dobila odgovora. Torej je verjetno vse odvisno tudi od banke. Tudi jaz se vse bolj nagibam k JU, sicer imam pa še enkrat razgovor, da točno izvem, za kakšno delovno mesto gre in se bom potem mogoče lažje odločila.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 20
26.2.2008 19:37:10   
Rubin.
Pa javi, kako si se odločila user posted image .

(odgovor članu sarka)
Neposredna povezava do sporočila: 21
26.2.2008 20:13:53   
lotoska
Eno leto sem delala na banki in ti povem da sem imela 0 (nič) od življenja. Deljen delovnik, gužva pred okencem, pa včasih tud blagajniški riziko ni pokril manjka... Nikoli več.

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 22
26.2.2008 20:35:02   
Detece
IZVIRNO SPOROČILO: sarka

hvala za odgovore. Nočem povedati točno za kaj gre, ker ni še nič 100%, ampak ne gre za UE, so mi povedali, da so vikendi prosti. Ja, in na žalost je na banki vmes ena ura prosta za kosilo, zato tudi se potem dela do petih. Sem pa bila na razgovoru tudi še na eni drugi banki, kjer lahko začneš delati ob 7.30 in potem 8 ur, oziroma da vse narediš (baje). Samo od tam še nisem dobila odgovora. Torej je verjetno vse odvisno tudi od banke. Tudi jaz se vse bolj nagibam k JU, sicer imam pa še enkrat razgovor, da točno izvem, za kakšno delovno mesto gre in se bom potem mogoče lažje odločila.

No rada bi samo povedala, da je težko soditi samo po tem ali banka ali JU.
Vem, večina ima mnenje, da je JU full fajn, se nič ne dela, hitro si doma...itd. No ni vedno tako, vsaj ve večini primerov ne (se najdejo tudi takšni). Delam v JU in naj povem, da bi bila kakšen dan zelo vesela če bi imeli eno uro vmes prosto za malico, kajti veliko dni zaradi obsega dela in obremenjenosti  sploh ne malicam. delavnik je res do 16h, moje delavno mesto zahteva da je delo opravljeno, in če to ni opravljeno delaš dokler ga ne opraviš. Tudi do 17h. S tem da večino tega časa ki ga delaš preko dovoljenega se sploh ne prizna (delaš zastonj), da o plačah ne govorimo....verjetno ima kje kakšna trgovka enako ali celo večjo...

Odvisno je kakšno bo delovno mesto,....Pozanimaj se pri osebah ki so temu delovnem mestu najbližje, naj ti povedo izkušnje....

In verjemi kmalu bodo ljudje spoznali da v JU ni več tako luštno kot je bilo, ampak ravno nasprotno..

(odgovor članu sarka)
Neposredna povezava do sporočila: 23
26.2.2008 21:13:07   
lelaval
Jaz bi se verjetno odločila za službo v JU - res se pozna, če si vsaj 1 uro z otrokom, saj se lahko zgodi, da delaš dlje, kot je določeno.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu sarka)
Neposredna povezava do sporočila: 24
26.2.2008 21:51:29   
karamela
Jaz bi se  najverjetneje odločila za banko. Kot si omenila bi imela potem večje možnosti napredovanja oz. možnosti nove boljše službe.

Mislim, da moraš sama upoštevati vse dejavnike in jih pretehtati. Torej, delovni čas, plača (zame kar pomemben faktor pri odločanju), da nevem npr.  opravljaš delo ki te veseli, sodelavci..

Še vedno lahko tistih nekaj ur z otrokom v tem prehodnem obdobju, (dokler ne dobiš bolj zate ustrezne in plačane zaposlitve) poskušaš maksimalno izkoristiti.

To je moje mnenje.

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?