|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kako prerezati torto?
3.2.2008 20:38:36   
pikecpokec
Na pomoč!
Spekla sem biskvit za torto, pa se je premalo dvignil (biskvit mislim user posted image ). No, problem je v tem, da ga je treba še prerezati in nafilati. ampak se bojim, da ga bom postrani prerezala in bo potem cela torta šla v franže.
A ima katera kak preizkušen recept, kako torto čimbolj naravnost prerezati?
Vsaka ideja dobrodošla!

Vsak igralec mora sprejeti karte, ki mu jih dodeli življenje.
Ko pa so v rokah, se mora sam odločiti, kako bo igral, da bo zmagal. (Voltaire)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kako prerezati torto?
3.2.2008 20:40:04   
skuštrana
Pikecpokec, z vrvico oz. s cvirnom jo daj. 

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu pikecpokec)
Neposredna povezava do sporočila: 2
3.2.2008 20:42:01   
snorlax
Tako je - s sukancem.user posted image Sem že jaz tud tako delala, ker nisem imela dovolj dolgega noža.

LANI: - 18 KG

LETOS: ????

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 3
3.2.2008 20:42:14   
mala maja
ja s skuancemuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 4
3.2.2008 20:44:50   
kaja26
js ga prerežem kr z nožem za pršut

super gre

(odgovor članu mala maja)
Neposredna povezava do sporočila: 5
3.2.2008 20:44:59   
pikecpokec
OK, s sukancem. ampak kako?!?
Res nimam pojma kok to zgleda. a to tako ''žagaš'' al kaj?

Vsak igralec mora sprejeti karte, ki mu jih dodeli življenje.
Ko pa so v rokah, se mora sam odločiti, kako bo igral, da bo zmagal. (Voltaire)

Neposredna povezava do sporočila: 6
3.2.2008 20:45:57   
skuštrana
Snorlax, se nisem mogla spomnit kako se reče cvirnu po slovensko - sukanecuser posted image se vidi da sem že dolgo izza mejeuser posted image

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

Neposredna povezava do sporočila: 7
3.2.2008 20:47:21   
skuštrana
Vzemi dovolj dolgi sukanecuser posted image in potem vleči na tam kjer bi rada prerezala...full je lahko in gre fajn, verjemi mi, meni uspe pa nisem neka gospodinjauser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 8
3.2.2008 20:49:42   
al1*
Jaz najprej zarežem z nožem, naprej s sukancem. Oba konca ovijem okoli kazalcev in žiga-žaga. do konca.

lp

Neposredna povezava do sporočila: 9
3.2.2008 21:19:38   
sazi
jaz naokrog torte z nožem zarežem cca 1 cm, potem a okoli oboda v to režo položim sukanec, da nastane taka velika zanka in potem samo oba konca sukanca skupaj potegnem (torej tistega, ki je bol z desne strani torte primem v levo roko, tistega z leve pa v desno) - se samo super prereže in nič žaganja

(odgovor članu al1*)
Neposredna povezava do sporočila: 10
4.2.2008 7:43:50   
AnBan
Ravno zaradi tega, ker biskvit za torto ponavadi ali dobi "klobuk" ali "luknjo", jaz pečem torto "po plasteh". Sem vidla to pri sosedi slaščičarki in od takrat dalje počnem to tudi sama. Spečem ločeno 3 plasti, lahko vse tri naenkrat, če imaš dovolj rešetk v pečici oz. dovolj nizkih pekačev, ki se vstavijo v vodila. Vse plasti so enako debele in ni se mi treba matrat s tem kako bi prerezala.

[

Neposredna povezava do sporočila: 11
4.2.2008 10:44:37   
urskas
meni se rezanje s sukancem nikoli ne posreči, vedno le zdrobim....
Pa rajši vzamem najdaljši nož, četudi je malo postrani prerezano.

(odgovor članu AnBan)
Neposredna povezava do sporočila: 12
4.2.2008 11:05:02   
Sandra*
To zmerj moj reže biskvit za torte, ampak pomoje moreš še vroče prerezat, ker če ohladiš se pol bol drobi. Mislim da je tako, bi ga prašala pa trenutno spi. Je pa res najlaži s cvirnom (sukancem).

(odgovor članu urskas)
Neposredna povezava do sporočila: 13
4.2.2008 12:06:44   
honey
Jaz imam pa prav tak "nož" za torte oz. za prerezat biskvit. Je kot en ročaj pa laks je vmes napet in s tistim prerežem (najlajža predstava je obešalnik in namesto tiste prečke, kjer se obesijo npr. hlače, je laks). Primerjava, a user posted image  Ker s sukancem tudi meni ni nikoli uspelo.

(odgovor članu Sandra*)
Neposredna povezava do sporočila: 14
4.2.2008 15:23:57   
Jessy
IZVIRNO SPOROČILO: sazi

jaz naokrog torte z nožem zarežem cca 1 cm, potem a okoli oboda v to režo položim sukanec, da nastane taka velika zanka in potem samo oba konca sukanca skupaj potegnem (torej tistega, ki je bol z desne strani torte primem v levo roko, tistega z leve pa v desno) - se samo super prereže in nič žaganja

Točno tako naredim jaz in se krasno prereže. user posted image

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 15
6.2.2008 21:18:15   
mojsoncek
IZVIRNO SPOROČILO: Jessy

IZVIRNO SPOROČILO: sazi

Točno tako naredim jaz in se krasno prereže. user posted image

Se strinjam

Vse kar smo, je posledica našega dosedanjega mišljenja (Buda)

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 16
15.2.2008 15:23:53   
KOLIBRI
IZVIRNO SPOROČILO: honey

Jaz imam pa prav tak "nož" za torte oz. za prerezat biskvit. Je kot en ročaj pa laks je vmes napet in s tistim prerežem (najlajža predstava je obešalnik in namesto tiste prečke, kjer se obesijo npr. hlače, je laks). Primerjava, a user posted image  Ker s sukancem tudi meni ni nikoli uspelo.

Kje pa si ga kupila?
Sem ga nedavno iskala v Sparu in Mercatorju, pa ga nikjer niso imeli.

Pa še nekaj: mogoče katera ve, kje se dobi takšen velik pokrov, s katerim pokriješ že končano torto?

(odgovor članu honey)
Neposredna povezava do sporočila: 17
15.2.2008 16:05:20   
Mojčka N.
Kolibri
Te nože za torte prerezat sem prejšni teden zasledila v Mercatorju ( Domžale) in se mi je tko na prvi pogled zdela ena ful fajn zadevca,sam na žalost nisem kupila k je bil že tko poven voziček. Imam pa v mislih nabavit tud to.  In tisti velik pokrov za torto pokrit so tudi imeli.

(odgovor članu KOLIBRI)
Neposredna povezava do sporočila: 18
15.2.2008 19:34:56   
KOLIBRI
A res???
Bom pa še enkrat pogledala v kakšnem večjem Mercatorju.

Hvala za informacijo!

(odgovor članu Mojčka N.)
Neposredna povezava do sporočila: 19
15.2.2008 21:33:30   
Vrtnica79
IZVIRNO SPOROČILO: Sandra*

, ampak pomoje moreš še vroče prerezat, ker če ohladiš se pol bol drobi.

Ne, biskvit moraš rezati ko je ohlajen. Sama ga spečem vedno en dan prej, pa ga pol drugi dan prerežem. Gre lažje, ker ni vroč.

Lahko pa biskvit prerežete tudi z krajšim nožem, če nimate drugega. Najprej okoli in okoli, potem pa po sredini( si lahko malo dvignete biskvit z roko).

Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri.

(odgovor članu Sandra*)
Neposredna povezava do sporočila: 20
15.2.2008 23:11:04   
mami_miki
IZVIRNO SPOROČILO: skuštrana

Pikecpokec, z vrvico oz. s cvirnom jo daj. 

po moje tud...je mama tako delalauser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 21
16.2.2008 19:58:23   
Jessy
Ne vem, če obstaja samo pokrov za pokrivanje tort. Jaz sem do zdaj videla le možnost, kjer imaš podstavek na kateremu narediš torto, nato pa s pokrovom pokriješ in ob straneh zapreš, da lahko troto neseš kot v torbici.
Jaz sem jo kupila v merkurju.
user posted image

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu mami_miki)
Neposredna povezava do sporočila: 22
16.2.2008 21:52:48   
robinzon
Tale posoda od Roto je super, pa ni draga. Zdaj pozimi torto naredim in jo dam čez noč kar na teraso, da je na hladnem.

Ne vem, zakaj toliko komplicirate okrog rezanja biskvita. Vzameš nož in ga od strani zapičiš  tako, da je čim bolj vzporeden z biskvitom. Potem pa režeš. Saj ni nič narobe, če je malo vegasto, sčasoma bo skoz bolj raven rez. Z nadevom se neravnina tako ali tako prekrije. Reže se pa vedno ohlajen biskvit, topel se drobi in izsuši. Če se bojite, da biskvit razpade, greste z eno trdo tanko stvarjo v rez, porinete do konca in privzdignete. Zato je dober kakšen malo trši koledar ali platnica od kartonaste mape. 

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 23
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

RECEPTI: Tri jesenske enolončnice
Na jesenske hladnejše dni in sezono virusov se lahko pripravite tudi s toplimi in prehransko bogatimi jesenskimi enolonč...
Limonov-bananin kruh
Ste se naveličali običajnega kruha in bi svojemu malčku radi ponudili zdrav, sočen in slasten kruhec, ki ga bo z veselje...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?