Kako prerezati torto? (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


pikecpokec -> Kako prerezati torto? (3.2.2008 20:38:36)

Na pomoč!
Spekla sem biskvit za torto, pa se je premalo dvignil (biskvit mislim [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]). No, problem je v tem, da ga je treba še prerezati in nafilati. ampak se bojim, da ga bom postrani prerezala in bo potem cela torta šla v franže.
A ima katera kak preizkušen recept, kako torto čimbolj naravnost prerezati?
Vsaka ideja dobrodošla!




skuštrana -> RE: Kako prerezati torto? (3.2.2008 20:40:04)

Pikecpokec, z vrvico oz. s cvirnom jo daj. 




snorlax -> RE: Kako prerezati torto? (3.2.2008 20:42:01)

Tako je - s sukancem.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley20.gif[/image] Sem že jaz tud tako delala, ker nisem imela dovolj dolgega noža.




mala maja -> RE: Kako prerezati torto? (3.2.2008 20:42:14)

ja s skuancem[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




kaja26 -> RE: Kako prerezati torto? (3.2.2008 20:44:50)

js ga prerežem kr z nožem za pršut

super gre




pikecpokec -> RE: Kako prerezati torto? (3.2.2008 20:44:59)

OK, s sukancem. ampak kako?!?
Res nimam pojma kok to zgleda. a to tako ''žagaš'' al kaj?




skuštrana -> RE: Kako prerezati torto? (3.2.2008 20:45:57)

Snorlax, se nisem mogla spomnit kako se reče cvirnu po slovensko - sukanec[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]se vidi da sem že dolgo izza meje[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




skuštrana -> RE: Kako prerezati torto? (3.2.2008 20:47:21)

Vzemi dovolj dolgi sukanec[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] in potem vleči na tam kjer bi rada prerezala...full je lahko in gre fajn, verjemi mi, meni uspe pa nisem neka gospodinja[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




al1* -> RE: Kako prerezati torto? (3.2.2008 20:49:42)

Jaz najprej zarežem z nožem, naprej s sukancem. Oba konca ovijem okoli kazalcev in žiga-žaga. do konca.




sazi -> RE: Kako prerezati torto? (3.2.2008 21:19:38)

jaz naokrog torte z nožem zarežem cca 1 cm, potem a okoli oboda v to režo položim sukanec, da nastane taka velika zanka in potem samo oba konca sukanca skupaj potegnem (torej tistega, ki je bol z desne strani torte primem v levo roko, tistega z leve pa v desno) - se samo super prereže in nič žaganja




AnBan -> RE: Kako prerezati torto? (4.2.2008 7:43:50)

Ravno zaradi tega, ker biskvit za torto ponavadi ali dobi "klobuk" ali "luknjo", jaz pečem torto "po plasteh". Sem vidla to pri sosedi slaščičarki in od takrat dalje počnem to tudi sama. Spečem ločeno 3 plasti, lahko vse tri naenkrat, če imaš dovolj rešetk v pečici oz. dovolj nizkih pekačev, ki se vstavijo v vodila. Vse plasti so enako debele in ni se mi treba matrat s tem kako bi prerezala.




urskas -> RE: Kako prerezati torto? (4.2.2008 10:44:37)

meni se rezanje s sukancem nikoli ne posreči, vedno le zdrobim....
Pa rajši vzamem najdaljši nož, četudi je malo postrani prerezano.




Sandra* -> RE: Kako prerezati torto? (4.2.2008 11:05:02)

To zmerj moj reže biskvit za torte, ampak pomoje moreš še vroče prerezat, ker če ohladiš se pol bol drobi. Mislim da je tako, bi ga prašala pa trenutno spi. Je pa res najlaži s cvirnom (sukancem).




honey -> RE: Kako prerezati torto? (4.2.2008 12:06:44)

Jaz imam pa prav tak "nož" za torte oz. za prerezat biskvit. Je kot en ročaj pa laks je vmes napet in s tistim prerežem (najlajža predstava je obešalnik in namesto tiste prečke, kjer se obesijo npr. hlače, je laks). Primerjava, a [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] Ker s sukancem tudi meni ni nikoli uspelo.




Jessy -> RE: Kako prerezati torto? (4.2.2008 15:23:57)

IZVIRNO SPOROČILO: sazi

jaz naokrog torte z nožem zarežem cca 1 cm, potem a okoli oboda v to režo položim sukanec, da nastane taka velika zanka in potem samo oba konca sukanca skupaj potegnem (torej tistega, ki je bol z desne strani torte primem v levo roko, tistega z leve pa v desno) - se samo super prereže in nič žaganja


Točno tako naredim jaz in se krasno prereže. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




mojsoncek -> RE: Kako prerezati torto? (6.2.2008 21:18:15)

IZVIRNO SPOROČILO: Jessy

IZVIRNO SPOROČILO: sazi

jaz naokrog torte z nožem zarežem cca 1 cm, potem a okoli oboda v to režo položim sukanec, da nastane taka velika zanka in potem samo oba konca sukanca skupaj potegnem (torej tistega, ki je bol z desne strani torte primem v levo roko, tistega z leve pa v desno) - se samo super prereže in nič žaganja


Točno tako naredim jaz in se krasno prereže. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]


Se strinjam




KOLIBRI -> RE: Kako prerezati torto? (15.2.2008 15:23:53)

IZVIRNO SPOROČILO: honey

Jaz imam pa prav tak "nož" za torte oz. za prerezat biskvit. Je kot en ročaj pa laks je vmes napet in s tistim prerežem (najlajža predstava je obešalnik in namesto tiste prečke, kjer se obesijo npr. hlače, je laks). Primerjava, a [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]  Ker s sukancem tudi meni ni nikoli uspelo.


Kje pa si ga kupila?
Sem ga nedavno iskala v Sparu in Mercatorju, pa ga nikjer niso imeli.

Pa še nekaj: mogoče katera ve, kje se dobi takšen velik pokrov, s katerim pokriješ že končano torto?




Mojčka N. -> RE: Kako prerezati torto? (15.2.2008 16:05:20)

Kolibri
Te nože za torte prerezat sem prejšni teden zasledila v Mercatorju ( Domžale) in se mi je tko na prvi pogled zdela ena ful fajn zadevca,sam na žalost nisem kupila k je bil že tko poven voziček. Imam pa v mislih nabavit tud to.  In tisti velik pokrov za torto pokrit so tudi imeli.




KOLIBRI -> RE: Kako prerezati torto? (15.2.2008 19:34:56)

A res???
Bom pa še enkrat pogledala v kakšnem večjem Mercatorju.

Hvala za informacijo!




Vrtnica79 -> RE: Kako prerezati torto? (15.2.2008 21:33:30)

IZVIRNO SPOROČILO: Sandra*

, ampak pomoje moreš še vroče prerezat, ker če ohladiš se pol bol drobi.


Ne, biskvit moraš rezati ko je ohlajen. Sama ga spečem vedno en dan prej, pa ga pol drugi dan prerežem. Gre lažje, ker ni vroč.

Lahko pa biskvit prerežete tudi z krajšim nožem, če nimate drugega. Najprej okoli in okoli, potem pa po sredini( si lahko malo dvignete biskvit z roko).




mami_miki -> RE: Kako prerezati torto? (15.2.2008 23:11:04)

IZVIRNO SPOROČILO: skuštrana

Pikecpokec, z vrvico oz. s cvirnom jo daj. 


po moje tud...je mama tako delala[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




Jessy -> RE: Kako prerezati torto? (16.2.2008 19:58:23)

Ne vem, če obstaja samo pokrov za pokrivanje tort. Jaz sem do zdaj videla le možnost, kjer imaš podstavek na kateremu narediš torto, nato pa s pokrovom pokriješ in ob straneh zapreš, da lahko troto neseš kot v torbici.
Jaz sem jo kupila v merkurju.
[image]http://nakup.merkur.si/slike/velike/506705.jpg[/image]




robinzon -> RE: Kako prerezati torto? (16.2.2008 21:52:48)

Tale posoda od Roto je super, pa ni draga. Zdaj pozimi torto naredim in jo dam čez noč kar na teraso, da je na hladnem.

Ne vem, zakaj toliko komplicirate okrog rezanja biskvita. Vzameš nož in ga od strani zapičiš  tako, da je čim bolj vzporeden z biskvitom. Potem pa režeš. Saj ni nič narobe, če je malo vegasto, sčasoma bo skoz bolj raven rez. Z nadevom se neravnina tako ali tako prekrije. Reže se pa vedno ohlajen biskvit, topel se drobi in izsuši. Če se bojite, da biskvit razpade, greste z eno trdo tanko stvarjo v rez, porinete do konca in privzdignete. Zato je dober kakšen malo trši koledar ali platnica od kartonaste mape. 




Stran: [1]