|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   omaka za sarme
31.12.2007 13:17:11   
Anonimen
Kako jo ve naredite? Jaz sem jo zadnič tudi z malo paradižnikove mezge, pa je tastar rekel, da se v sarme ne daje paradajza user posted image  No, čeprav je blo glih tako dobro.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: omaka za sarme
31.12.2007 13:24:59   
Anonimen
Jaz na olju prepražim moko, zalijem z vodo, dodam paradižnikov koncentra, papriko v prahu, česen prahu, čebulo v prahu in začinko (ali sol).
Saj potem se tako navzame okusa od zelja.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: omaka za sarme
31.12.2007 13:26:52   
noe
Jaz je še nisem delala, dela pa jo mami in nardi res ful dobro, pa da not paradajz  in na koncu še kislo smetano

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: omaka za sarme
31.12.2007 13:29:20   
Enolla
Tvoj ta star ima prav user posted image . Jaz naredim takole: k sarmi dolijem toliko hladne vode, da je pokrita in potem to kuham, ko je že skoraj kuhano na malo olje prepražim žlico rdeče paprike in žlico moke in malo prepražim ter zlijem k sarmam in kuham še pol ure.  Moje so že kuhane.

_____________________________

Nič ni težjega od iskrenosti in nič ni lažjega od laskanja(Dostojevski).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: omaka za sarme
31.12.2007 13:39:06   
FORZA
Jas ponavadi ne dam mezge v sarmo.
Sem pa mojemu danes naročila naj samo gleda kako se sarma kuha in naj nič ne dodaja v pisker ta čas ko me ni bilo doma.
In poslediceuser posted image ja seveda mezgo je dal v sarmo.
Vseeno bo za pojestiuser posted image

Omako naredim tako, da na olju prepražim moko in žlico rdeče paprike.

(odgovor članu Enolla)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: omaka za sarme
31.12.2007 15:17:36   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: FORZA


Omako naredim tako, da na olju prepražim moko in žlico rdeče paprike.


A samo tako naredite? No, jaz sem dala paradajz, itak spet, budala. Za pojest bodo, kaj prida pa niso. Brezveze.

(odgovor članu FORZA)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: omaka za sarme
31.12.2007 15:19:38   
rija
sarme dinstaš v zelju, pa narediš frigaš z rdečo papriko....

_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: omaka za sarme
31.12.2007 15:20:07   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: rija

sarme dinstaš v zelju, pa narediš frigaš z rdečo papriko....


Samo potem pa ni prida omake ali pač?

(odgovor članu rija)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: omaka za sarme
31.12.2007 15:21:36   
rija
saj se za sarmo ne dela nobena omaka: sarme zložiš na zelje, dodamo na koščke narezano mesno slanino, doliješ vodo in to par ur počasi kuhaš....na koncu pa samo "pobarvaš"...

_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: omaka za sarme
31.12.2007 15:39:45   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: rija

saj se za sarmo ne dela nobena omaka: sarme zložiš na zelje, dodamo na koščke narezano mesno slanino, doliješ vodo in to par ur počasi kuhaš....na koncu pa samo "pobarvaš"...


Aja. Ampak jaz rabim malo zosa za čez krompir polit. No, bom drugič takole naredila, me prav  zanima, kako bo. Hvala.

(odgovor članu rija)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: omaka za sarme
31.12.2007 17:12:06   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: FORZA


Omako naredim tako, da na olju prepražim moko in žlico rdeče paprike.

Enako. Samo jaz dam na koncu še kislo smetano, da je res dobra, ker če ne meni ni. Aja, pa seveda prej na prepraženo moko in rdečo papriko vodo dolijem.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: omaka za sarme
31.12.2007 17:16:56   
Enolla
IZVIRNO SPOROČILO: al bina

IZVIRNO SPOROČILO: rija

saj se za sarmo ne dela nobena omaka: sarme zložiš na zelje, dodamo na koščke narezano mesno slanino, doliješ vodo in to par ur počasi kuhaš....na koncu pa samo "pobarvaš"...


Aja. Ampak jaz rabim malo zosa za čez krompir polit. No, bom drugič takole naredila, me prav  zanima, kako bo. Hvala.


V čem se pa ta predlog razlikuje od mojega, ki sem ga napisala zgoraj user posted image

_____________________________

Nič ni težjega od iskrenosti in nič ni lažjega od laskanja(Dostojevski).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: omaka za sarme
2.1.2008 10:52:36   
Anonimen
No, samo da povem. Edina stvar, ki sem jo naredila narobe je bila ta, da sem dala malo premalo moke v omako, da ni bila tako gosta. Čeprav se je drug dan kar lepo zgostila in je bilo zelo dobro. Torej naslednjič delam enako, omaka mora biti za po krompirju ali pa za kruh namakat.

Rija, a ti jih ne kuhaš v vodi, tako da spokrite? Ker če ja, potem samo to vodo "pobarvaš" po tvoje in rata omaka. Jaz se ne predstavljam, da bi jih samo "tenstala".

(odgovor članu Enolla)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: omaka za sarme
2.1.2008 11:00:37   
Anonimen
Ma ja, moraš dati moko, da se zgosti. Potem so pa razne variante, kako iz moke narediti omako, ampak po moje niti ne tako različne na koncu, ker se omaka itak navzame vonja in okusa od zelja.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: omaka za sarme
2.1.2008 11:02:30   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Splišni

Ma ja, moraš dati moko, da se zgosti. Potem so pa razne variante, kako iz moke narediti omako, ampak po moje niti ne tako različne na koncu, ker se omaka itak navzame vonja in okusa od zelja.


Ja, saj prav to je, in ko si mi tule napisala, da omaka potem itak po zelju potegne, sem nehala eksperimentrat. Ker sem prvič naredila s precej rdeče paprike, pa sem jo probala, sem samo v sekret zlila, potem sem pa tako obično malo pobarvano, pa malo paradajza, je bilo pa v redu.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Magnezij in železo v nosečnosti
V nosečnosti se poveča potreba po določenih mineralih v telesu in med njimi sta zelo pomembna magnezij in železo. Ali mo...
Kdaj lahko otroku prvič ponudite jajce?
Jajca so precej alergeno živilo, zato naj bi jih malčkom uvajali v prehrano z nekoliko večjo previdnostjo. Vendar se tud...




Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?