omaka za sarme (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


Anonimen -> omaka za sarme (31.12.2007 13:17:11)

Kako jo ve naredite? Jaz sem jo zadnič tudi z malo paradižnikove mezge, pa je tastar rekel, da se v sarme ne daje paradajza [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] No, čeprav je blo glih tako dobro.




Anonimen -> RE: omaka za sarme (31.12.2007 13:24:59)

Jaz na olju prepražim moko, zalijem z vodo, dodam paradižnikov koncentra, papriko v prahu, česen prahu, čebulo v prahu in začinko (ali sol).
Saj potem se tako navzame okusa od zelja.




noe -> RE: omaka za sarme (31.12.2007 13:26:52)

Jaz je še nisem delala, dela pa jo mami in nardi res ful dobro, pa da not paradajz  in na koncu še kislo smetano




Enolla -> RE: omaka za sarme (31.12.2007 13:29:20)

Tvoj ta star ima prav [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Jaz naredim takole: k sarmi dolijem toliko hladne vode, da je pokrita in potem to kuham, ko je že skoraj kuhano na malo olje prepražim žlico rdeče paprike in žlico moke in malo prepražim ter zlijem k sarmam in kuham še pol ure.  Moje so že kuhane.




FORZA -> RE: omaka za sarme (31.12.2007 13:39:06)

Jas ponavadi ne dam mezge v sarmo.
Sem pa mojemu danes naročila naj samo gleda kako se sarma kuha in naj nič ne dodaja v pisker ta čas ko me ni bilo doma.
In posledice[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]ja seveda mezgo je dal v sarmo.
Vseeno bo za pojesti[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Omako naredim tako, da na olju prepražim moko in žlico rdeče paprike.




Anonimen -> RE: omaka za sarme (31.12.2007 15:17:36)

IZVIRNO SPOROČILO: FORZA


Omako naredim tako, da na olju prepražim moko in žlico rdeče paprike.


A samo tako naredite? No, jaz sem dala paradajz, itak spet, budala. Za pojest bodo, kaj prida pa niso. Brezveze.




rija -> RE: omaka za sarme (31.12.2007 15:19:38)

sarme dinstaš v zelju, pa narediš frigaš z rdečo papriko....




Anonimen -> RE: omaka za sarme (31.12.2007 15:20:07)

IZVIRNO SPOROČILO: rija

sarme dinstaš v zelju, pa narediš frigaš z rdečo papriko....


Samo potem pa ni prida omake ali pač?




rija -> RE: omaka za sarme (31.12.2007 15:21:36)

saj se za sarmo ne dela nobena omaka: sarme zložiš na zelje, dodamo na koščke narezano mesno slanino, doliješ vodo in to par ur počasi kuhaš....na koncu pa samo "pobarvaš"...




Anonimen -> RE: omaka za sarme (31.12.2007 15:39:45)

IZVIRNO SPOROČILO: rija

saj se za sarmo ne dela nobena omaka: sarme zložiš na zelje, dodamo na koščke narezano mesno slanino, doliješ vodo in to par ur počasi kuhaš....na koncu pa samo "pobarvaš"...


Aja. Ampak jaz rabim malo zosa za čez krompir polit. No, bom drugič takole naredila, me prav  zanima, kako bo. Hvala.




Anonimen -> RE: omaka za sarme (31.12.2007 17:12:06)

IZVIRNO SPOROČILO: FORZA


Omako naredim tako, da na olju prepražim moko in žlico rdeče paprike.

Enako. Samo jaz dam na koncu še kislo smetano, da je res dobra, ker če ne meni ni. Aja, pa seveda prej na prepraženo moko in rdečo papriko vodo dolijem.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Enolla -> RE: omaka za sarme (31.12.2007 17:16:56)

IZVIRNO SPOROČILO: al bina

IZVIRNO SPOROČILO: rija

saj se za sarmo ne dela nobena omaka: sarme zložiš na zelje, dodamo na koščke narezano mesno slanino, doliješ vodo in to par ur počasi kuhaš....na koncu pa samo "pobarvaš"...


Aja. Ampak jaz rabim malo zosa za čez krompir polit. No, bom drugič takole naredila, me prav  zanima, kako bo. Hvala.


V čem se pa ta predlog razlikuje od mojega, ki sem ga napisala zgoraj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Anonimen -> RE: omaka za sarme (2.1.2008 10:52:36)

No, samo da povem. Edina stvar, ki sem jo naredila narobe je bila ta, da sem dala malo premalo moke v omako, da ni bila tako gosta. Čeprav se je drug dan kar lepo zgostila in je bilo zelo dobro. Torej naslednjič delam enako, omaka mora biti za po krompirju ali pa za kruh namakat.

Rija, a ti jih ne kuhaš v vodi, tako da spokrite? Ker če ja, potem samo to vodo "pobarvaš" po tvoje in rata omaka. Jaz se ne predstavljam, da bi jih samo "tenstala".




Anonimen -> RE: omaka za sarme (2.1.2008 11:00:37)

Ma ja, moraš dati moko, da se zgosti. Potem so pa razne variante, kako iz moke narediti omako, ampak po moje niti ne tako različne na koncu, ker se omaka itak navzame vonja in okusa od zelja.




Anonimen -> RE: omaka za sarme (2.1.2008 11:02:30)

IZVIRNO SPOROČILO: Splišni

Ma ja, moraš dati moko, da se zgosti. Potem so pa razne variante, kako iz moke narediti omako, ampak po moje niti ne tako različne na koncu, ker se omaka itak navzame vonja in okusa od zelja.


Ja, saj prav to je, in ko si mi tule napisala, da omaka potem itak po zelju potegne, sem nehala eksperimentrat. Ker sem prvič naredila s precej rdeče paprike, pa sem jo probala, sem samo v sekret zlila, potem sem pa tako obično malo pobarvano, pa malo paradajza, je bilo pa v redu.




Stran: [1]