|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   "koromač"
24.12.2007 14:16:02   
nu_tella
Pozdravljene, moja mami si je full želela poskusiti korenino koromača (liste uporabljamo v frtalji). Danes sem ga vidila na tržnici in kupila dve korenini. A ima katera kak nasvet/recept kako ga pripraviti?

Hvala in lep popoldan in se lepsi bozicni vecer.




_____________________________

Ce te nekdo ne ljubi na nacin, kot si zelis ti, se ne pomeni, da te ne ljubi z vsem, kar zna.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: "koromač"
24.12.2007 14:35:42   
Enolla
Jaz ga ponavadi kar prerežem na pol in potem skupaj spečem s krompirjem v pečici ali pa na četrtine in potem na krhlje narežem krompir in to skupaj dušim v ponvi na štedilniku s kančkom vode na malo oljšnega olja.

_____________________________

Nič ni težjega od iskrenosti in nič ni lažjega od laskanja(Dostojevski).

(odgovor članu nu_tella)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: "koromač"
24.12.2007 15:30:06   
bumerang
Narežeš ga na koščke (cca. 3x3cm), vržeš v krop in kuhaš dobrih 5 minut. Potem vržeš v posodo za pečico, gor narežeš paradižnik, dodaš dve žlički paradižnikovega soka ali pretlačenega paradižnika, črne olive, narezane na koščke, eno veliko žlico svežega timijana in en pokrovček belega vina. Premešaj. Vse skupaj v pečico na 220 dokler ne zarumeni.
Njamsi!

_____________________________

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu Enolla)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: "koromač"
27.12.2007 0:20:01   
Gina
Ti ne misliš korenine najbrž, ker korenina je ful globoka, izgleda pa kot ogromno korenje in je bele barve, najbrž misliš plod, ki je tik nad zemljo, pa je kot neka bučka in iz katerega rastejo zelo visoko steblo in listi.
Ima strašno močan okus, sama prepražim čebulo, pa gor vržem koromač narezan na koščke, začinim po želji, včasih dam še paradižnik, če ga imam doma, če ne pa ne, pretenstam do konca, pa potresem s sirom, toliko da se stopi.


kje praviš, da uporabiš liste? To me zelo zanima.  A se jih da kako spravit za čez zimo? Tega pa ne vem, sem prebrala, da se ne da, če pa kakšna to shranjuje, me pa zanima, ker ful lepo dišijo.

(odgovor članu nu_tella)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: "koromač"
27.12.2007 7:18:55   
Anonimen
je praviš, da uporabiš liste?


V frtali, pa mal za 'okus' v grahu v kozici in podobnih jedeh.

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: "koromač"
27.12.2007 8:11:12   
Olivija
narežam ga na majhne kocke, podušim ca. 15-20 minut na maslu (+ malo vode), dodam  sladko smetano in gorčico, lahko tudi malo belega vina. Potem pa še malo moke za zgostitev, sol in poper. In to je to.

Zraven pa testenine ali pa pire krompir.

(odgovor članu nu_tella)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: "koromač"
27.12.2007 8:13:11   
Strawberrie Cherrie
Jaz ga narežem na koščke, dodam k omakam, k pečenemu piščancu, k pečenemu krompirju, veliko9krat ga pečem zraven korenja....v glavnem pri nas se pogosto uporablja user posted image

(odgovor članu Olivija)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: "koromač"
27.12.2007 9:43:07   
Markova
Dušenega na maslu, še najrajši pa ga imamo v solati. Skuham ga na sopari in zabelim z olivnim oljem in limono. 

(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: "koromač"
27.12.2007 21:53:32   
nu_tella
Hvala za vse te nasvete. Nisem mela časa odgovort. Sva ga z mami naredili v rižoti in sem glihkar pojedla "ostanke" ;) in je blo super. Sva sicer mal priredili (po receptu je da čebulo in česen prepražiš na oljum dodaš narezan koromač in potem še riž ter paradižnik) Mi dve sva sam koromač prepražle dodale riž in je blo superca (pr nas nismo ravno feni začimb ;) )  No gor itak parmezan pa to.

Olivia tvoj nasvet tud dobr zveni. Omakica za pašto ;)

Drgač pa jaz mislim da so to dve rastlini.

Ena k raste pr nas na Krasu se uporabljajo samo "listi" (jih operes in narezes in umesas v maso za palačinke. Spečeš in lahko kr tako ješ al pa namažeš sirček gor al pa tatrd sir stopiš v mikrovalovni gor). Mislm da ga lahko  das v skrinjo. Se po moje obnese kot petršilj. Pač zihr zgubi neki svoje arome.

Tadrugo pa je ta gomolj. Oz. "koromač" pr katerem se uporablja gomolj.

A ja. Če sem prou razumela se uporablja tud za čaj. Sam to ne vem s kater od tehdveh raslin...

u glavnem, dobr je, ampak to itak ve že veste ;)



(odgovor članu Markova)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: "koromač"
29.12.2007 11:15:46   
Barbs
Koromač - janež je za čaj, pa tudi za ouzo (grško žganje) je priročenuser posted image

Naši fantje ( moj pa prijatli iz soseske ) so včeraj spekli dvokilsko hobotnico s Krka...Pod peko. V peko so dali poleg hobornice in treh orjaških lignjev še krompir v kosih in  na četrtine narezan gomolj koromača vmes, pa nekaj celih olupljenih čebul.

Tak okus, da dol padeš.....user posted image

_____________________________

Vsako noč nekdo misli name, preden zaspi:)

(odgovor članu nu_tella)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: "koromač"
31.12.2007 7:53:35   
Enolla
Pa, da sem mogla zdaj jet to brat, Barbs user posted image . Take sline so me primle, da ne vem če bodo tipke primle, user posted image .

_____________________________

Nič ni težjega od iskrenosti in nič ni lažjega od laskanja(Dostojevski).

(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: "koromač"
1.1.2008 11:09:15   
Putka
Zelenje koromača je odlično v istrski mineštri - bobiču s koruzo in fižolom.

Gomolj gre pa povsod kamor gre zelenjava, najboljši mi je pa res v pečici, recimo zraven kure da je boljši vonj.

(odgovor članu Enolla)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: "koromač"
6.1.2008 17:31:04   
* Mateja *
Mi koromač skuhamo in mu dodamo olje, kis, sol in poper in ga imamo za solato. Skuham pa tisti del nad zemljo, ladico reče moja nona.

(odgovor članu Putka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...
3 odlične jedi za doječo mamico
Za mamice, ki dojijo velja, da to kar same pojedo, poje tudi njihov dojenček. V želji, da dojenček ne bi imel težav s pr...




Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?