Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Rejenje kriterij za dobro kuho? 10.12.2007 7:45:31
|
|
|
|
puncica
|
Mi je dela tale tema mal mislit KLIK Zakaj se kako dobro nekdo kuha meri s tem kako se njegovi člani redijo. Zame nekdo dobro kuha če kuha zdravo, ni mi pa merilo to da se nekdo npr. mož redi. In tole ko govorijo da se jim je mož zredil 8-10 kilc se mi zdi že mal zaskrljujoče. Kakšno hrano sploh daje ženska pol na mizo? Al je to sam pomfri pa ocvrt sir, pa dunajski zrezki, zrezki v nevem kakšnih kaloričnih smetanovih omakah, njoki,.... al je to večinoma zelenjava, ribe, nizkokalorična hrana. Zame je dober kuhar tist ki naredi nekaj dobrega iz nizkokaloričnih sestavin - ribe, perutnina, zelenjava, polnozrnata moka, zelo malo olja pa še to olivno, sezamovo, laneno,... nerafinirano olje,... Tole je zame resnično težko, ne pa to da vržeš nekaj na mizo kar ima 1000 kalorij in je valda oh in sploh dobro in posledično se folk redi. Naj povem da se redi tud moj dragi pa doma zelo malo kuhamo , večinoma zame in otroke posebej, on pa tud posebej je, ker mojih zdravih zvarkov ne bo jedel Tule potem tale teorija da ženska dobro kuha ne velja, ker moj se kljub temu da moje hrane ne mara preveč al pa pravi da kompliciram redi.
|
|
RE: Rejenje kriterij za dobro kuho? 10.12.2007 8:01:24
|
|
|
|
malecka
|
Potem smo pri nas kuharski mojstri
|
|
RE: Rejenje kriterij za dobro kuho? 10.12.2007 8:10:13
|
|
|
|
muki1
|
Rejenje sploh ni kriterij za dobro kuho. To je samo blag izraz, če nekomu hočeš povedati, da se je ful zredil, pa rečeš raje, oh, tvoja žena pa je dobra kuharca .
|
|
RE: Rejenje kriterij za dobro kuho? 10.12.2007 8:18:25
|
|
|
|
mojsoncek
|
Dober kuhar za moje pojme kuha zdravo in raznoliko hrano. "Rejenje" pa niti pod tocko razno ni kriterij oz. merilo za dobrega kuharja... ravno nasprotno.
|
|
RE: Rejenje kriterij za dobro kuho? 10.12.2007 8:18:58
|
|
|
|
Olivija
|
IZVIRNO SPOROČILO: puncica Mi je dela tale tema mal mislit KLIK In tole ko govorijo da se jim je mož zredil 8-10 kilc se mi zdi že mal zaskrljujoče. Kakšno hrano sploh daje ženska pol na mizo? Al je to sam pomfri pa ocvrt sir, pa dunajski zrezki, zrezki v nevem kakšnih kaloričnih smetanovih omakah, njoki,.... al je to večinoma zelenjava, ribe, nizkokalorična hrana. Naš se je toliko zredil odkar sva skupaj in verjemi mi, da sem zelo slaba kuharica. Tako, da kakšna taka merila pri nas ne držijo. Ne štekam pa od česa se on redi, ker res poje ogromno sadja, zelenjave, ribe, .... Mogoče je finta v tem, da pri nas on v glavnem kuha.
|
|
|
|
RE: Rejenje kriterij za dobro kuho? 10.12.2007 8:19:33
|
|
|
|
puncica
|
IZVIRNO SPOROČILO: muki1 Rejenje sploh ni kriterij za dobro kuho. To je samo blag izraz, če nekomu hočeš povedati, da se je ful zredil, pa rečeš raje, oh, tvoja žena pa je dobra kuharca . A ha pol je to izgovor al kako ampak na uni temi se to ne vidi, ampak kokr sem jst razumela ženske mislijo da dobr kuhajo ker se njihov mož redi
|
|
RE: Rejenje kriterij za dobro kuho? 10.12.2007 8:21:32
|
|
|
|
nuala
|
Hja, ne vem. Če ženska postavi vsak dan nekaj dobrega ( iz kvalitetnih sestavin, raznovrstna hrana ) na mizo, družinski člani pa z veseljem jejo. To zame pomeni, da ženska dobro kuha. Da pa kuha same redilne jedi in dovoli, da družina poje neomejene količine visokokalorične hrane, to se mi zdi neodgovorno in vodi k rejenju. Zdravo / nezdravo je tu težaven kriterij. Tudi zdrava hrana je lahko visokokalorična in če je poješ preveč ( ob tem pa se malo giblješ ), se začneš rediti. Da pa večina žensk kuha zelenjavo in ribe ter polnozrnate testenine, žitarice,... tega tu na RR nisem zasledila.
|
|
RE: Rejenje kriterij za dobro kuho? 10.12.2007 9:01:53
|
|
|
|
AnBan
|
Jaz bi pa mojga tako rada zredila za ene 3, 4 kilce, pa mi ne uspe . Tudi če "dobro" kuham ne.
|
|
|
|
RE: Rejenje kriterij za dobro kuho? 10.12.2007 9:12:51
|
|
|
|
Anonimen
|
Hm....zanimivo....pol jst za moj okus super kuham k sm bl pr seb za njegovga pa ne očitno k se nč ne redi . To da je on aktiven športnik zame je pa šport RR verjetno nč ne vpliva na to .
|
|
|
|
RE: Rejenje kriterij za dobro kuho? 10.12.2007 9:19:21
|
|
|
|
puncica
|
IZVIRNO SPOROČILO: karin24 Hm....zanimivo....pol jst za moj okus super kuham k sm bl pr seb za njegovga pa ne očitno k se nč ne redi . Tale stavek ne razumem IZVIRNO SPOROČILO: karin24 To da je on aktiven športnik zame je pa šport RR verjetno nč ne vpliva na to . če je aktiven športnik verjetno junka ne je al kako?
|
|
RE: Rejenje kriterij za dobro kuho? 10.12.2007 9:55:49
|
|
|
|
Enolla
|
Ne puncica, ni to znak dobrega kuharja, ampak tudi tvoj princip kuhanja ni znak dobrega kuhanja. Zame je znak dobrega kuharja ta definicija, ki jo je Nuala povedala: "Hja, ne vem. Če ženska postavi vsak dan nekaj dobrega ( iz kvalitetnih sestavin, raznovrstna hrana ) na mizo, družinski člani pa z veseljem jejo. To zame pomeni, da ženska dobro kuha. Da pa kuha same redilne jedi in dovoli, da družina poje neomejene količine visokokalorične hrane, to se mi zdi neodgovorno in vodi k rejenju. " Zdraven pa mora biti tudi malo ljubezni ko kuhaš. Na hitro "zmašeni" polnozrnati špageti s kupljeno polivko se mi zdi precej manj podobno zdravi hrani kot doma spohan dunajski zrezek s soparjeno zelenjavo in skledo surove zelenjave.
|
|
RE: Rejenje kriterij za dobro kuho? 10.12.2007 9:59:41
|
|
|
|
Markova
|
Moja definicija dobrega kuharja je taka kot nualina.
|
|
|
|
RE: Rejenje kriterij za dobro kuho? 10.12.2007 10:01:21
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: puncica IZVIRNO SPOROČILO: karin24 Hm....zanimivo....pol jst za moj okus super kuham k sm bl pr seb za njegovga pa ne očitno k se nč ne redi . Tale stavek ne razumem Česa ne razumeš. Jst kuham za oba, jst sm bl močna on normalno grajen. Očitno zase boljš kuham k zanj IZVIRNO SPOROČILO: karin24 To da je on aktiven športnik zame je pa šport RR verjetno nč ne vpliva na to . če je aktiven športnik verjetno junka ne je al kako? Ne, ne je... , pa sej jst tud ne običajno
|
|
|
|
RE: Rejenje kriterij za dobro kuho? 10.12.2007 10:11:47
|
|
|
|
piščanc
|
rejenje je samo znak splošne aktivnosti telesa. in ni nujno, da vsem ljudem enako pašejo vse sestavine. nekateri potrebujejo več mesa, drugi več zelenjave. ne moreš posploševati. pa spet letni časi, pa služba itd. je pa super, če se vse poklapa - življenski stil in hrana. potem res ni rejenja, ampak uživanje ob hrani. nisem pa privrženec popolnova ribje polnozrnate hrane.
|
|
RE: Rejenje kriterij za dobro kuho? 13.12.2007 22:17:55
|
|
|
|
fugeela
|
da se kdo redi ni krvida kuharja temveč jedca...kulinarični mojstri..so največkrat tisti,ki imajo ogromno osnovnega znanja in tega koristijo v kreativni improvizaciji...
|
|
|
|
RE: Rejenje kriterij za dobro kuho? 13.12.2007 22:20:32
|
|
|
|
fugeela
|
sm pozabla dodat primer greš v retavracijo in se nažreš...zato je torej kriv posledično kuhar ker takoooo slabo kuha . get the catch!
|
|
|
|
RE: Rejenje kriterij za dobro kuho? 13.12.2007 23:12:09
|
|
|
|
muška
|
Meni je kriterij samo to, da radi jejo kar skuham, da me pohvalijo in ker vem, da res dobro kuham. Pa naj bodo to zrezki z omakcami iz smetanove omake, ali pa zelje pa krompir.
|
|
|
|
RE: Rejenje kriterij za dobro kuho? 14.12.2007 10:02:29
|
|
|
|
Paštetka
|
moj pravi, da kuham najboljše na svetu . Pa kuham vsak dan in mi prekleto ga ne uspe malo poredit. Potem mu pa tašča (moja), skoraj vsak dan nekaj domov pošilja, kao, da ne bo lačen. Pa tudi v službi mu namečejo tako poln taler, da mu vse dol leti in ne more pojesti. Je, pa res, da kuhamo doma zdravo, pestro, pazimo, da se stvari pravilno kuhajo. Dunajca in pomfri pri nas na jedilniku najdete mogoče 2x na leto.
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Kako pripraviti popolno pokovko?Se tudi vi sprašujete, zakaj so 'kokice' v kinu vedno tako okusne, doma pripravljena pokovka pa se kar nekako ne more pr...
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?