|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   goveji zrezki
30.11.2007 22:35:42   
nynna
Lepo prosim za kakšen recept z govejimi zrezki v omaki.
Hvala
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: goveji zrezki
30.11.2007 22:39:21   
lex
toliko kot imaš težke zrezke, toliko čebule nasekljane na drobno, prepražiš čebulo jo zaliješ z pol deci vode, da zacvrči, nato daš not zrezke potolčene, na eni strani namazane s sefom, na drugi pa pomokane in posoljene. Dodaš lovorov list, malo rdeče paprike jaz sicer dam malo vegete, ni pa nujno, pa pol tetrapaka pasiranega paradižnika (pelatov) in potem to dušiš eno uro (ne pozabi zalivat in obračat zrezkovuser posted image ). zraven paše pire ali pa kruhovi cmoki

_____________________________

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

(odgovor članu nynna)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: goveji zrezki
1.12.2007 9:42:29   
Anonimen
Moj način:

Na žlici olivnega olja pocmarim,toliko,da postekleni eno majnšo čebulo,zalijem z malo vode in jo dušim.medtem potolčem zrezke,jih posolim in popopram in eno stran namažem z senftom.Čez čas jih položim v kozico s čebulo,popečem iz obeh strani,dodam strok česna in majhen lovorov list,zalijem z pol
z deci tekočine(pol belega vina,pol vode)in kuham,dokler se zrezki ne zmehčajo(ne pozabi zalivat,sproti,če tekočina izhlapi)Ko so zrezki mehki,jih vzamem ven,odložim na krožnik.omakco pustim na ognju(nizkem)v skodelici zamešam žličko jedilnega škroba z malo vode in s tem zgostim omako,ki ji še dodam žličko vegete in dodatno,po okusu popram in dosolim,nato pa zrezke zložim nazaj v omako in še nekaj minutk pokuham.

Namesto belega vina je dobro tudi črno vino(teran ali refošk)

(odgovor članu lex)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: goveji zrezki
1.12.2007 21:56:57   
mojsoncek
Goveji zrezki v gorcicni omaki... jaz jih pripravim tako, kot ce bi naredila g. zrezke v naravni omaki, s tem da proti koncu dodam gorcicna semena (ce jih nimam doma, pa kar zlico zenfa) in na majhne koscke narezane kisle kumarice.

Drugace pa se malo poglej na www.kulinarika.net za te recepte:
gobova omaka
zelenjavna omaka
omaka z vinom
lovska omaka
omaka s hrenom
porova omaka
goveji zrezki v pikantni omaki
duseni goveji zrezki s korenovkami





_____________________________

Vse kar smo, je posledica našega dosedanjega mišljenja (Buda)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: goveji zrezki
10.12.2007 14:35:54   
Anonimen
http://www.mojirecepti.com/meso/
http://www.lepa.si/kulinarika/mesne-jedi/goveji-zrezki-v-pikantni-omaki.html
www.kulinarika.net

Nekaj naslovov.
Dober tek!

(odgovor članu mojsoncek)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: goveji zrezki
10.12.2007 14:38:31   
Anonimen
Jaz jih naredim brez čebule, so mi boljši.

Na olju prepražim meso, nato zrezke poberem iz ponve in jih dam na krožnik. Po potrebi dodam v ponev še malo olja in eno veliko žlico moke, nato to pa malo pražim. Nato dolijem vodo, solim, dodam začimbe (česen v prahu, brinove jagode, drobnjak, poper in sol) ter malo pokuham, nato dodam zrezke in jih še malo kuham.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: goveji zrezki
11.12.2007 13:02:29   
Anonimen
Prosim, prosim, ni za kaj, malenkost, pa še kdaj drugič.

Pa saj se ni treba tako zahvaljevat, no, mi bo še nerodno.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: goveji zrezki
11.12.2007 13:15:05   
Enolla
IZVIRNO SPOROČILO: Splišni

Prosim, prosim, ni za kaj, malenkost, pa še kdaj drugič.

Pa saj se ni treba tako zahvaljevat, no, mi bo še nerodno.

user posted image   Hvala, Splišni! user posted image


_____________________________

Nič ni težjega od iskrenosti in nič ni lažjega od laskanja(Dostojevski).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: goveji zrezki
12.12.2007 21:58:13   
koala
Meni pa so ful dobri takšni:

Na žlici olja najprej popražim na lističe narezane šampinjone, da upadejo in spustijo tekožino, ko tekočina povre jih vzamem iz ponve in dam noter drobno sesekljano rdečo čebulo ter jo stekleno popražim, potem dodam eno drobno narezano rdečo pariko in zalijem z malo vode, pokuham nekaj minutk, nato pa to spasiram z paličnim mešalnikom, to potem vzamem iz ponve, na tem soku, ki ostane pa z obeh starni na hitro zapečem zrezka, ki u posolim in popopram in na eni stran namažem z gorčico, ko sta zapečena, dam nazaj v ponev papriko in čebulo, ter gobice in zalijem z vročo vodo, noter dam še lovorov list, potem pa počasi dušim da je meso mehko. Ko se meso zmehča vzamem meso iz ponve in ga pokrijem vmes pa dokončam omako, kakšna žlička vegete, zgostim pa z jedilnim škrobom, ki ga razmešam v nekaj hladne vode, potem dodam še dve žlici kečapa in žlico kisle smetane, ko se smetana razpusti, da ni več grudic in se omaka zgosti dam meso nazaj in pustim vse skupaj počasi in na rahlo vreti še nekaj minut. Zraven pa paše pire krompir.

_____________________________

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

(odgovor članu Enolla)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kako pripraviti popolno pokovko?
photo
Se tudi vi sprašujete, zakaj so 'kokice' v kinu vedno tako okusne, doma pripravljena pokovka pa se kar nekako ne more pr...
Kdaj lahko otroku prvič ponudite jajce?
Jajca so precej alergeno živilo, zato naj bi jih malčkom uvajali v prehrano z nekoliko večjo previdnostjo. Vendar se tud...




Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?