koala -> RE: goveji zrezki (12.12.2007 21:58:13)
|
Meni pa so ful dobri takšni: Na žlici olja najprej popražim na lističe narezane šampinjone, da upadejo in spustijo tekožino, ko tekočina povre jih vzamem iz ponve in dam noter drobno sesekljano rdečo čebulo ter jo stekleno popražim, potem dodam eno drobno narezano rdečo pariko in zalijem z malo vode, pokuham nekaj minutk, nato pa to spasiram z paličnim mešalnikom, to potem vzamem iz ponve, na tem soku, ki ostane pa z obeh starni na hitro zapečem zrezka, ki u posolim in popopram in na eni stran namažem z gorčico, ko sta zapečena, dam nazaj v ponev papriko in čebulo, ter gobice in zalijem z vročo vodo, noter dam še lovorov list, potem pa počasi dušim da je meso mehko. Ko se meso zmehča vzamem meso iz ponve in ga pokrijem vmes pa dokončam omako, kakšna žlička vegete, zgostim pa z jedilnim škrobom, ki ga razmešam v nekaj hladne vode, potem dodam še dve žlici kečapa in žlico kisle smetane, ko se smetana razpusti, da ni več grudic in se omaka zgosti dam meso nazaj in pustim vse skupaj počasi in na rahlo vreti še nekaj minut. Zraven pa paše pire krompir.
|
|
|
|