goveji zrezki (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


nynna -> goveji zrezki (30.11.2007 22:35:42)

Lepo prosim za kakšen recept z govejimi zrezki v omaki.
Hvala




lex -> RE: goveji zrezki (30.11.2007 22:39:21)

toliko kot imaš težke zrezke, toliko čebule nasekljane na drobno, prepražiš čebulo jo zaliješ z pol deci vode, da zacvrči, nato daš not zrezke potolčene, na eni strani namazane s sefom, na drugi pa pomokane in posoljene. Dodaš lovorov list, malo rdeče paprike jaz sicer dam malo vegete, ni pa nujno, pa pol tetrapaka pasiranega paradižnika (pelatov) in potem to dušiš eno uro (ne pozabi zalivat in obračat zrezkov[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]). zraven paše pire ali pa kruhovi cmoki




Anonimen -> RE: goveji zrezki (1.12.2007 9:42:29)

Moj način:

Na žlici olivnega olja pocmarim,toliko,da postekleni eno majnšo čebulo,zalijem z malo vode in jo dušim.medtem potolčem zrezke,jih posolim in popopram in eno stran namažem z senftom.Čez čas jih položim v kozico s čebulo,popečem iz obeh strani,dodam strok česna in majhen lovorov list,zalijem z pol
z deci tekočine(pol belega vina,pol vode)in kuham,dokler se zrezki ne zmehčajo(ne pozabi zalivat,sproti,če tekočina izhlapi)Ko so zrezki mehki,jih vzamem ven,odložim na krožnik.omakco pustim na ognju(nizkem)v skodelici zamešam žličko jedilnega škroba z malo vode in s tem zgostim omako,ki ji še dodam žličko vegete in dodatno,po okusu popram in dosolim,nato pa zrezke zložim nazaj v omako in še nekaj minutk pokuham.

Namesto belega vina je dobro tudi črno vino(teran ali refošk)




mojsoncek -> RE: goveji zrezki (1.12.2007 21:56:57)

Goveji zrezki v gorcicni omaki... jaz jih pripravim tako, kot ce bi naredila g. zrezke v naravni omaki, s tem da proti koncu dodam gorcicna semena (ce jih nimam doma, pa kar zlico zenfa) in na majhne koscke narezane kisle kumarice.

Drugace pa se malo poglej na www.kulinarika.net za te recepte:
gobova omaka
zelenjavna omaka
omaka z vinom
lovska omaka
omaka s hrenom
porova omaka
goveji zrezki v pikantni omaki
duseni goveji zrezki s korenovkami







Anonimen -> RE: goveji zrezki (10.12.2007 14:35:54)

http://www.mojirecepti.com/meso/
http://www.lepa.si/kulinarika/mesne-jedi/goveji-zrezki-v-pikantni-omaki.html
www.kulinarika.net

Nekaj naslovov.
Dober tek!




Anonimen -> RE: goveji zrezki (10.12.2007 14:38:31)

Jaz jih naredim brez čebule, so mi boljši.

Na olju prepražim meso, nato zrezke poberem iz ponve in jih dam na krožnik. Po potrebi dodam v ponev še malo olja in eno veliko žlico moke, nato to pa malo pražim. Nato dolijem vodo, solim, dodam začimbe (česen v prahu, brinove jagode, drobnjak, poper in sol) ter malo pokuham, nato dodam zrezke in jih še malo kuham.




Anonimen -> RE: goveji zrezki (11.12.2007 13:02:29)

Prosim, prosim, ni za kaj, malenkost, pa še kdaj drugič.

Pa saj se ni treba tako zahvaljevat, no, mi bo še nerodno.




Enolla -> RE: goveji zrezki (11.12.2007 13:15:05)

IZVIRNO SPOROČILO: Splišni

Prosim, prosim, ni za kaj, malenkost, pa še kdaj drugič.

Pa saj se ni treba tako zahvaljevat, no, mi bo še nerodno.

[img]http://www.cosgan.de/images/midi/frech/k025.gif[/img]  Hvala, Splišni! [img]http://www.cosgan.de/images/midi/frech/k025.gif[/img]




koala -> RE: goveji zrezki (12.12.2007 21:58:13)

Meni pa so ful dobri takšni:

Na žlici olja najprej popražim na lističe narezane šampinjone, da upadejo in spustijo tekožino, ko tekočina povre jih vzamem iz ponve in dam noter drobno sesekljano rdečo čebulo ter jo stekleno popražim, potem dodam eno drobno narezano rdečo pariko in zalijem z malo vode, pokuham nekaj minutk, nato pa to spasiram z paličnim mešalnikom, to potem vzamem iz ponve, na tem soku, ki ostane pa z obeh starni na hitro zapečem zrezka, ki u posolim in popopram in na eni stran namažem z gorčico, ko sta zapečena, dam nazaj v ponev papriko in čebulo, ter gobice in zalijem z vročo vodo, noter dam še lovorov list, potem pa počasi dušim da je meso mehko. Ko se meso zmehča vzamem meso iz ponve in ga pokrijem vmes pa dokončam omako, kakšna žlička vegete, zgostim pa z jedilnim škrobom, ki ga razmešam v nekaj hladne vode, potem dodam še dve žlici kečapa in žlico kisle smetane, ko se smetana razpusti, da ni več grudic in se omaka zgosti dam meso nazaj in pustim vse skupaj počasi in na rahlo vreti še nekaj minut. Zraven pa paše pire krompir.




Stran: [1]