|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kaj zakuhati v juho
30.11.2007 21:32:07   
Sandrin
...poleg rezancev?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kaj zakuhati v juho
30.11.2007 21:32:45   
eva1
ribano kašo, blekce,zlate krogliceuser posted image

(odgovor članu Sandrin)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Kaj zakuhati v juho
30.11.2007 21:33:34   
blue sky
ribano kašo, vlivance, kakšne "jušne testenine", knedlje, fritate, zlate kroglice

(odgovor članu Sandrin)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Kaj zakuhati v juho
30.11.2007 21:33:34   
N _ B
zdrobove cmoke, vlivance

(odgovor članu Sandrin)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Kaj zakuhati v juho
30.11.2007 21:34:26   
eya
palačinke, narezane na trakce, žličnike

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Kaj zakuhati v juho
30.11.2007 21:35:47   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: eya
palačinke, narezane na trakce


Njami- to mam pa jaz najraje. user posted image

(odgovor članu eya)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Kaj zakuhati v juho
30.11.2007 21:35:49   
Anonimen
Meni je najboljša kaša, potem pa zdrobovi cmoki. Aja, pa zlate kroglice imamo tudi radi.

(odgovor članu eya)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Kaj zakuhati v juho
30.11.2007 21:46:56   
Markova
Stepeno jajce, ali pa Hoferjeva zlate kroglice, če se mudi je tole dvoje najhitreje.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Kaj zakuhati v juho
30.11.2007 22:13:05   
Sandrin
kako se pa naredijo vlivanci in zdrobovi cmoki

(odgovor članu Sandrin)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Kaj zakuhati v juho
30.11.2007 22:18:06   
DaniNeli
jaz Neli dam jušne kroglice,ali pa paštico Plasmon-raznovrstno,s špinačo,al pa korenčkovim okusom! Nevem pa če se dobi pri nas te Plasmon paštice,jaz kupujem v Italiji.

(odgovor članu Sandrin)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Kaj zakuhati v juho
30.11.2007 22:22:24   
Anonimen
Za zdrobove cmoke stepeš eno jajce, notri pa streseš potem toliko pšeničnega zdroba, da nastane ena taka ne čisto zbita zmes. Potem to daš za kakšnih 5 minut v hladilnik, da se gres še malo napne. Lahko pa  tudi ne. Potem pa v vrelo juho z žlico oblikuješ žličnike in jih kuhaš kakšnih 10 do 15 minut.

Vlivance pa narediš tako, da v stepeno jajce daš toliko moke, da je zmes še tekoča, pa ne preveč. Nato to počasi vlivaš v vrelo juho in prav tako še nekaj časa kuhaš.

Pri obeh zmeseh moraš paziti, da nista preredki, ker se ti drugače lahko vse skupaj razhuka. Bolje, da je malo pretrdo (za prvil ali drugič, potem ti bo pa že ratalo).

(odgovor članu DaniNeli)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Kaj zakuhati v juho
30.11.2007 22:22:48   
N _ B
IZVIRNO SPOROČILO: Sandrin

kako se pa naredijo vlivanci in zdrobovi cmoki


vlivanci: stepeš jajce, malo posoliš in dodajaš moko do željene gostote. Jaz dam toliko moke, da je zmes še malo tekoča. Potem z žličko vlivaš v vrelo juho.

zdrobovi cmoki: zmešaš instant bebi zdrob, jajce in stopljeno maslo (pazi, da ni vroče, da jajce ne zakrkne) in mao soli. Količinsko ti res težko rečem koliko česa, ker delam po občutku. Jih bom jutri delala in bom dala na vago ter ti sporočila. Pomembno je, da zmes narediš vsaj eno uro preden jih zakuhaš, da se gres napoji. Potem so cmoki rahli. Ti napišem jutri točne količine.

(odgovor članu Sandrin)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Kaj zakuhati v juho
30.11.2007 23:37:27   
Anonimen
Najlažje zlate kroglice :)

(odgovor članu Sandrin)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Kaj zakuhati v juho
1.12.2007 0:00:16   
Jessy
Jaz vlivance delam enako, kot so že prej napisale, le da med jajce dodam še za malo žličko olja, ker se tako lepše ulivajo ter ščepec soli. Ulivam jih pa z vilicami, da jih pomočim v testo, nato pa samo dvignem nad vrelo juho in iz vilicprostor za vlivanje.e kuhane vlivance, da imaš ti prostor za vlivanje.e kuhane vlivance, da imaš ti prostor za vlivanje.e kuhane vlivance, da imaš ti prostor za vlivanje.

V juho lahko zakuhaš tudi razžvrkljano osoljeno jajce, v katerega vsuješ nekaj gresa, premešaš, potem pa vliješ v vrelo juho, z vilicami pa hitro mešaš, da gre lepo narazen.

V trgovini imaš kar nekaj različnih testenin za juhe, od oblike riža, zvezdic, krogcev....naprej.
Zadnjič je ena omenila, da da v juho tudi torteline.

_____________________________

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Kaj zakuhati v juho
1.12.2007 8:27:10   
Enolla
Zdrobove žličnike delam jaz takole: za oreh masla dam v posodo in počakam, da se malo stopi na sobni temperaturi, dodam eno jajce in 3 do 3,5 jušne žlice pšeničnega zdroba vse to fajn zmešam in pustim cca 1 h da se sestavine prepojijo. Z čajno žličko oblikujem cmoke in jih sproti dajem v vrelo juho, da se skuhajo.

_____________________________

Nič ni težjega od iskrenosti in nič ni lažjega od laskanja(Dostojevski).

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Kaj zakuhati v juho
1.12.2007 8:33:31   
cmokec
Lahko tudi vranične ali jetrne cmočke. Vranica se težko dobi, jetra morajo biti pa telečja, da so dovolj mehka za pasirati. Je pa kar dosti dela.

Ali pa popečeni koščki kruha, samo mora biti pa juha dovolj kremna.

_____________________________

Moje srce grejeta dva mala sončka: Sara (2001) in Pia (2005).

(odgovor članu Enolla)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Kaj zakuhati v juho
1.12.2007 10:11:01   
Jessy
IZVIRNO SPOROČILO: Jessy

Jaz vlivance delam enako, kot so že prej napisale, le da med jajce dodam še za malo žličko olja, ker se tako lepše ulivajo ter ščepec soli. Ulivam jih pa z vilicami, da jih pomočim v testo, nato pa samo dvignem nad vrelo juho in iz vilicprostor za vlivanje.e kuhane vlivance, da imaš ti prostor za vlivanje.e kuhane vlivance, da imaš ti prostor za vlivanje.e kuhane vlivance, da imaš ti prostor za vlivanje.


user posted image user posted image  Ja, kaj za vraga mi je pa tukaj ratalo? user posted image user posted image user posted image

DA popravim:
Vlivam jih tako, da vilice pomočim v testo, nato pa dvignem nad vrelo juho in tako sami spolzijo po vilicah v juho. Fajn je, če imaš pri tem pomočnika, da z eno žlico malce odmika že kuhane vlivance, da imaš kako luknjico prostora kamor vlivaš testo.
Lahko jih vlivaš direkt iz lončka, ampak so v tem primeru debelejši in daljši.

_____________________________

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Kaj zakuhati v juho
1.12.2007 12:31:42   
arielca
IZVIRNO SPOROČILO: cmokec

Lahko tudi vranične ali jetrne cmočke. Vranica se težko dobi, jetra morajo biti pa telečja, da so dovolj mehka za pasirati. Je pa kar dosti dela.

Ali pa popečeni koščki kruha, samo mora biti pa juha dovolj kremna.


Jaz sem zadnjič kupila že narejene jetrne cmočke in so user posted image .

_____________________________

Jaz v svetu, svet v meni živi!
Skoraj že spim, a svet je! Svet se ne zdi!
Slišim rimo, kako govori:
pred rojstvom te ni bilo,
po smrti te ne bo,
a zdajle si.

(odgovor članu cmokec)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kako pripraviti popolno pokovko?
photo
Se tudi vi sprašujete, zakaj so 'kokice' v kinu vedno tako okusne, doma pripravljena pokovka pa se kar nekako ne more pr...
Magnezij in železo v nosečnosti
V nosečnosti se poveča potreba po določenih mineralih v telesu in med njimi sta zelo pomembna magnezij in železo. Ali mo...




Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?