Kaj zakuhati v juho (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


Sandrin -> Kaj zakuhati v juho (30.11.2007 21:32:07)

...poleg rezancev?




eva1 -> RE: Kaj zakuhati v juho (30.11.2007 21:32:45)

ribano kašo, blekce,zlate kroglice[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




blue sky -> RE: Kaj zakuhati v juho (30.11.2007 21:33:34)

ribano kašo, vlivance, kakšne "jušne testenine", knedlje, fritate, zlate kroglice




N _ B -> RE: Kaj zakuhati v juho (30.11.2007 21:33:34)

zdrobove cmoke, vlivance




eya -> RE: Kaj zakuhati v juho (30.11.2007 21:34:26)

palačinke, narezane na trakce, žličnike




Anonimen -> RE: Kaj zakuhati v juho (30.11.2007 21:35:47)

IZVIRNO SPOROČILO: eya
palačinke, narezane na trakce


Njami- to mam pa jaz najraje. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley20.gif[/image]




Anonimen -> RE: Kaj zakuhati v juho (30.11.2007 21:35:49)

Meni je najboljša kaša, potem pa zdrobovi cmoki. Aja, pa zlate kroglice imamo tudi radi.




Markova -> RE: Kaj zakuhati v juho (30.11.2007 21:46:56)

Stepeno jajce, ali pa Hoferjeva zlate kroglice, če se mudi je tole dvoje najhitreje.




Sandrin -> RE: Kaj zakuhati v juho (30.11.2007 22:13:05)

kako se pa naredijo vlivanci in zdrobovi cmoki




DaniNeli -> RE: Kaj zakuhati v juho (30.11.2007 22:18:06)

jaz Neli dam jušne kroglice,ali pa paštico Plasmon-raznovrstno,s špinačo,al pa korenčkovim okusom! Nevem pa če se dobi pri nas te Plasmon paštice,jaz kupujem v Italiji.




Anonimen -> RE: Kaj zakuhati v juho (30.11.2007 22:22:24)

Za zdrobove cmoke stepeš eno jajce, notri pa streseš potem toliko pšeničnega zdroba, da nastane ena taka ne čisto zbita zmes. Potem to daš za kakšnih 5 minut v hladilnik, da se gres še malo napne. Lahko pa  tudi ne. Potem pa v vrelo juho z žlico oblikuješ žličnike in jih kuhaš kakšnih 10 do 15 minut.

Vlivance pa narediš tako, da v stepeno jajce daš toliko moke, da je zmes še tekoča, pa ne preveč. Nato to počasi vlivaš v vrelo juho in prav tako še nekaj časa kuhaš.

Pri obeh zmeseh moraš paziti, da nista preredki, ker se ti drugače lahko vse skupaj razhuka. Bolje, da je malo pretrdo (za prvil ali drugič, potem ti bo pa že ratalo).




N _ B -> RE: Kaj zakuhati v juho (30.11.2007 22:22:48)

IZVIRNO SPOROČILO: Sandrin

kako se pa naredijo vlivanci in zdrobovi cmoki


vlivanci: stepeš jajce, malo posoliš in dodajaš moko do željene gostote. Jaz dam toliko moke, da je zmes še malo tekoča. Potem z žličko vlivaš v vrelo juho.

zdrobovi cmoki: zmešaš instant bebi zdrob, jajce in stopljeno maslo (pazi, da ni vroče, da jajce ne zakrkne) in mao soli. Količinsko ti res težko rečem koliko česa, ker delam po občutku. Jih bom jutri delala in bom dala na vago ter ti sporočila. Pomembno je, da zmes narediš vsaj eno uro preden jih zakuhaš, da se gres napoji. Potem so cmoki rahli. Ti napišem jutri točne količine.




Anonimen -> RE: Kaj zakuhati v juho (30.11.2007 23:37:27)

Najlažje zlate kroglice :)




Jessy -> RE: Kaj zakuhati v juho (1.12.2007 0:00:16)

Jaz vlivance delam enako, kot so že prej napisale, le da med jajce dodam še za malo žličko olja, ker se tako lepše ulivajo ter ščepec soli. Ulivam jih pa z vilicami, da jih pomočim v testo, nato pa samo dvignem nad vrelo juho in iz vilicprostor za vlivanje.e kuhane vlivance, da imaš ti prostor za vlivanje.e kuhane vlivance, da imaš ti prostor za vlivanje.e kuhane vlivance, da imaš ti prostor za vlivanje.

V juho lahko zakuhaš tudi razžvrkljano osoljeno jajce, v katerega vsuješ nekaj gresa, premešaš, potem pa vliješ v vrelo juho, z vilicami pa hitro mešaš, da gre lepo narazen.

V trgovini imaš kar nekaj različnih testenin za juhe, od oblike riža, zvezdic, krogcev....naprej.
Zadnjič je ena omenila, da da v juho tudi torteline.




Enolla -> RE: Kaj zakuhati v juho (1.12.2007 8:27:10)

Zdrobove žličnike delam jaz takole: za oreh masla dam v posodo in počakam, da se malo stopi na sobni temperaturi, dodam eno jajce in 3 do 3,5 jušne žlice pšeničnega zdroba vse to fajn zmešam in pustim cca 1 h da se sestavine prepojijo. Z čajno žličko oblikujem cmoke in jih sproti dajem v vrelo juho, da se skuhajo.




cmokec -> RE: Kaj zakuhati v juho (1.12.2007 8:33:31)

Lahko tudi vranične ali jetrne cmočke. Vranica se težko dobi, jetra morajo biti pa telečja, da so dovolj mehka za pasirati. Je pa kar dosti dela.

Ali pa popečeni koščki kruha, samo mora biti pa juha dovolj kremna.




Jessy -> RE: Kaj zakuhati v juho (1.12.2007 10:11:01)

IZVIRNO SPOROČILO: Jessy

Jaz vlivance delam enako, kot so že prej napisale, le da med jajce dodam še za malo žličko olja, ker se tako lepše ulivajo ter ščepec soli. Ulivam jih pa z vilicami, da jih pomočim v testo, nato pa samo dvignem nad vrelo juho in iz vilicprostor za vlivanje.e kuhane vlivance, da imaš ti prostor za vlivanje.e kuhane vlivance, da imaš ti prostor za vlivanje.e kuhane vlivance, da imaš ti prostor za vlivanje.


[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Ja, kaj za vraga mi je pa tukaj ratalo? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

DA popravim:
Vlivam jih tako, da vilice pomočim v testo, nato pa dvignem nad vrelo juho in tako sami spolzijo po vilicah v juho. Fajn je, če imaš pri tem pomočnika, da z eno žlico malce odmika že kuhane vlivance, da imaš kako luknjico prostora kamor vlivaš testo.
Lahko jih vlivaš direkt iz lončka, ampak so v tem primeru debelejši in daljši.




arielca -> RE: Kaj zakuhati v juho (1.12.2007 12:31:42)

IZVIRNO SPOROČILO: cmokec

Lahko tudi vranične ali jetrne cmočke. Vranica se težko dobi, jetra morajo biti pa telečja, da so dovolj mehka za pasirati. Je pa kar dosti dela.

Ali pa popečeni koščki kruha, samo mora biti pa juha dovolj kremna.


Jaz sem zadnjič kupila že narejene jetrne cmočke in so [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image].




Stran: [1]