|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Musaka?
21.11.2007 12:35:12   
glen
Pozdravljeni.
Zanima me kako naredite musako?Ali jo naredite na podoben način kot lasanjo ali kako drugače?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Musaka?
21.11.2007 12:47:55   
bamby
Musaka je sestavljena iz krompirja in mletega mesa.
Jaz krompir olupim in ga narežem na rezine 3-5 mm debele in ga skuham do polovice. Posebej stenstam mleto meso z začimbami po okusu in ne dodam nič mezge ali pelatov.
Polovica krompirjaporazdelim po pekaču, ki sem ga prej malo namastila z margarino ali maslom, stresem in poravnam tenstano mleto meso, čez pa položim še ostali krompir. Naredim omako za preliv iz jajca, kisle smetane in mleka, ki vse skupaj osolim in popram. Te omake naj bo toliko, da pride do vrha musake, ker le tako bo jed sočna. To dam samo še v pečico pečt.

(odgovor članu glen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
21.11.2007 16:25:58   
Barbs
Ojla,

jaz musaki včasih dodam vmes tudi plast kislega zelja. Delam na podoben način kot bamby, le da z jajčno polivko polivam že vmes, poleg tega pa naredim tri plasti. Moj mož sitnari, da naj vmes dodajam tudi ribani sir za pizzo, ker mu ful paše okus. Aha, pa po vrhu, preden dam pečt, čez polivko natresem parmezan.
Vedno jemo zraven zeleno solato.

Obstajajo še različne izpeljanke musak, tako, da ni nujno, da je to ravno krompir pa mleto meso. Recimo musaka z jajčevci, musaka z bučkami, musaka z ohrovtom, musaka s kuhanim stročjim fižolom... ne moreš falit, le krompir prej malo skuhaj, drugače se čas pečenja zavleče. Pa vedno polivaj s kombinacijo jajca/kisla smetana....

Če rabiš še kak musaka nasvet, kar vprašajuser posted image

Vsako noč nekdo misli name, preden zaspi:)

(odgovor članu bamby)
Neposredna povezava do sporočila: 3
21.11.2007 19:02:50   
glen
Barbs,hvala.
Neki bi te res še vprašala.
Kaj se mi bolj splača pokuhat cel krompir,pa ga pol zrezat ali ga že narezanega pokuham?

(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 4
21.11.2007 19:16:37   
baguSka
Kaj se mi bolj splača pokuhat cel krompir,pa ga pol zrezat ali ga že narezanega pokuham?

Boljse je, ce ga narezanega pokuhas..

(odgovor članu glen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
21.11.2007 19:24:01   
Balonchy
Jaz pa velikokrat zamenjam krompir s testeninami - polžki!
Drugo ostane isto!

(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 6
21.11.2007 20:33:27   
Barbs
Glenčica ,

tako kot je že baguška rekla... ti ga prej nareži na rezine, pa res pazi, da se ne bo preveč kuhal.... ker če daš cele, je potem težko lepe rezine rezat - razen, če ga skuhaš en dan ali pa nekaj ur prej ( kje maš pa cajt, saj vemuser posted image  ) ...

Tiste krompirjeve rezine lepo pokuhaj ( to je cca največ 10 minut) pa jih lepo z nežnostjo stresi na cedilo, potem pa zlagaj po navodilihuser posted image

Mislim, da ni treba povdarjat, da poročaj, kako je uspelouser posted image

(odgovor članu Balonchy)
Neposredna povezava do sporočila: 7
21.11.2007 20:40:44   
Barbs
IZVIRNO SPOROČILO: Balonchy

Drugo ostane isto!

Balonči, nehaj pastičo mešat v touser posted image

Da te ne bo kdo še bolj napizdil,  ti prišepnem, da se temu uradno reče gratinirane testenine..... user posted image user posted image user posted image

Sicer pa ,  poimenovanje jedi si lahko izmišljamo v nedogled.... važno je pa
. . .
....

da je dobrouser posted image

(odgovor članu Balonchy)
Neposredna povezava do sporočila: 8
21.11.2007 22:51:48   
glen
Barbs hvala,zlata si.
Seveda jutri sledi poročanje,če pa se nič neoglasim, pomeni da ni rataluser posted image user posted image user posted image
Hecam se

(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 9
22.11.2007 7:35:34   
Balonchy
IZVIRNO SPOROČILO: Barbs

IZVIRNO SPOROČILO: Balonchy

Drugo ostane isto!

Balonči, nehaj pastičo mešat v touser posted image

Da te ne bo kdo še bolj napizdil,  ti prišepnem, da se temu uradno reče gratinirane testenine..... user posted image user posted image user posted image

Sicer pa ,  poimenovanje jedi si lahko izmišljamo v nedogled.... važno je pa
. . .
....

da je dobrouser posted image

Čak mal -  pastičo je pastičo, musaka je pa musaka!!!
Gratinirane testenine so pa spet neki totalno drugega!!!

Delam po receptu musake, le da krompir zamenjam s polžki.

V pastičo dodajam paradižnikovo mezgo, nariban sir, ... V musako ne!!!
Gratinirane testenine niti približno (pri meni) niso "zložene" v plasteh kot musaka...

Tko, da ne vem zakaj ne bi bila lahko musaka s polžki...user posted image
Pač tko je...

Barbs, ti bom dala recept!!! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 10
22.11.2007 10:12:15   
bamby
Tu se pa tudi jaz strinjam z barbs, da je musaka s krompirjem, pastičo pa s testeninami, ne glede na to, kako narediš mesno omako ter ali dodajaš parmezan in bešamel ali ne.

(odgovor članu Balonchy)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   [Brisano sporočilo]
22.11.2007 11:16:09   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu bamby)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
22.11.2007 11:30:14   
Barbs
IZVIRNO SPOROČILO: auroraa

najboljša musaka na svetu user posted image

Bi se lahko strinjalauser posted image  Sem špinačo pozabla dat na zgornji seznam....

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 13
22.11.2007 12:14:36   
glen
Punce rataluser posted image user posted image user posted image user posted image ,samo drugič,morem krompir malo bolj pokuhat,pa malo bolj natanko zrezat.
Mnjami,mnjamiuser posted image

(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kdaj lahko otroku prvič ponudite jajce?
Jajca so precej alergeno živilo, zato naj bi jih malčkom uvajali v prehrano z nekoliko večjo previdnostjo. Vendar se tud...
Kdaj otroku ponuditi ribe in ostalo morsko...
Poletje je tu in že nam diši morska hrana. Kdaj in kako ponuditi takšne specialitete dojenčku?

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?