Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Juhce na tisoč in en način 31.10.2007 10:22:08
|
|
|
|
poliloni
|
Jaz imam rada špinačno - po navadi jo naredim kar z zmrznjeno špinačo, česnom in eno zelenjavno kocko. Ta mal ima rad porovo - prepražen por+ voda + kakršnakoli zakuha. Korenčkovo z gresom imamo pa vsi radi Se pa že nekaj časa pripravljam, da bi naredila juho iz buče hokaido, pa je še nisem uspela. Sicer pa jaz juhice vse bolj po občutku dela - kar je pač pri roki in nikoli nimam kakšnega recepta, tako da ti lahko dam le ideje, recepte si pa sproti izmišljujem Radi imamo pa še: ohrovtova s krompirjem, fižolova s testeninami, mešano zelenjavno juho, ...
_____________________________
(\__/) (='.'=) (")_(")
|
|
|
|
RE: Juhce na tisoč in en način 31.10.2007 11:48:04
|
|
|
|
mojsoncek
|
Cvetacna kremna juha je tudi fina, pa krompirjeva, pa zelenjavna (s celo zelenjavo ali zmiksana). Drugace pa po obcutku in odvisno od tega kaj je v hladilniku . Pa malo pokukaj na www.kulinarika.net , tam se zmeraj kaj najde.
< Sporočilo je popravil mojsoncek -- 31.10.2007 11:53:43 >
_____________________________
Vse kar smo, je posledica našega dosedanjega mišljenja (Buda)
|
|
|
|
RE: Juhce na tisoč in en način 31.10.2007 12:14:30
|
|
|
|
Gina
|
Popražim por, dodam na kockice zrezan krompir, začinim po okusu, prilijem vodo in kuham, dokler ni mehko. Včasih pretlačim, ali pa dodam smetano, včasih pa ne. Oboje je fajn.
|
|
|
|
RE: Juhce na tisoč in en način 31.10.2007 12:16:11
|
|
|
|
Anonimen
|
Porova kremna juha V novejšem času gospodinje na Krasu pripravijo tudi porovo kremno juho. Skuhamo jo podobno kot mineštro, le da ob koncu kuhanja zgostimo krompir in por s paličnim mešalnikom. Nato juho zabelimo. Pri pripravi kremne juhe pazimo, da je jed dovolj tekoča, za lepši videz in boljši okus pa dodamo majhne kocke kruha. Kocke pred tem pocvremo in zarumenimo na surovem maslu. Na juho jih damo ob serviranju. Tako juho dekoriramo in obogatimo.
|
|
|
|
RE: Juhce na tisoč in en način 31.10.2007 12:33:32
|
|
|
|
Barbs
|
Grahova kremna juha s kislo smetano. Čemaževa juha. Juha iz bučk s pretlačenim krompirjem.
_____________________________
Vsako noč nekdo misli name, preden zaspi:)
|
|
|
|
RE: Juhce na tisoč in en način 31.10.2007 19:29:21
|
|
|
|
mojsoncek
|
JUHA IZ LEČE IN PORA Pest leče, 1 manjši por, pol manjše čebule, 1 manjši korenček, žlica olivnega olja, zelenjavna juha Lečo namočimo čez noč. Leča je zelo dober vir beljakovin. Olupite in narežite na kocke čebulo, korenček in drobno nasesekljajte por. Na olivnem olju na hitro prepražite čebulo in por, dodajte še korenček in kuhajte 5 minut. Dodajte lečo in zelenjavno juho ter kuhajte dokler ni leča mehka. Priporočam kuhanje v ekonom loncu. KREMNA JUHA Z KORUZNIMI TESTENINAMI 2 korenja, srednje velik cvet brokolija, pest (lahko kislega) zelja, 1 paradižnik, 1 paprika, 2 pesti koruznih testenin brez jajčnih in mlečnih sestavin. V vodi ali na pari skuhamo korenje, brokoli, malo zelja, paradižnik in papriko. Ko je zelenjava mehka jo skupaj z vodo v kateri (nad katero) se je kuhala, zmiksamo. Zakuhamo koruzne testenine, začinimo z malo soli in sojine omake, ter posujemo z drobno nasekljanim peteršiljem.
_____________________________
Vse kar smo, je posledica našega dosedanjega mišljenja (Buda)
|
|
|
|
RE: Juhce na tisoč in en način 1.11.2007 20:12:01
|
|
|
|
petja
|
- goveja juha - korenčkova z gresom - zelenjavna (z mesom) - bučkina kremna juha - piščančja juha ... Za bučkino kremno juho na maslu popražiš malo čebule, dodaš še malo česna, potem daš gor na koške narezane bučke (kaz ponavadim porabim 2 bučki - ta zeleni). Vse skupaj pražiš toliko časa, da bučke spustijo vodo (pazi, da ne pražiš na premočnem ognju, da se česen ne zažge!), potem zaliješ s hladno vodo, le toliko, da voda prekrije bučke. Pustiš, da zavre, dodaš malo soli in muškatnega oreščka in na zmernem ognju kuhaš še 10 minut. Potem vse skupaj zmiksaš s paličnim mešalnikom, dodaš 2 dcl sladke smetane in kuhaš še kakšnih 10 - 15 minut. Zadeva je pripravljena hitro in je enostavna. Jaz potem postrežem s popečenim toastom, narezanim na kocke.
_____________________________
Lp, petja
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcuMarjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?