Juhce na tisoč in en način (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


pearl -> Juhce na tisoč in en način (31.10.2007 3:28:28)

Ima katera kakšno dobro idejo za juhce na 1000 in en način. Moj otročiček juhce obožuje, pa nima več idej. Na plan z idejami!




poliloni -> RE: Juhce na tisoč in en način (31.10.2007 10:22:08)

Jaz imam rada špinačno - po navadi jo naredim kar z zmrznjeno špinačo, česnom in eno zelenjavno kocko.
Ta mal ima rad porovo - prepražen por+ voda + kakršnakoli zakuha.
Korenčkovo z gresom imamo pa vsi radi[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Se pa že nekaj časa pripravljam, da bi naredila juho iz buče hokaido, pa je še nisem uspela.

Sicer pa jaz juhice vse bolj po občutku dela - kar je pač pri roki in nikoli  nimam kakšnega recepta, tako da ti lahko dam le ideje, recepte si pa sproti izmišljujem[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Radi imamo pa še:  ohrovtova s krompirjem, fižolova s testeninami, mešano zelenjavno juho, ...




mojsoncek -> RE: Juhce na tisoč in en način (31.10.2007 11:48:04)

Cvetacna kremna juha je tudi fina, pa krompirjeva, pa zelenjavna (s celo zelenjavo ali zmiksana). Drugace pa po obcutku in odvisno od tega kaj je v hladilniku [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. Pa malo pokukaj na www.kulinarika.net , tam se zmeraj kaj najde.




Gina -> RE: Juhce na tisoč in en način (31.10.2007 12:14:30)

Popražim por, dodam na kockice zrezan krompir, začinim po okusu, prilijem vodo in kuham, dokler ni mehko. Včasih pretlačim, ali pa dodam smetano, včasih pa ne. Oboje je fajn.




Anonimen -> RE: Juhce na tisoč in en način (31.10.2007 12:16:11)

Porova kremna juha
V novejšem času gospodinje na Krasu pripravijo tudi porovo kremno juho. Skuhamo jo podobno kot mineštro, le da ob koncu kuhanja zgostimo krompir in por s paličnim mešalnikom. Nato juho zabelimo. Pri pripravi kremne juhe pazimo, da je jed dovolj tekoča, za lepši videz in boljši okus pa dodamo majhne kocke kruha. Kocke pred tem pocvremo in zarumenimo na surovem maslu. Na juho jih damo ob serviranju. Tako juho dekoriramo in obogatimo.




Barbs -> RE: Juhce na tisoč in en način (31.10.2007 12:33:32)

Grahova kremna juha s kislo smetano.

Čemaževa juha.

Juha iz bučk s pretlačenim krompirjem.




mojsoncek -> RE: Juhce na tisoč in en način (31.10.2007 19:29:21)

JUHA IZ LEČE IN PORA

Pest leče, 1 manjši por, pol manjše čebule, 1 manjši korenček, žlica olivnega olja, zelenjavna juha  

Lečo namočimo čez noč. Leča je zelo dober vir beljakovin. Olupite in narežite na kocke čebulo, korenček in drobno nasesekljajte por. Na olivnem olju na hitro prepražite čebulo in por, dodajte še korenček in kuhajte 5 minut. Dodajte lečo in zelenjavno juho ter kuhajte dokler ni leča mehka. Priporočam kuhanje v ekonom loncu.

KREMNA JUHA Z KORUZNIMI TESTENINAMI

2 korenja, srednje velik cvet brokolija, pest (lahko kislega) zelja, 1 paradižnik, 1 paprika, 2 pesti koruznih testenin brez jajčnih in mlečnih sestavin.

V vodi ali na pari skuhamo korenje, brokoli, malo zelja, paradižnik in papriko. Ko je zelenjava mehka jo skupaj z vodo v kateri (nad katero) se je kuhala, zmiksamo. Zakuhamo koruzne testenine, začinimo z malo soli in sojine omake, ter posujemo z drobno nasekljanim peteršiljem.




petja -> RE: Juhce na tisoč in en način (1.11.2007 20:12:01)

- goveja juha
- korenčkova z gresom
- zelenjavna (z mesom)
- bučkina kremna juha
- piščančja juha
...

Za bučkino kremno juho na maslu popražiš malo čebule, dodaš še malo česna, potem daš gor na koške narezane bučke (kaz ponavadim porabim 2 bučki - ta zeleni). Vse skupaj pražiš toliko časa, da bučke spustijo vodo (pazi, da ne pražiš na premočnem ognju, da se česen ne zažge!), potem zaliješ s hladno vodo, le toliko, da voda prekrije bučke. Pustiš, da zavre, dodaš malo soli in muškatnega oreščka in na zmernem ognju kuhaš še 10 minut.

Potem vse skupaj zmiksaš s paličnim mešalnikom, dodaš 2 dcl sladke smetane in kuhaš še kakšnih 10 - 15 minut. Zadeva je pripravljena hitro in je enostavna. Jaz potem postrežem s popečenim toastom, narezanim na kocke.




Stran: [1]