mojsoncek -> RE: Juhce na tisoč in en način (31.10.2007 19:29:21)
|
JUHA IZ LEČE IN PORA Pest leče, 1 manjši por, pol manjše čebule, 1 manjši korenček, žlica olivnega olja, zelenjavna juha Lečo namočimo čez noč. Leča je zelo dober vir beljakovin. Olupite in narežite na kocke čebulo, korenček in drobno nasesekljajte por. Na olivnem olju na hitro prepražite čebulo in por, dodajte še korenček in kuhajte 5 minut. Dodajte lečo in zelenjavno juho ter kuhajte dokler ni leča mehka. Priporočam kuhanje v ekonom loncu. KREMNA JUHA Z KORUZNIMI TESTENINAMI 2 korenja, srednje velik cvet brokolija, pest (lahko kislega) zelja, 1 paradižnik, 1 paprika, 2 pesti koruznih testenin brez jajčnih in mlečnih sestavin. V vodi ali na pari skuhamo korenje, brokoli, malo zelja, paradižnik in papriko. Ko je zelenjava mehka jo skupaj z vodo v kateri (nad katero) se je kuhala, zmiksamo. Zakuhamo koruzne testenine, začinimo z malo soli in sojine omake, ter posujemo z drobno nasekljanim peteršiljem.
|
|
|
|