|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   S cim vse filate paprike?
30.10.2007 10:01:05   
smrka
Mi jih je dragi kupil 2 kile, vceraj sem nardila filane paprike z mletim mesom pa mal rize not. S cim se bi jih lahko nadevala pa potem skuhala al prepekla v pecici?

lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: S cim vse filate paprike?
30.10.2007 10:03:26   
Anonimen
Polnjene paprike s fižolovim nadevom
Za pet oseb potrebujemo: 5 svežih paprik, 30 dag kuhanega fižola, 1 čebulo, strok česna, 5 žličk na pol kuhanega nepoliranega dolgozrnatega riža, 1 jajce, 2 rezini črnega kruha, 10 dag sira za ribanje, nekaj listov narezane bazilike, majarona ali origana, žličko narezanega peteršilja. Za omak: 1 kg zelo zrelih pelatov, 1 rdečo čebulo, strok česna, nekaj listov bazilike, origana, žlico pirine ali polnozrnate moke, sol.
Najprej si pripravimo fižolov nadev in ga shranimo v hladilnik.
Mesnate paprike operemo, na vrhu odrežemo pokrovček. Z žlico izdolbemo seme, paprike nadevamo s pripravljenim nadevom, zapremo s pokrovčkom in damo v kozico. Prelijemo z omako iz svežega paradižnika, pokrijemo in damo kuhat na blago temperaturo. Papriko lahko kuhamo tudi v pečici. Kuhamo približno pol ure. Ko paprika ne vre več, ji dodamo malo kisle smetane, ki smo jo razmešali v žlici mlačne juhe ali vode. Po potrebi dosolimo.
Fižolov nadev: posebej skuhamo sveža ali namočena fižolova zrna. Odcejena stresemo na zlato prepraženo čebulo in zadišan česen. Kratek čas dušimo, malo ohladimo, dodamo na pol kuhan riž, jajce, v topli fižolovi vodi namočeno kruhovo sredico, nariban ali na kocke narezan parmezan, sveže začimbe in narezan peteršilj.
Omaka iz svežega paradižnika: v hladno oljčno olje stresemo na lističe narezano čebulo. Ko oveni, dodamo narezan česen, počakamo, da zadiši, dodamo narezano baziliko, žlico pirine moke in na pol skuhan paradižnik, skupaj z vodo. Pustimo vreti 20 minut, nato prepasiramo in solimo.

(odgovor članu smrka)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: S cim vse filate paprike?
30.10.2007 10:06:59   
Anonimen
S skuto in rižem. Jaz dam še mal sira not.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: S cim vse filate paprike?
30.10.2007 10:38:57   
BLAŽIKA
Z naribanim surovim krompirjem, malo krompir povegetam in nadevam paprike, vse skupaj pa spečem v pečici. Je zelo fino.

_____________________________

Moja punčka je moja največja sreča.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: S cim vse filate paprike?
30.10.2007 10:41:51   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: neva6

Polnjene paprike s fižolovim nadevom
Za pet oseb potrebujemo: 5 svežih paprik, 30 dag kuhanega fižola, 1 čebulo, strok česna, 5 žličk na pol kuhanega nepoliranega dolgozrnatega riža, 1 jajce, 2 rezini črnega kruha, 10 dag sira za ribanje, nekaj listov narezane bazilike, majarona ali origana, žličko narezanega peteršilja. Za omak: 1 kg zelo zrelih pelatov, 1 rdečo čebulo, strok česna, nekaj listov bazilike, origana, žlico pirine ali polnozrnate moke, sol.
Najprej si pripravimo fižolov nadev in ga shranimo v hladilnik.
Mesnate paprike operemo, na vrhu odrežemo pokrovček. Z žlico izdolbemo seme, paprike nadevamo s pripravljenim nadevom, zapremo s pokrovčkom in damo v kozico. Prelijemo z omako iz svežega paradižnika, pokrijemo in damo kuhat na blago temperaturo. Papriko lahko kuhamo tudi v pečici. Kuhamo približno pol ure. Ko paprika ne vre več, ji dodamo malo kisle smetane, ki smo jo razmešali v žlici mlačne juhe ali vode. Po potrebi dosolimo.
Fižolov nadev: posebej skuhamo sveža ali namočena fižolova zrna. Odcejena stresemo na zlato prepraženo čebulo in zadišan česen. Kratek čas dušimo, malo ohladimo, dodamo na pol kuhan riž, jajce, v topli fižolovi vodi namočeno kruhovo sredico, nariban ali na kocke narezan parmezan, sveže začimbe in narezan peteršilj.
Omaka iz svežega paradižnika: v hladno oljčno olje stresemo na lističe narezano čebulo. Ko oveni, dodamo narezan česen, počakamo, da zadiši, dodamo narezano baziliko, žlico pirine moke in na pol skuhan paradižnik, skupaj z vodo. Pustimo vreti 20 minut, nato prepasiramo in solimo.


E, pa da me razrtga user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: S cim vse filate paprike?
30.10.2007 10:45:25   
Marogica
Jedla sem jo že s "začinjeno" skuto. Kako pa se pripravi, pa ne vem. Bila pa je noro dobra.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: S cim vse filate paprike?
30.10.2007 10:59:04   
Anonimen
E, pa da me razrtga



user posted image user posted image user posted image Narediš si jo,ko veš,da se ne boš poremaknila od hiše.
Nabaviš si v lekarni Sab simpleks tablete in ni hudo.

(odgovor članu Marogica)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: S cim vse filate paprike?
30.10.2007 11:07:52   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: Marogica

Jedla sem jo že s "začinjeno" skuto. Kako pa se pripravi, pa ne vem. Bila pa je noro dobra.


skutno sirni nadev: vzameš skuto, čim več različnih sirov (mehki, zdenka sir, parmezan, kak dimljen, lahko tudi gorgonzolo, navadni sir, vse seveda v manjših količinah), narezana panceta na kockice, različne začimbe po okusu, najboljši je origano. maso zmešaš in nafilaš paprike

(odgovor članu Marogica)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: S cim vse filate paprike?
30.10.2007 12:53:16   
smrka
a se te paprike s skutnim nadevom kaj pece?? al sam nadeva?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: S cim vse filate paprike?
30.10.2007 13:16:53   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: smrka

a se te paprike s skutnim nadevom kaj pece?? al sam nadeva?


nadeva in potem spečeuser posted image

(odgovor članu smrka)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: S cim vse filate paprike?
30.10.2007 14:28:19   
al1*
Jaz skuham kuskus, malo začinim, včasih dodam rozine in spečem v pečici.

_____________________________

lp


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: S cim vse filate paprike?
30.10.2007 15:35:31   
Marogica
IZVIRNO SPOROČILO: MIŠEK13


IZVIRNO SPOROČILO: Marogica

Jedla sem jo že s "začinjeno" skuto. Kako pa se pripravi, pa ne vem. Bila pa je noro dobra.


skutno sirni nadev: vzameš skuto, čim več različnih sirov (mehki, zdenka sir, parmezan, kak dimljen, lahko tudi gorgonzolo, navadni sir, vse seveda v manjših količinah), narezana panceta na kockice, različne začimbe po okusu, najboljši je origano. maso zmešaš in nafilaš paprike


Hvala, bomo poizkusili.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: S cim vse filate paprike?
30.10.2007 16:14:57   
Barbs
Uf, paprike. Z rižem in na kockice narezanim krompirjem jih nafilam. V slanem kropu skuham, zraven pa imenitno paše svinjska ribica v čebulni ali kaki drugi omaki. Lahko tudi piščančji fileji. Mora bit svetla omaka. Ampak, po moje je dobra vsakršna.

Potem pa papriko na krožniku prerežeš na pol in daš čez žlico kisle smetane. Meska zraven papaš, papriko pa lepo z vilčkami "režeš" in jo namakaš v omakco. Božansko.user posted image

p.s.
Moj najdražji si prerezano papriko še s parmezanom potrese. Pol je pa še večji hudič.user posted image

_____________________________

Vsako noč nekdo misli name, preden zaspi:)

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: S cim vse filate paprike?
30.10.2007 17:54:35   
smrka
o namakaš v oma
IZVIRNO SPOROČILO: MIŠEK13

IZVIRNO SPOROČILO: smrka

a se te paprike s skutnim nadevom kaj pece?? al sam nadeva?


nadeva in potem spečeuser posted image


V pecici, al v ponvi? Ce v pecici, se podlije z juho.. al kaj?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: S cim vse filate paprike?
31.10.2007 4:53:10   
Anonimen
V pečici. Jaz samo pleh namažen na tanko z olivnim oljem, nič vode ali juhe, so mi boljše če so pečene. itak ko so pečene padejo malo skupaj in so lepo mehke, zapečene in boljše dišijo, kot pa če bi bile kuhane. Pa še same paprike malo vodice spustijo. pečeš dokler ne dobijo malo barvice. Jaz pokrov oz izrezan del s pecljem ne vržem vstran, ampak ga potem dam nazaj na nafilane paprike, da ne gre tako fila ven. Postaviš jih pa pokonci.

(odgovor članu smrka)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: S cim vse filate paprike?
31.10.2007 7:02:13   
tanikaa
In jaz naj potem zdržim dietouser posted image

_____________________________

Je** se mi za vse in vsakogar.
_____________________________

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kdaj otroku ponuditi ribe in ostalo morsko...
Poletje je tu in že nam diši morska hrana. Kdaj in kako ponuditi takšne specialitete dojenčku?
Kdaj lahko otroku prvič ponudite jajce?
Jajca so precej alergeno živilo, zato naj bi jih malčkom uvajali v prehrano z nekoliko večjo previdnostjo. Vendar se tud...




Siol ali T2?
cv3rklic4

Katerega od omenjenih ponudnikov internetnih storitev ste/bi izbrali?

Siol (55%)

T2 (27%)

Drugo (18%)


Število vseh glasov: 280

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!