S cim vse filate paprike? (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


smrka -> S cim vse filate paprike? (30.10.2007 10:01:05)

Mi jih je dragi kupil 2 kile, vceraj sem nardila filane paprike z mletim mesom pa mal rize not. S cim se bi jih lahko nadevala pa potem skuhala al prepekla v pecici?

lp




Anonimen -> RE: S cim vse filate paprike? (30.10.2007 10:03:26)

Polnjene paprike s fižolovim nadevom
Za pet oseb potrebujemo: 5 svežih paprik, 30 dag kuhanega fižola, 1 čebulo, strok česna, 5 žličk na pol kuhanega nepoliranega dolgozrnatega riža, 1 jajce, 2 rezini črnega kruha, 10 dag sira za ribanje, nekaj listov narezane bazilike, majarona ali origana, žličko narezanega peteršilja. Za omak: 1 kg zelo zrelih pelatov, 1 rdečo čebulo, strok česna, nekaj listov bazilike, origana, žlico pirine ali polnozrnate moke, sol.
Najprej si pripravimo fižolov nadev in ga shranimo v hladilnik.
Mesnate paprike operemo, na vrhu odrežemo pokrovček. Z žlico izdolbemo seme, paprike nadevamo s pripravljenim nadevom, zapremo s pokrovčkom in damo v kozico. Prelijemo z omako iz svežega paradižnika, pokrijemo in damo kuhat na blago temperaturo. Papriko lahko kuhamo tudi v pečici. Kuhamo približno pol ure. Ko paprika ne vre več, ji dodamo malo kisle smetane, ki smo jo razmešali v žlici mlačne juhe ali vode. Po potrebi dosolimo.
Fižolov nadev: posebej skuhamo sveža ali namočena fižolova zrna. Odcejena stresemo na zlato prepraženo čebulo in zadišan česen. Kratek čas dušimo, malo ohladimo, dodamo na pol kuhan riž, jajce, v topli fižolovi vodi namočeno kruhovo sredico, nariban ali na kocke narezan parmezan, sveže začimbe in narezan peteršilj.
Omaka iz svežega paradižnika: v hladno oljčno olje stresemo na lističe narezano čebulo. Ko oveni, dodamo narezan česen, počakamo, da zadiši, dodamo narezano baziliko, žlico pirine moke in na pol skuhan paradižnik, skupaj z vodo. Pustimo vreti 20 minut, nato prepasiramo in solimo.




Anonimen -> RE: S cim vse filate paprike? (30.10.2007 10:06:59)

S skuto in rižem. Jaz dam še mal sira not.




BLAŽIKA -> RE: S cim vse filate paprike? (30.10.2007 10:38:57)

Z naribanim surovim krompirjem, malo krompir povegetam in nadevam paprike, vse skupaj pa spečem v pečici. Je zelo fino.




Anonimen -> RE: S cim vse filate paprike? (30.10.2007 10:41:51)

IZVIRNO SPOROČILO: neva6

Polnjene paprike s fižolovim nadevom
Za pet oseb potrebujemo: 5 svežih paprik, 30 dag kuhanega fižola, 1 čebulo, strok česna, 5 žličk na pol kuhanega nepoliranega dolgozrnatega riža, 1 jajce, 2 rezini črnega kruha, 10 dag sira za ribanje, nekaj listov narezane bazilike, majarona ali origana, žličko narezanega peteršilja. Za omak: 1 kg zelo zrelih pelatov, 1 rdečo čebulo, strok česna, nekaj listov bazilike, origana, žlico pirine ali polnozrnate moke, sol.
Najprej si pripravimo fižolov nadev in ga shranimo v hladilnik.
Mesnate paprike operemo, na vrhu odrežemo pokrovček. Z žlico izdolbemo seme, paprike nadevamo s pripravljenim nadevom, zapremo s pokrovčkom in damo v kozico. Prelijemo z omako iz svežega paradižnika, pokrijemo in damo kuhat na blago temperaturo. Papriko lahko kuhamo tudi v pečici. Kuhamo približno pol ure. Ko paprika ne vre več, ji dodamo malo kisle smetane, ki smo jo razmešali v žlici mlačne juhe ali vode. Po potrebi dosolimo.
Fižolov nadev: posebej skuhamo sveža ali namočena fižolova zrna. Odcejena stresemo na zlato prepraženo čebulo in zadišan česen. Kratek čas dušimo, malo ohladimo, dodamo na pol kuhan riž, jajce, v topli fižolovi vodi namočeno kruhovo sredico, nariban ali na kocke narezan parmezan, sveže začimbe in narezan peteršilj.
Omaka iz svežega paradižnika: v hladno oljčno olje stresemo na lističe narezano čebulo. Ko oveni, dodamo narezan česen, počakamo, da zadiši, dodamo narezano baziliko, žlico pirine moke in na pol skuhan paradižnik, skupaj z vodo. Pustimo vreti 20 minut, nato prepasiramo in solimo.


E, pa da me razrtga [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Marogica -> RE: S cim vse filate paprike? (30.10.2007 10:45:25)

Jedla sem jo že s "začinjeno" skuto. Kako pa se pripravi, pa ne vem. Bila pa je noro dobra.




Anonimen -> RE: S cim vse filate paprike? (30.10.2007 10:59:04)

E, pa da me razrtga



[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]Narediš si jo,ko veš,da se ne boš poremaknila od hiše.
Nabaviš si v lekarni Sab simpleks tablete in ni hudo.




Anonimen -> RE: S cim vse filate paprike? (30.10.2007 11:07:52)


IZVIRNO SPOROČILO: Marogica

Jedla sem jo že s "začinjeno" skuto. Kako pa se pripravi, pa ne vem. Bila pa je noro dobra.


skutno sirni nadev: vzameš skuto, čim več različnih sirov (mehki, zdenka sir, parmezan, kak dimljen, lahko tudi gorgonzolo, navadni sir, vse seveda v manjših količinah), narezana panceta na kockice, različne začimbe po okusu, najboljši je origano. maso zmešaš in nafilaš paprike




smrka -> RE: S cim vse filate paprike? (30.10.2007 12:53:16)

a se te paprike s skutnim nadevom kaj pece?? al sam nadeva?




Anonimen -> RE: S cim vse filate paprike? (30.10.2007 13:16:53)

IZVIRNO SPOROČILO: smrka

a se te paprike s skutnim nadevom kaj pece?? al sam nadeva?


nadeva in potem speče[sm=smiley1.gif]




al1* -> RE: S cim vse filate paprike? (30.10.2007 14:28:19)

Jaz skuham kuskus, malo začinim, včasih dodam rozine in spečem v pečici.




Marogica -> RE: S cim vse filate paprike? (30.10.2007 15:35:31)

IZVIRNO SPOROČILO: MIŠEK13


IZVIRNO SPOROČILO: Marogica

Jedla sem jo že s "začinjeno" skuto. Kako pa se pripravi, pa ne vem. Bila pa je noro dobra.


skutno sirni nadev: vzameš skuto, čim več različnih sirov (mehki, zdenka sir, parmezan, kak dimljen, lahko tudi gorgonzolo, navadni sir, vse seveda v manjših količinah), narezana panceta na kockice, različne začimbe po okusu, najboljši je origano. maso zmešaš in nafilaš paprike


Hvala, bomo poizkusili.




Barbs -> RE: S cim vse filate paprike? (30.10.2007 16:14:57)

Uf, paprike. Z rižem in na kockice narezanim krompirjem jih nafilam. V slanem kropu skuham, zraven pa imenitno paše svinjska ribica v čebulni ali kaki drugi omaki. Lahko tudi piščančji fileji. Mora bit svetla omaka. Ampak, po moje je dobra vsakršna.

Potem pa papriko na krožniku prerežeš na pol in daš čez žlico kisle smetane. Meska zraven papaš, papriko pa lepo z vilčkami "režeš" in jo namakaš v omakco. Božansko.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley20.gif[/image]

p.s.
Moj najdražji si prerezano papriko še s parmezanom potrese. Pol je pa še večji hudič.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley14.gif[/image]




smrka -> RE: S cim vse filate paprike? (30.10.2007 17:54:35)

o namakaš v oma
IZVIRNO SPOROČILO: MIŠEK13

IZVIRNO SPOROČILO: smrka

a se te paprike s skutnim nadevom kaj pece?? al sam nadeva?


nadeva in potem speče[sm=smiley1.gif]


V pecici, al v ponvi? Ce v pecici, se podlije z juho.. al kaj?




Anonimen -> RE: S cim vse filate paprike? (31.10.2007 4:53:10)

V pečici. Jaz samo pleh namažen na tanko z olivnim oljem, nič vode ali juhe, so mi boljše če so pečene. itak ko so pečene padejo malo skupaj in so lepo mehke, zapečene in boljše dišijo, kot pa če bi bile kuhane. Pa še same paprike malo vodice spustijo. pečeš dokler ne dobijo malo barvice. Jaz pokrov oz izrezan del s pecljem ne vržem vstran, ampak ga potem dam nazaj na nafilane paprike, da ne gre tako fila ven. Postaviš jih pa pokonci.




tanikaa -> RE: S cim vse filate paprike? (31.10.2007 7:02:13)

In jaz naj potem zdržim dieto[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Stran: [1]