Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: nosečka pod stresom! 28.10.2007 19:54:22
|
|
|
|
nicnic
|
Ne popusti tvoji mami! Sedaj bosta vidva imela svojo družino in ta je na prvem mestu, in ne tvoja mati, sestra ali oče. Vem, da jih imaš po eni strani kljub vsemu rada, ampak misli na vajinega otročička, da bo rastel v mnogo lepšem okolju kakor si sama. Pa še en objemček zate .
|
|
|
|
RE: nosečka pod stresom! 28.10.2007 20:03:43
|
|
|
|
Anonimen
|
In kaj zdaj? Zdaj ta isti dom pred katerim sem bežala, prihaja za menoj, me duši in izpostavlja stresom, ko bi se morala pripravljati na najsrečnejši trenutek v mojem življenju...rojstvu otroka. Pred nikomer ne rabiš več bežati . Svojo družino imaš, svojo varnost in svojega otroka pričakuješ. In tvoja dolžnost je, da ga zaščitiš pred opravljivo in manipulatorsko mamo. Nobena prava mama svoje hčerke tik pred porodom ne bi obremenjevala s takšnimi problemi. Verjetno je že vsaj dvakrat polnoletna, če ne več in dolžna je poskrbeti za sebe. Jaz bi ji enostavno povedala, da v tvojem domu in v tem času ni dobrodošla. Sama bi to sicer zmogla kot bi rekel keks; zate ne vem, poskusi. Naj ne seje slabega vpliva v tvoj dom. Če se želita pogovoriti, se dobita nekje zunaj na kavi. Direktno, brez ovinkov ji povej, kar ji imaš povedati. Upam, da ti uspe.
|
|
|
|
RE: nosečka pod stresom! 28.10.2007 20:35:27
|
|
|
|
BAMBINA_
|
Nada, meni se pa zdi zelo lepo, da si mami ponudila zavetje. Po mojem jo je življenje ob nasilnem alkoholiku naredilo tako pasje. Nikoli ne smeš reči, da je ona kriva, da oče pije ter, da je do nje nasilen! Zdi se mi kruto, da bi jo nekatere kar poslale nazaj v tak pekel. Pa saj je njena mati. Nekaj človečnosti je pa ja treba obdržati. Res je, Nada, da se ti bo življenje kmalu povsem spremenilo, moraš pa razumeti tudi, da tudi mati doživlja hude spremembe. Po mnogih letih nekega ustaljenega življenja se je odločila zapustiti moža ter zaživeti na novo. Vsaka ji čast, da zbrala toliko poguma in volje za tak korak. Se pa moraš z njo vsekakor pogovoriti. Da je sedaj ona vaša gostja in torej ne more vse povprek uveljavljati svoje volje. Poleg tega bi bilo prav, ko bi ti malo priskočila na pomoč pri gospodinjskih opravilih. Pogovorita se o tem, kakšni so njeni načrti za prihodnost. Razloži ji, da je to lahko samo trenutna rešitev. Povej ji tudi, da ji boš pri uresničevanju novih ciljev pomagala. Vedi, da ti je mama neskončno hvaležna, da si ji ponudila pomoč, mogoče tega samo ne zna pravilno izkazati. Ah, in seveda ni ona načrtovala, da jo bo oče začel tepsti ravno sedaj, ko si ti tik pred porodom. Želim vam vse dobro
|
|
|
|
RE: nosečka pod stresom! 28.10.2007 20:48:50
|
|
|
|
Rožica I
|
IZVIRNO SPOROČILO: NADA79 Mislim, da ni izhoda iz moje situacije. ------------------------------ Pa je, draga nosečka ! Poglej, najprej si pomembna ti, potem tvoj in kmalu še tvoj , potem pa starši... Ampak ti s svojo družino živiš sama, brez staršev, ne? Lahko jim pomagaš tako ali drugače, ampak živite pa vsaj posebej! Postavi mejo! Nujno! Še vedno jih imaš rada, ampak tole razčisti takoj! Tvoji starši so nezrele osebe in mati te sedaj uspešno čustveno izsiljuje, ker se ji pustiš in ker ve, da lahko. Najdi ji stanovanje, magari ga za prvi mesec tudi plačaj, če ne bo hotela tja in se bo vrnila k očetu, pa ni tvoja stvar. Tvoja stvar je sedaj finalno pripravljanje na .
|
|
RE: nosečka pod stresom! 28.10.2007 22:30:17
|
|
|
|
Anonimen
|
Jaz bi ji enostavno povedala, da v tvojem domu in v tem času ni dobrodošla. Sama bi to sicer zmogla kot bi rekel keks; zate ne vem, poskusi. Naj ne seje slabega vpliva v tvoj dom. A bi res? Pa ni tako lahko.
|
|
|
|
RE: nosečka pod stresom! 28.10.2007 22:30:57
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen Jaz bi ji enostavno povedala, da v tvojem domu in v tem času ni dobrodošla. Sama bi to sicer zmogla kot bi rekel keks; zate ne vem, poskusi. Naj ne seje slabega vpliva v tvoj dom. A bi res? Pa ni tako lahko. Vprašaj mojo mamo, če si upaš .
|
|
|
|
RE: nosečka pod stresom! 28.10.2007 22:35:31
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Mič RR IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen Jaz bi ji enostavno povedala, da v tvojem domu in v tem času ni dobrodošla. Sama bi to sicer zmogla kot bi rekel keks; zate ne vem, poskusi. Naj ne seje slabega vpliva v tvoj dom. A bi res? Pa ni tako lahko. Vprašaj mojo mamo, če si upaš . Ko bom rabila pogum, se ti javim na z.s.
|
|
|
|
RE: nosečka pod stresom! 28.10.2007 22:37:34
|
|
|
|
Anonimen
|
Ko bom rabila pogum za MOJO mamo ne tvojo, da ne bo pomote .
|
|
|
|
RE: nosečka pod stresom! 28.10.2007 23:43:22
|
|
|
|
piščanc
|
BAMBINA_ včasih pa je tako, da nekdo skoz in skoz s svojo miselnostjo terorizira celo družino. in edina moja misel, ko sem se odločila da grem od doma, je bila, zakaj hudiča oče ni nikoli udaril po mizi. pa se ni zgodilo nič groznega, samo vsakodnevno najedanje. in potem družina ne funkcionira kot bi lahko, ni prihodnosti, je teror. jaz sem pretrgala vse vezi za kar nekaj časa. samo zato, ker sem hotela mir. in ja, mama je videla, da mi ne sme prenajedati in se sedaj normalno obnaša, sicer se zadržuje, ampak toliko jo pa že toleriram. pa prej ni pomagal noben kreg, nobeno pogovarjanje. spravi jih v skupno sobo (očeta, sestro in mamo). povej, da pričakuješ otroka in da se z njihovimi problemi ne boš ukvarjala in naj jih rešijo sami.
|
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?