|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   nosečka pod stresom!
28.10.2007 15:12:02   
NADA79
Ne vem kako naj sploh začnem, ker sem čisto na tleh. Pred dobrim letom sva z user posted image  kupila stanovanje in začela delati na user posted image , ki je sedaj na poti in manjka le še 3 tedne do njegovega prihoda. Tu pa nastane problem. Ki pa ni v naju ampak v moji družini. Že od kar pomnim je v naši družini imela glavno besedo moja mama, ki je vseskozi poniževala in dajala v nič našo družino in nam diktirala kako živeti naša življenja. Oče, ki sicer izhaja iz družine alkoholikov se je počasi vdajal v pijačo in je sedaj na tem, da bo ostal sam z alkoholom. Pred dobrim tednom pa je počil film, in se je obrnil proti njej z udarci in psovkami, ki so bile bolj kot ne naš vsakdanjik že preteklih nekaj let. Moja mama se je odločila, da se po pomoč obrne k meni, ki pa sem tik pred tem, da rodim in naj ne bi bila izpostavljena nobenim stresom. Za nameček naj še povem, da je bila prav ona tista, ki me je, preden sem se odselila, naganjala od doma in mi sponašala vsako mojo napako, češ da sem takšna kot "fater". Tem njenim besedam se je počasi pridružila tudi moja sestra in postala ista...Na koncu sem po letih poniževanja in obupavanja, ter upanja na boljše, le našla konček lučke in prostor kjer me ni nihče preganjal. In kaj zdaj? Zdaj ta isti dom pred katerim sem bežala, prihaja za menoj, me duši in izpostavlja stresom, ko bi se morala pripravljati na najsrečnejši trenutek v mojem življenju...rojstvu otroka. Hvala bogu, da imam user posted image , ki na vse to gleda z razumevanjem, čeprav na mojo željo. Saj ne da mame ne želim pri sebi, ne me narobe razumet, ampak s seboj je pripeljala še psa, ki po vsem stanovanju pušča dlake in navsezadnje prav nič ne izgleda, da bi rada vso situacijo rešila. Za piko na i je še zbolela z vročino in prehladom in moram še njo pedenat, ko se že tako težko prestavljam s tem mojim trebuhom. Kuham in pospravljam še za njo, medtem ko ona na počne nič drugega kot to da se smili sama sebi. Meni pojenjujejo moči in se zapiram vase...Ne morem več. Iskala je tudi že podnajemniško stanovanje in vsako ni dovolj dobro ali pa so lastniki tisti, ki so zatajili na celi črti...Ko ji predlagam da natisneva nekaj listkov z oglasi da išče stanovanje in da jih polepiva po naselju, ji nič kaj ne diši in pravi, da gre nazaj domov. Ko ji predlagam naj gre na socialno pravi da nima moči...Jaz pa enostavno ne morem več. Spominjam se vsega kar mi je storila, ko sem bila še doma in premorem niti trohice ljubezni, kaj šele razumevanja. Ne znam si več pomagati, in se mi zdi da tonem v brezno brez dna. Prosim vas, če katera ve za podnajemniško stanovanje na območju Savinjske, naj se spomni name. Vsaka pomoč bo dobrodošla...Hvala, da ste brale in se vnaprej opravičujem, če sem še vas zamorila.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: nosečka pod stresom!
28.10.2007 15:15:58   
Anonimen
js bi pošizila. zakaj pa ne bi šla nazaj dam? če je že celo življenje to prenašal ne vem zakaj je mogla pa glih zdej tako sceno spelat?
js bi ji rekla naj se izseli.

(odgovor članu NADA79)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
28.10.2007 15:16:29   
Anonimen
a zarad stanovanja cel roman? user posted image Menim, da pa najemniškega stanovanja sploh ni problem dobit, le tvoja predraga mati bi se rada "prešvercala" zdaj da ne dobi primernega stanovanja, naslednji teden pa jo boš kao še potrebovala, da ti bo pomagala pri user posted image . Boš videla, da bo tako. Je res, da je tvoja mati, ampak mislim, da si tudi kot mati zasluži, da ji iskreno poveš kar si misliš. Bolje prva zamera kot zadnja.

(odgovor članu NADA79)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
28.10.2007 15:18:51   
ZARA
Uf, zelo zoprna in nezavidljiva situacija. Je pa dejstvo da nisi dolžna skrbeti še za svojo mati. Ne vem...pomoje je res najboljša rešitev, da se čimprej odseliš na svoje, oziroma njo izseliš, ker potrebuješ mir. A tvoji mami to ni jasno? Srečno.
lp

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu NADA79)
Neposredna povezava do sporočila: 4
28.10.2007 15:22:19   
NADA79
Nazaj domov ne more, ker je oče res znorel in samo vprašanje časa je kaj se bo zgodilo. Me je pa po eni strani strah, kaj se bo zgodilo, če pride k meni na vrata?! In ne ne bom je potrebovala v prvem tednu po porodu. Pa naj si še tako želim, da bi bila moja mama kot vse druge, vedno bolj ugotavljam, da si je ne žim ob sebi. Vedno nekaj pametuje in bojim se, da se bo zgodba mojega otroštve ponovila. Poniževanja in naganjanja ne bi prenesla še enkrat. Raje sem sama, ker vem, da se bom potrudla po svojih močeh in bom za svojega user posted image  naredila vse.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   [Brisano sporočilo]
28.10.2007 15:22:39   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
28.10.2007 15:23:35   
Anonimen
mislim, da moraš to povedati njej user posted image .

(odgovor članu NADA79)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
28.10.2007 15:27:38   
NADA79
Saj to je ravno najtežje...povedat njej. Za vsako figo plane v jok in igra žrtev. Očeta ne morem vzet k sebi, ker sem sama odraščala ob alkoholu in tega svojemu otroku ne privoščim. Poleg tega noče na zdravljenje, pravi da on ša že ne pije. Mislim, da ni izhoda iz moje situacije. Hvala da vam lahko vsaj malo potožim.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
28.10.2007 15:29:02   
Anonimen
Spokaj jo,preden rodiš.Če se ona prej ni obnašala do tebe kot mati,tudi tebi ni treba zdaj biti zlata hčer.
Boš vidla,ne boš mogla uživati lepih trenutkov z dojenčkom,če ti bo ona morila.
daj ji teden dni časa,da se znajde (tako kot si se mogla ti),če ne ji boš žal ti spakirala.
Jaz bi mojo mami sprejela odprtih rok in ona tudi mene,ker imava normalen odnos mati-hči.
Srečno

(odgovor članu NADA79)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
28.10.2007 15:35:36   
NADA79
Največji problem je v tem, da je sedaj šla na policijo in ga ovadila, zaradi pretepa, ki se je zgodil prvič. Saj vem, da si nobena ženska tega ne zasluži in, da je vsak moški ki položi roko na žensko slabič, ampak ona pa je prosila za to celih 30 let. Vseskozi nas je spremljalo poniževanje in dajanje v nič. Naj omenim še to, da je bila vedno sestra njena ljubljenka in da ji je bila cel svet. Res pa je da k sestri ne more, ker je še študentka. Sem pa sestri predlagala naj se šola ob delu, kar sem storila tudi jaz, je rekla da naj si kar mislim. Mislila, sem da bodo potem lažje shajale čez mesec v podnajemniškem stanovanju. No in ker so se odselile je tudi njen ljubljenček pristal pri meni, zajc...Pa še ne pogovarja se z namo ker sem ji rekla naj gre delat...Imam občutek kot, da sem najbolj sebičen človek na tem svetu in najbolj nerazumevajoč, da je moja dolžnost poskrbet za vse.

(odgovor članu NADA79)
Neposredna povezava do sporočila: 10
28.10.2007 15:37:32   
melanija
Če je situacija bila taka kot je. je prav da ji to poveš in zahtevaš da se izseli. Ker drugače res ne boš mogla uživat z dojenčkom.  Ne glede na njen jok, igranje žrtve  -  to je samo njena manipulacija da se je ti usmiliš. Vse ji povej kako je delala s tabo, kakšna je bila in daj ji rok da se izseli in do takrat naj gre  - makar nazaj k očetu. Če ni druge.

(odgovor članu NADA79)
Neposredna povezava do sporočila: 11
28.10.2007 15:43:16   
NADA79
Že stokrat sva imeli temo, da me je poniževala in naganjala od doma, pa pravi da to ni res, da si vse domišljam in plane v jok. Vedno jo skušam na lep način pripraviti do tega, da bi se vsaj pogovarjala z namo kot mama z hčerjo, pa vedno obrne moje besede tako, kot da jo napadam. Nikoli ni znala prevzeti odgovornosti na sebe in vedno so bili za vse krivi drugi. Žal pa je mene in sestro vgojila tako, da nama lahko vedno piha na dušo in nama vzbuja slabo vest. Jaz se vsega tega zavedam, ampak si ne morem pomagati. Navsezadnje bom jaz tista, ki bom potrebovala strokovno pomoč.

(odgovor članu melanija)
Neposredna povezava do sporočila: 12
28.10.2007 15:43:25   
natasaom
jest te pa razumem in ti svetujem:potegni črto in nared konec,ker tole tebe lahko drago stane..imela boš otroka in svojo družinico!ne čakat,da poči v tvojem zakonu..

(odgovor članu NADA79)
Neposredna povezava do sporočila: 13
28.10.2007 15:58:27   
Anonimen
Bodi močna in zdaj zaključi.Vem da ni lahko ampak po porodu pa lahko še padeš v depresijo in bosta trpela tvoj otroček in mož.
Kaj ti več pomeni?

(odgovor članu natasaom)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
28.10.2007 16:16:20   
Anonimen
Imam občutek kot, da sem najbolj sebičen človek na tem svetu in najbolj nerazumevajoč, da je moja dolžnost poskrbet za vse.

Tvoja DOLŽNOST je poskrbeti samo za eno stvar - za svojega otroka.
Vse drugo je stvar tvoje osebne odgovornosti.

Neglede na to kako so te vzgojili in kaj so tiste 'vrednote', ki so ti jih privzgojili boš morala sama rečt:'dovolj'. Sej tega se itak zavedaš. In tudi veš, da če boš poskrbela za svojo družino, da boš dala prednost SVOJI družini, boš imela slabo vest. Ker so te tako vzgojili. Žal pa si samo ti sama tista, ki lahko reče - dovolj.

In to boš morala sama narediti. Samo ti se boš soočala z dvomom ali si naredila prav ali ne.

Ampak prvo kot prvo TI in TVOJ OTROK in seveda tvoj mož imate pravico do lastne družine. Tvoja prva skrb je tvoj otrok. Samo zanj si DOLŽNA poskrbet. Tvoji starši so dovolj stari, da poskrbijo zase in samo oni lahko živijo svoje življenje. Ti ne moreš tega storiti namesto njih. To da pričakujejo, da boš ti po dolžnosti reševala njihove probleme je kratkomalo nesramno.

In ja pomagati staršem je lepo in plemenito. Ampak treba je postaviti mejo, do kje je to pomoč in kje se začne izsiljevanje staršev (sej to itak že sama veš).

Kot sem rekla edina tvoja dolžnost sta otrok in mož. To je tvoja prihodnost. Vse ostalo je preteklost.

(odgovor članu NADA79)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
28.10.2007 16:24:53   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: Pikec0 RR
Ampak prvo kot prvo TI in TVOJ OTROK in seveda tvoj mož imate pravico do lastne družine. Tvoja prva skrb je tvoj otrok. Samo zanj si DOLŽNA poskrbet. Tvoji starši so dovolj stari, da poskrbijo zase in samo oni lahko živijo svoje življenje. Ti ne moreš tega storiti namesto njih. To da pričakujejo, da boš ti po dolžnosti reševala njihove probleme je kratkomalo nesramno.

Pod citirano se podpisem. Pa se nekaj. Tvoja mati manipulira s teboj. Ce ne gre drugace zacni manipulirati ti z njo. Vkljuci moza. za razliko od tebe, ki si domaca in do obisti znana svoji mami (kar ji da moznost za manipulacijo), tvoj moz je tujec, ki ga ne pozna najbolje in si ne bo dovolila istega obnasanja z njim. V vsakem prieru, ne veze ju skupna preteklost. Naj zaropota, da on ne zeli zivali v hisi, ko dojencek pride, da ti nisi edina hcerka in glede na vajino situacijo, da zahteva, da se situacija resi tako, da ne bo obremenjeno vajino stanovanje. Res da zahrbtno, res da ni prav tako, vendar ce drugace ne gre.... naj on prevzame vajeti v roke.

http://www.youtube.com/watch?v=h-8PBx7isoM&feature=related

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
28.10.2007 16:35:16   
lorch
Najprej ti povem , da sočustvujem s teboj in držim pesti da se bo vse rešilo.
Ampak po mojem mnenju malo oz. kar veliko preveč popuščaš svoji mami in svoji sestri.sestra naj da svojega ljubljenčka v oglas če ni sposobna skrbeti zanj, pa bodo skrbeli tisti, ki lahko. Za mamo pa velja isto! Najprej naj upoštevata tvoja pravila, ki veljajo v tvojem oz, vajinem domu. Ne moreš se nekomu spravit na grbo, pa mu zraven še živali vselit v stanovanje. Morda ju bo že to malo zbrihtalo, pa bosta rajši poiskali stanovanje zase in svoje ljubljenčke.
Drugače pa mislim da bo najbolje da vnaprej poveš da trenutno nisi v taki poziciji in v takem stanju da bi se lahko obremenjevala še z njihovimi težavami, ki so si jih sami nakopali in jih bodo tako ali drugače morali sami tudi rešit. Tvojemu možu pa vsaka čast, da ti stoji ob strani in da ni že popi... Moj bi!Pa ne name ampak nad situacijo.
Ko pa tvoja mama naslednjič začne govorit da bo šla nazaj domov, je ne prepričuj drugače, ampak ji rajši pomagaj pakirat. niti pod razno ne zagovarjam reševanje težav z nasiljem, ampak če je mama taka kakor si opisala, potem zastopim da je očetu po 30 letih poču film. Marsikomu bi dosti prej. Mama pa se naj vpraša zakaj se je zatekel v alkohol.
Vem, da je tebi hudo, ampak zdaj ste na prvem mestu tvojuser posted image , ti in tvoj mož!!! z njim si ustvarjaš svojo družino in ta družina je najpomembnejša. lepo da pomagaš oz. želiš pomagat svojim staršem, ampak ne na račun svoje družinice ki to šele postaja.

2.12.2007 smo postali družina.
15.1.2011 se je družina povečala.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
28.10.2007 16:40:32   
lorch
Tvoja mati manipulira s teboj. Ce ne gre drugace zacni manipulirati ti z njo. Vkljuci moza. za razliko od tebe, ki si domaca in do obisti znana svoji mami (kar ji da moznost za manipulacijo), tvoj moz je tujec, ki ga ne pozna najbolje in si ne bo dovolila istega obnasanja z njim. V vsakem prieru, ne veze ju skupna preteklost. Naj zaropota, da on ne zeli zivali v hisi, ko dojencek pride, da ti nisi edina hcerka in glede na vajino situacijo, da zahteva, da se situacija resi tako, da ne bo obremenjeno vajino stanovanje. Res da zahrbtno, res da ni prav tako, vendar ce drugace ne gre.... naj on prevzame vajeti v roke.

S tem se pa tudi strinjam! Morda res ni najbolj pošten način, ampak saj tudi vsa ostala situacija ni poštena. Če nič drugega ne pomaga, morda pa bo šlo tako kot ti je svetoval Mišek. Pogovori se z možem in poskusita še to.

2.12.2007 smo postali družina.
15.1.2011 se je družina povečala.

(odgovor članu lorch)
Neposredna povezava do sporočila: 18
28.10.2007 17:03:13   
karmy
Jaz ti povem kaj bi jaz naredila. Imam podobno mamo kot ti, vendar veliko bolj potrpežljivega očeta (ni pijanc) če bi blo v tem primeru je ne bi vzela, ker ne moreve biti skupaj v istem prostoru več kot 2 uri ne da bi se skregale. Da bi mi pa v svojem stanovanju komandirala, pa ne pride pod nobenim pogojem vpoštev...dovolj je stara naj se sama znajde

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu lorch)
Neposredna povezava do sporočila: 19
28.10.2007 17:43:30   
Gina
Tvoja mama te čustveno izsiljuje. Navadit se boš morala prenašat njen jok, ne da bi se pri tem počutila krivo. In navadit se boš morala reči ne in to tudi speljati. zberi ves pogum in ji reci, da mora iti, da mora sama poskrbeti zase, da ti ne moreš, četudi joka. Edino tako te bo spoštovala, ker dokler bo pometala s tabo, te ne bo.
Ali pa naj gre k očetu, če ji je tako ljubše. To vsekakor ne more biti več tvoj problem.

(odgovor članu karmy)
Neposredna povezava do sporočila: 20
28.10.2007 18:23:49   
pikola
Držim pesti, da bi to z materjo dobro rešila.
Poskušaj jo izseliti preden rodiš. Oz. naj jo tvoj mož. Da se ne bi vidva rašla zaradi nje.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 21
28.10.2007 18:33:34   
paris
Kot je rekla že Gina, pa še dodatek. V življenju včasih pridejo trenutki, ko se enostavno moramo postaviti zase, sebe in svoje interese- svoje otroke, svojo družino,  postaviti na prvo mesto, ne glede na karkoli. In včasih ne gre drugače, kot, da z dotičnimi osebami, pa magari starši,  prekinemo vse stike, moramo, ker nam škodijo, ker nas zastrupljajo. Včasih se te osebe spametujejo in imamo potem kasneje lahko še čisto v redu odnose, če pa ne, pa je to njihov problem in nikakor ne tvoj. 

Ljubezen sta prostor in čas, merjena s srcem.
(M. Prust)

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 22
28.10.2007 19:02:20   
Taula
Vse so že punce rekle. Enkrat se to mora končati. Če se ji sama ne upaš upreti, naj se ji tvoj mož in ji reče naj se izseli. Trenutno si važna ti, tvoj otrok in tvoja družina. Ona naj si lepo najde najemniško stanovanje in naj vas pusti živeti v miru kot družina. V primeru da ostane se mi zdi da boš ti res še zapadlo v kako depresijo.

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)

(odgovor članu paris)
Neposredna povezava do sporočila: 23
28.10.2007 19:44:13   
jazz
Pa naj s sestro študentko skupaj najameta stanovanje, če jo tako kuje v zvezde, ji bo pa ja pomagala ne? Tvoja sestra je najbolj pametna, ja, ona verjetno nima nič s tem in ma mir, tak ki bi ga v bistvu potrebovala ti!

Lep pozdrav! K

(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 24
28.10.2007 19:54:05   
piščanc
uh, grozna situacija. jaz bi lahko bila v isti situaciji, ker je mama podoben kaliber, ki pije živce vsem že celo življenje. samo s to razliko, da je oče preveč mirne sorte. in, ja zelo zelo težko bi jo vzela k sebi. seveda bi v meni trkala vest, da je to le mama, ampak na srečo bi me mož spametoval, sigurno. ko sem jaz potrebovala prostor pod soncem, me je poslala stran. in jaz bi naredila enako.
škoda, da si jo sploh vzela k sebi. jaz sem iz previdnosti vedno malo skregana, ker ima čudne ideje. 

imaš dve možnosti. ali se sprijazniš s tem, da živi pri tebi in premaga tvoja 'dolžnost'. naj ti pomaga pri otroku in izkoristi kar se da. kar bi bilo sicer v nekem poponem svetu idealno, ampak...

ali pa se skregaš, pomaga naj ti mož in jo postaviš pred vrata naj gre domov, ker prihaja dojenček. zdaj se pa odloči, kaj si želiš v življenju - mir ali mamo. ko dobiš otroka se vez z družino poglobi in blj potrebuješ starše, v vašem primeru pa se lahko naredi prepad

iz malega zraste veliko

(odgovor članu jazz)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?