|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Kako pa ve naredite?
25.10.2007 10:24:52   
Sibil_
IZVIRNO SPOROČILO: moder

Veliko stvari se ji ne da dopovedat. Klicanje otrok z ljubkovalnimi imeni, zaradi česar jo vztrajno popravljam. Nočem da bi bil moj otrok celo življenje Nejček. Potem razno neumno otroško govorenje, pri čemer jo sorazmerno dosledno popravljam oz. če ona vpraša Niko, če je pobrala zajčka, jaz vprašam, če je padla in mi tamala odgovori, da je padla. Začela sem jo popravljat tudi za razne pomanjševalnice, da je sonce in ne sonček in roža in ne rožica, če ne moj otrok, ki je v fazi začenjanja govorenja sploh ne bi slišal nobene pametne besede. In seveda se sama hudo pazim, da ji tudi tako govorim. Potem pa je tu še kupovanje daril, največkrat kakšnih starosti neprimernih igrač in oblačil. Vse to kupi kar tako na oko, ker ji je všeč. Ravno v nedeljo je prinesla moder in rdeč bodi za Nejca, da bo imel še kakšno temno barvo. Pa ima morje modrih in rdečih bodijev. Najraje bi ga kar v roza začela oblačiti, da bi ji bila na kontro. Potem je tu še razno ljubkovanje in poljubljanje, kjer se ji ne da dopovedat, da ne. Pa saj nič ne rečem, da otroka objame, ko pride z "vikenda" , ampak ni treba stokrat na dan. Pa ne zna pestovat otroka, ampak ga mora nosit naokrog. Pa včasih še sto takih stvari, takih ki me hudo zmotijo, ko se zgodijo in jih velikokrat namerno spregledam, da se ne zapletamo v nepotrebne prepire. Itak pri Niki vidim, da je pri svojih dveh letih vsak dan bolj samostojna in da jo pokomandira tako kot sama tisti trenutek hoče. In se tudi naveliča njene družbe.

Včasih pa hudo prav pride za otroke pomerkat, čeprav tega dokler sem jaz na porodniški ne izkoriščava veliko. Kasneje bo pa to zelo prav prišlo. Če si predstavljam svojo mati, da bi z njo živela pod isto streho, bi bilo tisočkrat huje. Z njo imam pa itak kar nekaj problemov, ker se kar naprej na daljavo vmešava.  

Ampak tvoja tašča pa res ne bi rada bila.Da tako kompliciraš?No, priznam da s svojo taščo težko shajam, ampak tale tu se mi pa smili.user posted image

Moja dva srčka:

angelček Patrik - 13.10.2004 - 05.04.2011
Lukas - 28.02.2007

(odgovor članu moder)
Neposredna povezava do sporočila: 26
25.10.2007 12:08:19   
Anonimen
Zaenkrat se je po 1 mesecu odkar je nona kar dobro drži. Je bla od tega 2 tedna na dopustuuser posted image . Drugače pa se zaenkrat še vzdrži vseh komentarjev ker ve da bi kratko potegnila. Ko sem prišla iz P sta tast in tašča v enem dnevu prišla vsak zase 5x pogledat user posted image . Saj vse lepo in prav, ampak kaj lahko imam 5 min zase? Sem se možu potožla in jima je šel zatežit da več kot 1x na dan nimata kaj hodit in tudi po 18 uri ne. Malo sta nos povesla, zdaj pa sta se sprijaznila in sploh ne prideta več vsak dan pa čeprav sta v isti hiši.
In če hočem mir enostavno zaklenem vrata in me ni.
Drugače pa nima prijema za user posted image , sploh se ne počuti dobro v njenem naročju in hitri pristane nazaj pri meni.

(odgovor članu Sibil_)
  Neposredna povezava do sporočila: 27
25.10.2007 12:12:30   
tanikaa
IZVIRNO SPOROČILO: Sibil RR

Veliko stvari se ji ne da dopovedat. Klicanje otrok z ljubkovalnimi imeni, zaradi česar jo vztrajno popravljam. Nočem da bi bil moj otrok celo življenje Nejček. Potem razno neumno otroško govorenje, pri čemer jo sorazmerno dosledno popravljam oz. če ona vpraša Niko, če je pobrala zajčka, jaz vprašam, če je padla in mi tamala odgovori, da je padla. Začela sem jo popravljat tudi za razne pomanjševalnice, da je sonce in ne sonček in roža in ne rožica, če ne moj otrok, ki je v fazi začenjanja govorenja sploh ne bi slišal nobene pametne besede. In seveda se sama hudo pazim, da ji tudi tako govorim. Potem pa je tu še kupovanje daril, največkrat kakšnih starosti neprimernih igrač in oblačil. Vse to kupi kar tako na oko, ker ji je všeč. Ravno v nedeljo je prinesla moder in rdeč bodi za Nejca, da bo imel še kakšno temno barvo. Pa ima morje modrih in rdečih bodijev. Najraje bi ga kar v roza začela oblačiti, da bi ji bila na kontro. Potem je tu še razno ljubkovanje in poljubljanje, kjer se ji ne da dopovedat, da ne. Pa saj nič ne rečem, da otroka objame, ko pride z "vikenda" , ampak ni treba stokrat na dan. Pa ne zna pestovat otroka, ampak ga mora nosit naokrog. Pa včasih še sto takih stvari, takih ki me hudo zmotijo, ko se zgodijo in jih velikokrat namerno spregledam, da se ne zapletamo v nepotrebne prepire. Itak pri Niki vidim, da je pri svojih dveh letih vsak dan bolj samostojna in da jo pokomandira tako kot sama tisti trenutek hoče. In se tudi naveliča njene družbe.

Včasih pa hudo prav pride za otroke pomerkat, čeprav tega dokler sem jaz na porodniški ne izkoriščava veliko. Kasneje bo pa to zelo prav prišlo. Če si predstavljam svojo mati, da bi z njo živela pod isto streho, bi bilo tisočkrat huje. Z njo imam pa itak kar nekaj problemov, ker se kar naprej na daljavo vmešava.  

Ampak tvoja tašča pa res ne bi rada bila.Da tako kompliciraš?No, priznam da s svojo taščo težko shajam, ampak tale tu se mi pa smili.user posted image

Tudi meni.

Je** se mi za vse in vsakogar.

(odgovor članu Sibil_)
Neposredna povezava do sporočila: 28
25.10.2007 12:36:24   
Špacka

Moja tašča vedno pove kaj misli, če ji kaj ne paše, ji ni všeč....to vedno pove. Ta njena lastnost mi je všeč, je pa res, da nimava nesoglasij, ker se ne vtikuje v naše življenje. Kot babica je " katastrofa od babice" to so njene besedeuser posted image  ampak takšna pač je in meni je čisto ok.

(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 29
25.10.2007 12:40:40   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: tanikaa

IZVIRNO SPOROČILO: Sibil RR

Tudi meni.

Tudi meni. Meni se zdi tvoja tašča ful prijazna in ne razumem razvajenih snah, ki se obešajo na vsako prijaznost, kot je crkljanje, lupčkanje, klicanje z ljubkovalnimi imeni, nošenje otroka v naročju, češ da je to nesprejemljivo - kako hudiča lahko to škoduje tvojemu otroku??? Ljubosumnost in posesivnost ne pozna meja.

(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 30
25.10.2007 13:22:15   
tanikaa
Gina. To so mamice, ki mislijo da so prve in še nihče pred njimi ni bil mamica. Kaj češ. Tolaži me samo to, da bodo prej ali slej tudi one tašče. In komaj čakam.

Je** se mi za vse in vsakogar.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 31
25.10.2007 16:51:51   
Misek
Veliko stvari se ji ne da dopovedat. Klicanje otrok z ljubkovalnimi imeni, zaradi česar jo vztrajno popravljam. Nočem da bi bil moj otrok celo življenje Nejček.

Moj sin bo zame celo zivljenje v "pomanjsevalnici", vsaj kar se imena tice. Tako kot sem jaz za mojo mamo.  Pa tocno sem si na jasno kako se pocuti, ce me poklice po imenu ali z pomanjsevalnico ali z vzdevkom - rezerviranim samo za njo in ona je edina, ki me tako kllice.

Potem razno neumno otroško govorenje, pri čemer jo sorazmerno dosledno popravljam oz. če ona vpraša Niko, če je pobrala zajčka, jaz vprašam, če je padla in mi tamala odgovori, da je padla. Začela sem jo popravljat tudi za razne pomanjševalnice, da je sonce in ne sonček in roža in ne rožica, če ne moj otrok, ki je v fazi začenjanja govorenja sploh ne bi slišal nobene pametne besede.

Soncek je in ti si skustrana...... Ti si moj soncek....   Rožice dehte.....

Skratka, v vsem je treba najti mero. Strogo inzistiranje na neuporabo deminutiva lahko tudi privede do pomankljivega poznavanja in pomankljive uporabe vseh nians, ki jih jezik ponuja. Otroku je treba dati moznost, da spozna kdaj kaj uporabljati. Otroski frazeologizmi tudi ne naredijo kaj hudega. Mogoce menis da je slabo ce se otrok nauci reci: pokakal sem se; le nauci ga da se rece, da je odvajal blato......  Mnogi taksni deminutivi ali frazeologizmi imajo svojo vlogo v otrostvu. Ce ne prej, bos to ugotovila ko bo otrok zacel sprasevati o spolnosti.  Lulcki in lulice ipd. spadajo v tisti rang besed, ki so za tebe neprimerne - zaradi jezikovnega razvoja otroka.

Sama uporabljam kompletno paleto besedisca s sinonimi, deminutivi, frazeologizmi itn. In trenutno nas 4,5 letnik govori dva jezika, od tega enega odlicno, sporazumeva se oz. povsem dobro razume se tretji jezik, ima za svoja leta izjemen besedni zaklad in je nadpovprecno jezikovno razvit - ocena iz vrtca in okolice, ki je z njim v stiku. To ni rezultat  omejevanja besedisca, temvec rezultat tega, da se "resno" jezikovno besedisce uporablja, ko se resno pogovarjamo o tem in onem, sicer je na vrsti kompletna ostala jezikovna paleta.
Preko besed se tudi gradijo custveni svetovi. In ce tvoja tasca z otrokom ustvarja custven svet pobiranja zajckov, Nejckov, Nikic, sončkov, rožic ipd... bi jo IMO morala pustiti pri miru.

Pa saj nič ne rečem, da otroka objame, ko pride z "vikenda" , ampak ni treba stokrat na dan.

Otrok bo ze pokazal ce mu to ne ugaja. Dokler mu ugaja tovrstna pozornost je IMO povsem ok. Nekateri otroci (tudi nekateri odrasli) namrec rabijo vec fizicnega iskazovanja ljubezni, vec dotikov, poljubov kot drugi. Ko imajo/mo dovolj to pokazemo. Predvsem otroci so povsem neposredni pri kazanju kdaj imajo necesa dovolj. Otroci, ce ravno zelo majhni niso neumni. 

< Sporočilo je popravil Misek -- 25.10.2007 16:52:20 >

http://www.youtube.com/watch?v=h-8PBx7isoM&feature=related

(odgovor članu moder)
Neposredna povezava do sporočila: 32
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Starost
Ela123

Koliko ste stari?

20 ali manj (9%)

20-25 (17%)

25-30 (30%)

30-35 (29%)

35-40 (10%)

40 ali več (5%)

Število vseh glasov: 454

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!