|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Zelje in krvavice
23.10.2007 9:28:58   
Vrtnica79
Jutro!

Sem danes ponoči sanjala da se mastim z zeljem in krvavicami. Pa sem takoj ko sem se vstala letela v trgovino v nabavo. Zdaj pa ne vem kako pripraviti zeljeuser posted image . Ali ga moram dolgo kuhati, al kako? Krvavice vem da morem pečt nekje 20. min.

Prosim za kakšen nasvet kako se ve lotite tega. Pa hvala!

_____________________________

Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Zelje in krvavice
23.10.2007 9:37:33   
bučkabb
če si kupila zelje v trgovini je verjetno zelo kislo, tak da ga daj v vodo in naj zavre, pol pa vodo menji. kuha se naj ne vem časovno no tak da se omehča ( po moje max. 30 min). jaz ga pol še stinstam. na olju prepražiš čebulo in dodaš kuhano zelje.

(odgovor članu Vrtnica79)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Zelje in krvavice
23.10.2007 10:20:43   
barakuda
IZVIRNO SPOROČILO: bučkabb

jaz ga pol še stinstam. na olju prepražiš čebulo in dodaš kuhano zelje.


jaz dodam še malo zaseke zraven in je mnjammmiiiiii!!!!!
Drugače ga pa jaz tudi kuham cca. dobre pol ure.

Mi imamo pa danes pečenice+kislo zelje+ajdove žgance
Hitro, enostavno, predvsem pa OKUSNO user posted image

(odgovor članu bučkabb)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Zelje in krvavice
23.10.2007 10:21:57   
Balonchy
Jaz pa zelje operem, ga skuham do polovice, nato pa ga dušim na zmernem ognju. Preden je končano "zabelim" s prepraženim česnom in ocvirki.

(odgovor članu Vrtnica79)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Zelje in krvavice
23.10.2007 10:30:16   
bamby
Jaz pa kislo zelje pustim vreti samo kakih 5 minut, ker potem vse vitamine od njega prekuham, če bi ga dlje časa pustila vreti. Potem pa ga dam samo tenstati : lahko samo na olje, na katerem prepražimo čebulo, lahko na masti z ocvirki+čebula.  Ko to tenstamo, dodamo še sesekljan strok česna, lovorjev list, sol, vegeto. To tenstamo nekje do 15-20 minut.
Krvavice daj pečt v mrzlo pečico 1h na 200°.

(odgovor članu Balonchy)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Zelje in krvavice
23.10.2007 10:31:23   
Anonimen
Jaz isto, ker s kuhanjem zelje izgubi vse kar je koristno.

(odgovor članu bamby)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Zelje in krvavice
23.10.2007 10:31:34   
eva1
jaz ga pa dobro operem, potem ga kuham v vodi(dodam vageto+lov. list), tako da se malo omehča, potem ga potenstam na čebuli (da ni tako mokr), začinim še z česnom in ocvikri! Krvavice pa pečem kr dalj časa kot ti cca.45 min-da hrustajo!

No mi pa bomo danes kuhali repo+ajdove žgance+pečenicauser posted image

(odgovor članu Balonchy)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Zelje in krvavice
23.10.2007 10:33:11   
barakuda
IZVIRNO SPOROČILO: eva1


No mi pa bomo danes kuhali repo+ajdove žgance+pečenicauser posted image



A res? Mi pa ponavadi jemo repo zraven krvavic in kislo zelje zraven pečenic user posted image . No ja, zanimivo, vsak ima svoj okus.

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Zelje in krvavice
23.10.2007 10:56:07   
Anonimen
jaz pa ga zraven krvavic in pečenic nikoli ne kuham. samo zdinstam ga na čebuli, rdeči papriki, malo vode in žlička moke, zaseka ali koščki slanine. Sploh nisem vedela da ga je treba prej kuhat, ker pr nas babica in mama tega nikoli nista počeleuser posted image , samo operemo ga v nekaj vodah in potem direkt v ponev dinstat oz dušit

(odgovor članu barakuda)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Zelje in krvavice
23.10.2007 11:38:17   
barakuda
Pri nas sta ga pa ravno mama in babica prej skuhali  user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Zelje in krvavice
23.10.2007 11:57:51   
Vrtnica79
Hvala vsem za nasvete. Kosilo čaka na mizi, ful diši - tako da grem zdaj jest. Mmmmm.........

_____________________________

Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri.

(odgovor članu barakuda)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Zelje in krvavice
23.10.2007 12:05:22   
kofetek2010
IZVIRNO SPOROČILO: MIŠEK13
Sploh nisem vedela da ga je treba prej kuhat, ker pr nas babica in mama tega nikoli nista počeleuser posted image , samo operemo ga v nekaj vodah in potem direkt v ponev dinstat oz dušit


jaz tud ne user posted image
Zakaj bi ga bilo potrebno tolk kuhat, če pa kislo zelje lahko ješ surovo (npr. v solati)? user posted image  


Moj sistem priprave:
- zelje podobno kot Mišek13 user posted image
- pečenice/krvavice dam pečt v pečico
- skuham krompir v kosih
- na hitro prevrem fižol iz pločevinke

nato pa dam zelje, krompir in fižol v posodo zraven pečenic/krvavic ter na rahlo prelijem z razpuščeno mesnato zaseko - ter za cca. 10.minut pustim v pečici na 230°C user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Zelje in krvavice
23.10.2007 12:27:33   
Putka
Nič ne perem ali kuham zelja. Kar direkt na čebulco, malo zalijem (ker se mi je zadnjič zažgaluser posted image ). Mi je fajn bolj kisel.

Pečenice skuham in spečem, lahko pa tudi v pečico, sploh če so krvavice zraven.

Meni so vse možne kombinacije zelje/repa/krvavice/pečenice/žganci njami!

(odgovor članu kofetek2010)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Zelje in krvavice
23.10.2007 12:30:07   
barakuda
Evo jaz se že bašem user posted image user posted image

(odgovor članu Putka)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Zelje in krvavice
23.10.2007 12:56:00   
Anonimen
no sam da nisem edina, ko ne kuha zeljauser posted image

saj res, surevega (kislega) v solati z bučnim oljem smo ga pa tudi mi jedli

(odgovor članu barakuda)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Magnezij in železo v nosečnosti
V nosečnosti se poveča potreba po določenih mineralih v telesu in med njimi sta zelo pomembna magnezij in železo. Ali mo...
Kdaj lahko otroku prvič ponudite jajce?
Jajca so precej alergeno živilo, zato naj bi jih malčkom uvajali v prehrano z nekoliko večjo previdnostjo. Vendar se tud...




Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?