Zelje in krvavice (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


Vrtnica79 -> Zelje in krvavice (23.10.2007 9:28:58)

Jutro!

Sem danes ponoči sanjala da se mastim z zeljem in krvavicami. Pa sem takoj ko sem se vstala letela v trgovino v nabavo. Zdaj pa ne vem kako pripraviti zelje[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] . Ali ga moram dolgo kuhati, al kako? Krvavice vem da morem pečt nekje 20. min.

Prosim za kakšen nasvet kako se ve lotite tega. Pa hvala!




bučkabb -> RE: Zelje in krvavice (23.10.2007 9:37:33)

če si kupila zelje v trgovini je verjetno zelo kislo, tak da ga daj v vodo in naj zavre, pol pa vodo menji. kuha se naj ne vem časovno no tak da se omehča ( po moje max. 30 min). jaz ga pol še stinstam. na olju prepražiš čebulo in dodaš kuhano zelje.




barakuda -> RE: Zelje in krvavice (23.10.2007 10:20:43)

IZVIRNO SPOROČILO: bučkabb

jaz ga pol še stinstam. na olju prepražiš čebulo in dodaš kuhano zelje.


jaz dodam še malo zaseke zraven in je mnjammmiiiiii!!!!!
Drugače ga pa jaz tudi kuham cca. dobre pol ure.

Mi imamo pa danes pečenice+kislo zelje+ajdove žgance
Hitro, enostavno, predvsem pa OKUSNO [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Balonchy -> RE: Zelje in krvavice (23.10.2007 10:21:57)

Jaz pa zelje operem, ga skuham do polovice, nato pa ga dušim na zmernem ognju. Preden je končano "zabelim" s prepraženim česnom in ocvirki.




bamby -> RE: Zelje in krvavice (23.10.2007 10:30:16)

Jaz pa kislo zelje pustim vreti samo kakih 5 minut, ker potem vse vitamine od njega prekuham, če bi ga dlje časa pustila vreti. Potem pa ga dam samo tenstati : lahko samo na olje, na katerem prepražimo čebulo, lahko na masti z ocvirki+čebula.  Ko to tenstamo, dodamo še sesekljan strok česna, lovorjev list, sol, vegeto. To tenstamo nekje do 15-20 minut.
Krvavice daj pečt v mrzlo pečico 1h na 200°.




Anonimen -> RE: Zelje in krvavice (23.10.2007 10:31:23)

Jaz isto, ker s kuhanjem zelje izgubi vse kar je koristno.




eva1 -> RE: Zelje in krvavice (23.10.2007 10:31:34)

jaz ga pa dobro operem, potem ga kuham v vodi(dodam vageto+lov. list), tako da se malo omehča, potem ga potenstam na čebuli (da ni tako mokr), začinim še z česnom in ocvikri! Krvavice pa pečem kr dalj časa kot ti cca.45 min-da hrustajo!

No mi pa bomo danes kuhali repo+ajdove žgance+pečenica[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley20.gif[/image]




barakuda -> RE: Zelje in krvavice (23.10.2007 10:33:11)

IZVIRNO SPOROČILO: eva1


No mi pa bomo danes kuhali repo+ajdove žgance+pečenica[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley20.gif[/image]



A res? Mi pa ponavadi jemo repo zraven krvavic in kislo zelje zraven pečenic [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. No ja, zanimivo, vsak ima svoj okus.




Anonimen -> RE: Zelje in krvavice (23.10.2007 10:56:07)

jaz pa ga zraven krvavic in pečenic nikoli ne kuham. samo zdinstam ga na čebuli, rdeči papriki, malo vode in žlička moke, zaseka ali koščki slanine. Sploh nisem vedela da ga je treba prej kuhat, ker pr nas babica in mama tega nikoli nista počele[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image], samo operemo ga v nekaj vodah in potem direkt v ponev dinstat oz dušit




barakuda -> RE: Zelje in krvavice (23.10.2007 11:38:17)

Pri nas sta ga pa ravno mama in babica prej skuhali  [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Vrtnica79 -> RE: Zelje in krvavice (23.10.2007 11:57:51)

Hvala vsem za nasvete. Kosilo čaka na mizi, ful diši - tako da grem zdaj jest. Mmmmm.........




kofetek2010 -> RE: Zelje in krvavice (23.10.2007 12:05:22)

IZVIRNO SPOROČILO: MIŠEK13
Sploh nisem vedela da ga je treba prej kuhat, ker pr nas babica in mama tega nikoli nista počele[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] , samo operemo ga v nekaj vodah in potem direkt v ponev dinstat oz dušit


jaz tud ne [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]
Zakaj bi ga bilo potrebno tolk kuhat, če pa kislo zelje lahko ješ surovo (npr. v solati)? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] 


Moj sistem priprave:
- zelje podobno kot Mišek13 [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
- pečenice/krvavice dam pečt v pečico
- skuham krompir v kosih
- na hitro prevrem fižol iz pločevinke

nato pa dam zelje, krompir in fižol v posodo zraven pečenic/krvavic ter na rahlo prelijem z razpuščeno mesnato zaseko - ter za cca. 10.minut pustim v pečici na 230°C [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Putka -> RE: Zelje in krvavice (23.10.2007 12:27:33)

Nič ne perem ali kuham zelja. Kar direkt na čebulco, malo zalijem (ker se mi je zadnjič zažgal[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]). Mi je fajn bolj kisel.

Pečenice skuham in spečem, lahko pa tudi v pečico, sploh če so krvavice zraven.

Meni so vse možne kombinacije zelje/repa/krvavice/pečenice/žganci njami!




barakuda -> RE: Zelje in krvavice (23.10.2007 12:30:07)

Evo jaz se že bašem [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley20.gif[/image]




Anonimen -> RE: Zelje in krvavice (23.10.2007 12:56:00)

no sam da nisem edina, ko ne kuha zelja[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

saj res, surevega (kislega) v solati z bučnim oljem smo ga pa tudi mi jedli




Stran: [1]