|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   hiter odgovor na joto, kislo zelje
10.10.2007 7:52:24   
Anonimen
Ja, čimprej prosim za nasvet, ker treba že kuhatuser posted image

Mož je prnesel kislo zelje vakumsko pakirano. A moram to zelje najprej splaknit v vodi? Mislim, da je mami včasih kislo zelje malo splahnila, da ni bilo preveč kislouser posted image . To je eno, drugo pa, naj mi kaka primorka napiše postopek za joto. Ne rabi količin pisat, samo kaj not in vrstni red, prosim

še to, kaj se jota lahko zamrzne?


  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: hiter odgovor na joto, kislo zelje
10.10.2007 7:59:07   
orhideja75
jaz zelje vedno operem. ne vem, mogoče iz navade.
drugače ga pa jaz skuham posebej. posebej skuham fižol in posebej krompir. na koncu dam vse skupaj. po možnosti včasih skuham še kakšno kranjsko globaso in jo na kolobarje narežem ter dam v joto.
pa seveda še začimbe. to pa čist po okusu.

upam, da ne bom zasmetila teme, če te vprašam kako sta kaj paštetka in maša. me ful skrbi, pa včerja potem nisem uspela prečekirat na RR-ju kako je zdaj z njima.

pa upam, da ti jota rata. res ni čist primorski kilunarični nasvet, ampak ...  meni je včeraj dobro ratala.


_____________________________

Moji fantje so moj zaklad. :) Brez njih bi bil svet prazen.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: hiter odgovor na joto, kislo zelje
10.10.2007 8:06:38   
Anonimen

hvala, šibam delat

zaenkrat je spet vse ok, upajmo, da tak ostaneuser posted image

(odgovor članu orhideja75)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: hiter odgovor na joto, kislo zelje
10.10.2007 8:23:26   
Enolla
zelje se opere zaradi kislosti - jaz ga ne ker imamo radi malo bolj kislo. Vipavska jota pa je zelje, krompir in fižol, kuhano posebej, zelju ponavadi dodam lovorjev list in kakšen kos suhega mesa) , in ko je vse kuhano se da vse skupaj v en lonc (vodo kjer so se sestavine kuhale tudi) in narediš prežganje iz malo moke in česna, soliš in popraš ter še malo pokuhaš predvsem pa malo pošakaš, da se okusi prepojijo - najboljša je naslednji dan.  

_____________________________

Nič ni težjega od iskrenosti in nič ni lažjega od laskanja(Dostojevski).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: hiter odgovor na joto, kislo zelje
10.10.2007 8:27:27   
nu_tella
ojla!

Moja mami tudi zelje/repo,... vedno opere. Mogoce celo enkrat pusti zavret, da mal zgubi na kislosti.

Potem pa "po primorsko" skuha kropmir narezan na kocke (malo manjse kot za pire krompir in pazis da ni prav do konca skuhan). Ga pretlacis (malo na grobo) dodas fizol (ponavadi kar iz konzerve) in se repo/zelje. To potem kuhas "dokler ni kuhano" (to ma moja mami zmer nasvet. Ne pove kolk casa treba kuhat. Pac probi user posted image  ). No mal prej kot je kuhano se zableimo - mast/maslo/olje + moko da mal porumeni v posebni posodci. Dodas v minestrco in nej se mal vre. Zacime po okusu. Pri naas jih ni user posted image  Je pa zihr boljs ce mseo kuhas skupaj z minesctrco razen ce je kako zelo mastno (npr. domace klobase) te je bolje kuhati posebaj in tik pred oncem dodati v minestrco.

Pa dobr tek.
Jaz sem sele zajtrk pojedla ;))) Pa kozarc Kalcija in do kosila se ene tri, cene me bo zvilo...

btw. pr nas ce ostane kaka normalna kolicina (npr porcija za enega/dva) jo zmrznemo in po to za kaka hitra kosila ponucamo.

_____________________________

Ce te nekdo ne ljubi na nacin, kot si zelis ti, se ne pomeni, da te ne ljubi z vsem, kar zna.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: hiter odgovor na joto, kislo zelje
10.10.2007 8:29:10   
nu_tella
enola zgleda da sva ravno skupaj pisale ...
ja jota po kraško ma tud sol...da ne bo pomote user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Ce te nekdo ne ljubi na nacin, kot si zelis ti, se ne pomeni, da te ne ljubi z vsem, kar zna.

(odgovor članu nu_tella)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: hiter odgovor na joto, kislo zelje
10.10.2007 8:35:27   
Anonimen
sem glih hotela vprašat ali se naredi prežganje, in sem že našla odgovor, hvala

not sme pa vrgla košček dimljene purine noge in prekmursku šunko. drugo nimamo, še najmanj kranjskeuser posted image . ampak iz lonca že lepo dišiuser posted image

(odgovor članu nu_tella)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: hiter odgovor na joto, kislo zelje
10.10.2007 9:08:57   
Marogica
Najbrž sem že prepozna.... jaz zelje kuham posebej in ko zavre, to vodo izlijem  stran, da ni preveč kislo in natočim novo....


DOber tek..

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: hiter odgovor na joto, kislo zelje
10.10.2007 10:12:03   
Abra
Tudi moj recept je najbrž prepozen, pa vseeno. Jaz poenostavim in uporabljam samo en lonec. Na žlici olja prepražim malo česna, dodam prekajeno rebrce, repo ali zelje, na kocke narezan krompir, lovorjev list in poper. Solim kasneje, če je potrebno, ker je rebrce precej slano. Proti koncu dodam še iz konzerve kuhan fižol in včasih tudi žlico paradižnikove mezge. Pri nas smo veliki ljubitelji paradižnika ... to je bolj dodatek, ne spada k klasičnemu receptu, tko kot kranjska klobasa ne.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





RECEPTI: Tri jesenske enolončnice
Na jesenske hladnejše dni in sezono virusov se lahko pripravite tudi s toplimi in prehransko bogatimi jesenskimi enolonč...
Limonov-bananin kruh
Ste se naveličali običajnega kruha in bi svojemu malčku radi ponudili zdrav, sočen in slasten kruhec, ki ga bo z veselje...




Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?