marsovka
|
jaz bi pa zelo pohlevno napisala, da tiste, ki še nimate otrok, zelo težko, če ne kar nemogoče, sodite o tem! iz lastnih izkušenj povem, da se mi je z otrokom življenje (pa tudi vrednote) obrnilo za 180 stopinj in da sem prej imela en kup hobijev (pa tek, pa francoščina, pa kofi gor in dol, pa ob sobotah ven, pa šoping s frendicami, pa inštrukcije...) in partnerja resnično v določenih delih dneva NISEM POGREŠALA. in je imel svoje hobije, fitnes, tek, frende, potapljanje in KRASNO sva plula, ker sva bila izpolnjena v svojih "mikrokozmosih" in sva skrbela samo vsak za svoje potrebe, vmes pa seveda polna energije in zadovoljna tudi za potrebe drugega! potem je pa prišel otrok in kar naenkrat sem ga potrebovala bolj kot prej (partnerja). ker pač otroček zahteva celega človeka, SEDAJ, ne kar enkrat, ko se mi ljubi, se je porebno določenim zadevam, tudi hobijem , odreči. Moški tukaj potegne daljšo, že zaradi čisto materinskih zadev, kot so dojenje, itd. gre se predvsem za to, da se PARTNERJA oba en malček odpovesta prejšnjemu lagodnemu življenju brez obveznosti (brez obveznosti za eno nebogljeno življenje), ker sta se pač skupaj odločila za ta korak. To je po moje edino pravilno in korektno! Pa kaj, sem jaz robot, da ne rabim več prostega časa oziroma časa samo zase? A to pripada samo moškim???? To mi je pa zelo mimo, no! Pa, verjemite, drage brezotročnice, tukaj prijateljice in kofetki in take zadeve (vam trenutno - PA TUDI MENI nekdaj, DA NE BO POMOTE - tako zelo ljubi pobegi in sprostitve), ženska, ki postane mati, pač potrebuje partnerja bolj oz. na drugačen način. že njegova pristonost je včasih dovolj. Seveda sem ZA TO, da ima moški svoje izhode, svoj šport...a pod pogojem, da pri vsem skupaj ostane še kaj časa ženski zase, predvsem pa sta si nadela vlogo staršev in to je daleč od zanemarljivega! Pač bosta nekaj let malo "priredila" svoje želje glede hobijev! saj otroka videti odraščati je vendar tudi krasno! žal naši moški po večini delajo od 7h do.....poznih večernih ur. Mojega zelo razumem, da potrebuje sprostitev, a tudi moja služba ni kar nekaj! Zmenila sva se, da je pač sružina najpomembnejša (v prostem času, to je času izven službe). vsak dan sporti vidiva, koliko ga je, pa ga nekako razdeliva v obojestransko zadovoljstvo. Top sva pač morala narediti, ker se je najino življenje s prihodom sina spremenilo! Uf, sem bila dolga. Se opravičujem, pa res nisem hotela žaliti ali razbesneti koga, mislim le, da ljudje brez otrok ne morejo razumeti, kako se življenje spremeni, SAJ TUDI SAMA NISEM!
|