|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Fižol
26.9.2007 13:18:13   
Strawberrie Cherrie
Kuham pasuljuser posted image ... pri teh zadevah sem še vseeno malo leva.
Pa me zanima, kako dolgo se kuha rjav fižol (kupujem tistega bio v Mercatorju, namakala sem ga pa tudi preko noči)? Tako da približno vem, kdaj naj rečem mojemu, naj pride domov na kosilo
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Fižol
26.9.2007 13:21:59   
Enolla
V ekonom loncu cca 15-20 minut, v navadnem pa verjetno dve do tri ure se mi zdi. Pa to kuhaš pasulj navadnim fižolom, ne belim - tetovskim.

_____________________________

Nič ni težjega od iskrenosti in nič ni lažjega od laskanja(Dostojevski).

(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Fižol
26.9.2007 13:24:09   
Strawberrie Cherrie
Jaz vedno kuham pasulj s tem fižolom? Pa moja mati tudi.
Ne, v navadnem loncu kuham.

(odgovor članu Enolla)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Fižol
26.9.2007 13:31:12   
natasaom
jest ga kr probam,zato ker sem se ene parkrat nategnila..user posted image

(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Fižol
26.9.2007 13:31:16   
Enolla
user posted image  ja, saj ni problem, kakor komu paša, ali ne? Samo jaz pasulja še nisem jedla z navadnim fižolom. Poskusi enkrat s tetovcem - je čisto drugačen okus.

_____________________________

Nič ni težjega od iskrenosti in nič ni lažjega od laskanja(Dostojevski).

(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Fižol
26.9.2007 13:32:49   
Enolla
IZVIRNO SPOROČILO: natasaom

jest ga kr probam,zato ker sem se ene parkrat nategnila..user posted image


to me je pa spomnila, da ko sem kdaj vprašala koliko časa naj kuham, mi je stara mama rekla dokler ni kuhano user posted image user posted image user posted image . Pa si pomagaj.

_____________________________

Nič ni težjega od iskrenosti in nič ni lažjega od laskanja(Dostojevski).

(odgovor članu natasaom)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Fižol
26.9.2007 13:36:07   
Miss Piggy
Jaz ga kuham približno uro in pol.

(odgovor članu Enolla)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Fižol
26.9.2007 13:37:17   
tanikaa
Jaz ga kar iz konzerve vzamem. user posted image

_____________________________

Je** se mi za vse in vsakogar.
_____________________________

(odgovor članu Miss Piggy)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Fižol
26.9.2007 13:39:09   
natasaom
IZVIRNO SPOROČILO: tanikaa

Jaz ga kar iz konzerve vzamem. user posted image

to je pa še bolj.edina konzerva ki jo kupim je fižolova.

(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Fižol
26.9.2007 13:39:20   
Spark
Eno malo butasto- kako se skuha fižol? Jaz ga še nikoli nisem kuhala, ga pa vedno jem pri mami in tašči. Imam ga rada, pa bi se ga morala enkrat lotiti. Zanima me, če ga ostane kaj preveč, a se ga lahko zamrzne- a je potem še vedno dober?

(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Fižol
26.9.2007 13:41:13   
natasaom
enola men je pa memi tko govorila!zato pa po moje jest nikol ne gledam na uro ko kuham.zmeri probsm,zato pa sem širi k daluser posted image

(odgovor članu natasaom)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Fižol
26.9.2007 13:42:15   
Naja30
Jaz ga namakam čez noč, pol pa kuham, dokler ni kuhan user posted image

Pasulja se pa še nisem lotla, si ne upam, ko imam tako hudo konkurenco - taščo!user posted image

(odgovor članu Spark)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Fižol
26.9.2007 13:47:02   
natasaom
IZVIRNO SPOROČILO: natasaom

enola men je pa memi tko govorila!zato pa po moje jest nikol ne gledam na uro ko kuham.zmeri probsm,zato pa sem širi k daluser posted image


joj kolk napak!!user posted image user posted image  oprostite prosim,ker sem ena kokoš!?
skuhala grozdno in jablčno marmelado user posted image   želim vam lep dan!

(odgovor članu natasaom)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Fižol
26.9.2007 13:49:36   
Enolla
IZVIRNO SPOROČILO: Spark

Eno malo butasto- kako se skuha fižol? Jaz ga še nikoli nisem kuhala, ga pa vedno jem pri mami in tašči. Imam ga rada, pa bi se ga morala enkrat lotiti. Zanima me, če ga ostane kaj preveč, a se ga lahko zamrzne- a je potem še vedno dober?


Ni butatasto vprašanje - kupiš fižol v zrnju, ga namakaš v vodi najmanj čez noč, odliješ vodo v kateri se je namakal in zaliješ z novo vodo, ter daš kuhat. Dobro je dati kakšen lovorjev list in pobirati pene, ki se na začektu kuhanja naredijo na fižolu ( s tem se izogneš opojnim vonjavam kasneje ko poješ fižol) in kuhaš dokler ni kuhan. V ekonomu ga kuham 15 minut od začetka piskanja in vedno ga toliko skuham, da ga po porcijah zamrznem.

_____________________________

Nič ni težjega od iskrenosti in nič ni lažjega od laskanja(Dostojevski).

(odgovor članu Spark)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Fižol
26.9.2007 13:56:22   
tanikaa
Po receptu naših babic, pomaga proti tistim opojnim vonjavam tudi to, da zraven graha kuhaš oreh.

_____________________________

Je** se mi za vse in vsakogar.
_____________________________

(odgovor članu Enolla)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Fižol
26.9.2007 14:00:17   
Enolla
IZVIRNO SPOROČILO: tanikaa

Po receptu naših babic, pomaga proti tistim opojnim vonjavam tudi to, da zraven graha kuhaš oreh.


Tega pa nisem vedela - a olupljen ali jedrca. Ker bom provala naslednjič.

_____________________________

Nič ni težjega od iskrenosti in nič ni lažjega od laskanja(Dostojevski).

(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Fižol
26.9.2007 14:01:16   
tanikaa
Kar celega. Ga samo dobro splakneš pod tekočo vodo, pa daš v lonec. In en je čisto dovolj. user posted image

_____________________________

Je** se mi za vse in vsakogar.
_____________________________

(odgovor članu Enolla)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Fižol
26.9.2007 17:06:38   
bamby
Jaz ga v ekonomu od prejšnje noči namočenega, kuham 30-35 minut. Vanj mora tudi nekaj "brcnit". Vržem pa noter še sesekljano čebulo, kocko, malo vegete, baziliko, origano, lovorjev list. Ko pa je fižol skuhan, posebej malo čebule na olju prepražim, dodam paradižnikovo mezgo (kakšno žlico) in nekaj mlete paprike. Premešam in zmes dodam kuhanemu fižolu. Ko ponovno zavre, samo po potrebi z moko malo zgostim in še 5-10 minut kuham.

(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Fižol
26.9.2007 17:17:31   
Spark
Kaj pa če želim imeti meso v fižolu, kdaj ga dam notri in na kak način?

(odgovor članu bamby)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Fižol
26.9.2007 17:43:10   
natasaom
a niso v pasulju suha rebra??sam not jih daš kuhat z vso zelenjavo vred??pravi pasulj ima meso!!100%

(odgovor članu Spark)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Fižol
26.9.2007 18:32:47   
Enolla
IZVIRNO SPOROČILO: Spark

Kaj pa če želim imeti meso v fižolu, kdaj ga dam notri in na kak način?


A mi poveš, kako se ta jed imenuje - lahko tudi po domače ker ne vem v bistvu kaj mislišuser posted image  razen če misliš na pasulj.

_____________________________

Nič ni težjega od iskrenosti in nič ni lažjega od laskanja(Dostojevski).

(odgovor članu Spark)
Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...
Kdaj lahko otroku prvič ponudite jajce?
Jajca so precej alergeno živilo, zato naj bi jih malčkom uvajali v prehrano z nekoliko večjo previdnostjo. Vendar se tud...




Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?