Fižol (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


Strawberrie Cherrie -> Fižol (26.9.2007 13:18:13)

Kuham pasulj[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] ... pri teh zadevah sem še vseeno malo leva.
Pa me zanima, kako dolgo se kuha rjav fižol (kupujem tistega bio v Mercatorju, namakala sem ga pa tudi preko noči)? Tako da približno vem, kdaj naj rečem mojemu, naj pride domov na kosilo




Enolla -> RE: Fižol (26.9.2007 13:21:59)

V ekonom loncu cca 15-20 minut, v navadnem pa verjetno dve do tri ure se mi zdi. Pa to kuhaš pasulj navadnim fižolom, ne belim - tetovskim.




Strawberrie Cherrie -> RE: Fižol (26.9.2007 13:24:09)

Jaz vedno kuham pasulj s tem fižolom? Pa moja mati tudi.
Ne, v navadnem loncu kuham.




natasaom -> RE: Fižol (26.9.2007 13:31:12)

jest ga kr probam,zato ker sem se ene parkrat nategnila..[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Enolla -> RE: Fižol (26.9.2007 13:31:16)

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] ja, saj ni problem, kakor komu paša, ali ne? Samo jaz pasulja še nisem jedla z navadnim fižolom. Poskusi enkrat s tetovcem - je čisto drugačen okus.




Enolla -> RE: Fižol (26.9.2007 13:32:49)

IZVIRNO SPOROČILO: natasaom

jest ga kr probam,zato ker sem se ene parkrat nategnila..[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]


to me je pa spomnila, da ko sem kdaj vprašala koliko časa naj kuham, mi je stara mama rekla dokler ni kuhano [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]. Pa si pomagaj.




Miss Piggy -> RE: Fižol (26.9.2007 13:36:07)

Jaz ga kuham približno uro in pol.




tanikaa -> RE: Fižol (26.9.2007 13:37:17)

Jaz ga kar iz konzerve vzamem. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




natasaom -> RE: Fižol (26.9.2007 13:39:09)

IZVIRNO SPOROČILO: tanikaa

Jaz ga kar iz konzerve vzamem. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

to je pa še bolj.edina konzerva ki jo kupim je fižolova.




Spark -> RE: Fižol (26.9.2007 13:39:20)

Eno malo butasto- kako se skuha fižol? Jaz ga še nikoli nisem kuhala, ga pa vedno jem pri mami in tašči. Imam ga rada, pa bi se ga morala enkrat lotiti. Zanima me, če ga ostane kaj preveč, a se ga lahko zamrzne- a je potem še vedno dober?




natasaom -> RE: Fižol (26.9.2007 13:41:13)

enola men je pa memi tko govorila!zato pa po moje jest nikol ne gledam na uro ko kuham.zmeri probsm,zato pa sem širi k dal[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




Naja30 -> RE: Fižol (26.9.2007 13:42:15)

Jaz ga namakam čez noč, pol pa kuham, dokler ni kuhan [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

Pasulja se pa še nisem lotla, si ne upam, ko imam tako hudo konkurenco - taščo![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




natasaom -> RE: Fižol (26.9.2007 13:47:02)

IZVIRNO SPOROČILO: natasaom

enola men je pa memi tko govorila!zato pa po moje jest nikol ne gledam na uro ko kuham.zmeri probsm,zato pa sem širi k dal[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]


joj kolk napak!![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] oprostite prosim,ker sem ena kokoš!?
skuhala grozdno in jablčno marmelado [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]  želim vam lep dan!




Enolla -> RE: Fižol (26.9.2007 13:49:36)

IZVIRNO SPOROČILO: Spark

Eno malo butasto- kako se skuha fižol? Jaz ga še nikoli nisem kuhala, ga pa vedno jem pri mami in tašči. Imam ga rada, pa bi se ga morala enkrat lotiti. Zanima me, če ga ostane kaj preveč, a se ga lahko zamrzne- a je potem še vedno dober?


Ni butatasto vprašanje - kupiš fižol v zrnju, ga namakaš v vodi najmanj čez noč, odliješ vodo v kateri se je namakal in zaliješ z novo vodo, ter daš kuhat. Dobro je dati kakšen lovorjev list in pobirati pene, ki se na začektu kuhanja naredijo na fižolu ( s tem se izogneš opojnim vonjavam kasneje ko poješ fižol) in kuhaš dokler ni kuhan. V ekonomu ga kuham 15 minut od začetka piskanja in vedno ga toliko skuham, da ga po porcijah zamrznem.




tanikaa -> RE: Fižol (26.9.2007 13:56:22)

Po receptu naših babic, pomaga proti tistim opojnim vonjavam tudi to, da zraven graha kuhaš oreh.




Enolla -> RE: Fižol (26.9.2007 14:00:17)

IZVIRNO SPOROČILO: tanikaa

Po receptu naših babic, pomaga proti tistim opojnim vonjavam tudi to, da zraven graha kuhaš oreh.


Tega pa nisem vedela - a olupljen ali jedrca. Ker bom provala naslednjič.




tanikaa -> RE: Fižol (26.9.2007 14:01:16)

Kar celega. Ga samo dobro splakneš pod tekočo vodo, pa daš v lonec. In en je čisto dovolj. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




bamby -> RE: Fižol (26.9.2007 17:06:38)

Jaz ga v ekonomu od prejšnje noči namočenega, kuham 30-35 minut. Vanj mora tudi nekaj "brcnit". Vržem pa noter še sesekljano čebulo, kocko, malo vegete, baziliko, origano, lovorjev list. Ko pa je fižol skuhan, posebej malo čebule na olju prepražim, dodam paradižnikovo mezgo (kakšno žlico) in nekaj mlete paprike. Premešam in zmes dodam kuhanemu fižolu. Ko ponovno zavre, samo po potrebi z moko malo zgostim in še 5-10 minut kuham.




Spark -> RE: Fižol (26.9.2007 17:17:31)

Kaj pa če želim imeti meso v fižolu, kdaj ga dam notri in na kak način?




natasaom -> RE: Fižol (26.9.2007 17:43:10)

a niso v pasulju suha rebra??sam not jih daš kuhat z vso zelenjavo vred??pravi pasulj ima meso!!100%




Enolla -> RE: Fižol (26.9.2007 18:32:47)

IZVIRNO SPOROČILO: Spark

Kaj pa če želim imeti meso v fižolu, kdaj ga dam notri in na kak način?


A mi poveš, kako se ta jed imenuje - lahko tudi po domače ker ne vem v bistvu kaj misliš[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] razen če misliš na pasulj.




Stran: [1]