Enolla -> RE: Fižol (26.9.2007 13:49:36)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Spark Eno malo butasto- kako se skuha fižol? Jaz ga še nikoli nisem kuhala, ga pa vedno jem pri mami in tašči. Imam ga rada, pa bi se ga morala enkrat lotiti. Zanima me, če ga ostane kaj preveč, a se ga lahko zamrzne- a je potem še vedno dober? Ni butatasto vprašanje - kupiš fižol v zrnju, ga namakaš v vodi najmanj čez noč, odliješ vodo v kateri se je namakal in zaliješ z novo vodo, ter daš kuhat. Dobro je dati kakšen lovorjev list in pobirati pene, ki se na začektu kuhanja naredijo na fižolu ( s tem se izogneš opojnim vonjavam kasneje ko poješ fižol) in kuhaš dokler ni kuhan. V ekonomu ga kuham 15 minut od začetka piskanja in vedno ga toliko skuham, da ga po porcijah zamrznem.
|
|
|
|