Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: malinovec brez sokovnika 23.9.2007 12:31:56
|
|
|
|
tascha
|
Za sok ne vem, kaj pa marmelada? V lonec streseš maline, dodaš želirni sladkor in kuhaš. Predvidevam, da je hitro kuhano, ker je to mehko sadje.
|
|
|
|
RE: malinovec brez sokovnika 23.9.2007 13:22:27
|
|
|
|
Jessy
|
Marmelado že imam, ker jo je kuhala mama, tako da bi res raje sok!
_____________________________
http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte
|
|
|
|
RE: malinovec brez sokovnika 23.9.2007 14:27:26
|
|
|
|
Enolla
|
Posusi s tem recepom, imam nekje megleno v spominu, da smo ga mi delali podobno http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=6695.
_____________________________
Nič ni težjega od iskrenosti in nič ni lažjega od laskanja(Dostojevski).
|
|
|
|
RE: malinovec brez sokovnika 23.9.2007 15:53:01
|
|
|
|
Gina
|
Jaz sem ga delala eno samo leto, ker sem slučajno dobila toliko malin, ta hip pa ni nobene več, ker vse sproti pojedo moji najdražji. Vzameš maline, jih kuhaš toliko, da postanejo mehke in da oddajo sok. Po potrebi dodaš vodo (nimam pojma, kako dolgo, jaz vse delam po občutku, ampak recimo da več kot pol ure in najbrž manj kot uro, pojma nimam, vidiš na malinah, kolk so mehke). Potem vzameš tisto veliko, zelo gosto cedilo, ki ima luknice skoraj tako goste, kot najmanjša cedila in skozenj zajemalko za zajemalko precediš to gmoto malin v eno drugo posodo. Pomagaš si z žlico, s katero tlačiš vse to. ostanke zmečeš v kompost. Potem v ta sok, ki si ga dobila, dodaš citronko in veliko cukra. In kuhaš.....kar precej dolgo, pač toliko časa, da se ti sok dovolj zgosti, pa ne toliko, da postane marmelada. (Če hočeš marmelado, pač kuhaš še malo dlje, toliko dolgo, da če kaneš par kapljic tega soka na krožnik, da se v par minutah strdi). Med tem časom skuhaš steklenice in zamaške v loncu vode. Ko jih vzameš ven, jih na hitro napolniš z gostim sokom in dobro zamašiš. Oviješ jih z veliko cajtng papirja, da se počasi ohlaja in zložiš drugo poleg druge v pečico (neogreto seveda). pečico zapreš in vzameš sokove ven šele čez najmanj 24 ur. To je to.
|
|
|
|
RE: malinovec brez sokovnika 23.9.2007 19:00:48
|
|
|
|
Anonimen
|
Jaz sem imela ribet. Pa sme ga lepo dala v posodo, dodala vodo, ne preveč, ne premalo , precej sladkorja, potem sem pa to cmarila nekaj časa, pa niti ne preveč dolgo. Nato se pa samo skozi eno malo cedilo to precedila in nato prelila v steklenico. Pa je bil čisto običajen sirup za z vodo mešat, nič drugačen kot iz trgovine.
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Kako pripraviti popolno pokovko?Se tudi vi sprašujete, zakaj so 'kokice' v kinu vedno tako okusne, doma pripravljena pokovka pa se kar nekako ne more pr...
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?