|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Torta-pomoč!
16.9.2007 22:35:07   
MID
Bližamo se 1. rojstnemu dnevu naše hčerkice.Zelo rada bi ji torto napravila sama.Prosim vas za vse ideje in če se da tudi kakšno slikico-absolutno tort ki ste jih same naredile.
Že v naprej se vam zahvaljujem za pomoč!

< Sporočilo je popravil Sibil RR -- 17.9.2007 14:25:00 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: TORTA -POMOČ!
16.9.2007 22:45:57   
lindy
BANANINA TORTA

user posted image
Biskvit:
6 jajc
18 dag sladkorja
pol pecilnega praška
18 dag moke

Krema:
2,5 dl mleka
12 dag sladkorja
2 rumenjaka(beljak shrani za led)
moka
10 dag masla ali margarine
vanilijev sladkor

pol litra mleka
2 vanilijeva pudinga
3 žlice sladkorja

2 banani

Led:
2 beljaka
sladkor v prahu (približno 220 g)

user posted image
Biskvit:
napravimo trd sneg, postopno dodajamo sladkor, rumenjake, še nekaj časa stepamo in nato rahlo vmešamo moko pomešano s pecilnim praškom. Pečemo 45 minut pri 180 stopinjah.

Krema:
Mleko, 7 dag sladkorja, oba rumenjaka in žlico presejane moke kuhamo nad paro, da se masa zgosti. Nato jo odstavimo in pustimo, da se ohladi. Med tem časom jo večkrat premešamo. Penasto umešamo maslo, preostali sladkor in vanilijev sladkor. Masleno in ohlajeno jajčno maso zmešamo ter dobimo kremo.
Nato skuhamo puding iz pol litra mleka in ga postavimo na hladno, da se ohladi. Med ohlajanjem ga večkrat premešamo.
Ko je puding ohlajen, ga primešamo prvi kremi in tako dobimo končno kremo.

Ohlajen biskvit enkrat prerežemo in ga po želji navlažimo z mlekom..
Nato na prvo polovico biskvita damo na rezine nerezane banane in na banane polovico kreme. Nato damo gor še drugo polovico biskvita in ga premažemo s preostalo kremo.
Na koncu zgornjo površino torte premažemo z ledom (beljaka stepemo in jima dodajamo toliko mletega sladkorja, da je masa dovolj trda za mazanje).

Men je fulll dobra!

(odgovor članu MID)
Neposredna povezava do sporočila: 2
17.9.2007 7:46:04   
lex
Sadna torta
7 jajc
7 velikih žlic sladkorja
7 velikih žlic tople vode
7 velikih žlic moke
1,5 pecinega praška
2 vanilij sladkorja

Jaz dam kar cela jajca, sladkor, vanilij sladkor in vodo zmešam, da se sladkor stopi, dodam moko in pecilnega in to je to - simpl ko pasuljuser posted image
nato jo prerežem in namočim s kompotom
Not pa dam najprej smetano, nato pa banane, kivi, breskve in ananas, pa na vrh še enkrat smetano. (lahko kakšno sadje tud ven pustiš)Nato pa dam zgornji del torte gor celo premažem s setano in jo okrasim.
evo bom v album pripopala sliko torte.

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

(odgovor članu lindy)
Neposredna povezava do sporočila: 3
17.9.2007 7:52:50   
lex
evo v mojih albumih imaš tri iste torte, ena ima celo čokoladni preliv

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

(odgovor članu lex)
Neposredna povezava do sporočila: 4
17.9.2007 8:20:14   
fragola
Jaz sem naredila mojemu dragemu Nutelovo torto in ti povem, da je ful enostavna za naredit paše dobra je!

(odgovor članu lex)
Neposredna povezava do sporočila: 5
17.9.2007 8:22:28   
fragola
user posted image
Testo:
6 jajc
12 dag sladkorja
18 dag moke
1 pecilni prašek
1 vanilijev sladkor
4-5 žlic Nutelle

Nadev:
0,5 l sladke smetane
5 žlic Nutelle

Preliv:
2 dcl vode
5 žlic sladkorja

user posted image Jajca ločimo. Rumenjake in polovico sladkorja penasto vmešamo. Beljake z drugo polovico sladkorja stolčemo v trd sneg. V rumenjake vmešamo nutello, dodamo 1/3 snega in postopoma presejano moko zmešano s pecilnim praškom; nato dodamo preostali sneg in narahlo premešamo vse skupaj.
Pečemo pri 180 stopinjah približno pol ure.

Ko je torta pečena in ohlajena, jo razrežemo na 3 plasti.
Stolčemo stepeno smetano in dodamo nutello.
V lončku zavremo vodo, kateri smo dodali sladkor, nato jo ohladimo in z njo navlažimo vsako plast torte posebej.

Vsako plast torte namažemo z 1/3 kreme
(zadnja tretjina je za premaz torte po vrhu).
Tukaj pa maš recept!

p.s. Uporabi pa pravo nutelo!

(odgovor članu fragola)
Neposredna povezava do sporočila: 6
17.9.2007 8:34:47   
orhideja75
lahko jo pa narediš iz že kupljenih oblatov. sem jo že delala in pride prav dobra. sem pa kupila temne oblate in naredila čokoladno. se na koncu sploh ni vedelo, da so bili oblati kupljeni. je bila pa zelo pohvaljena, zato jo bom v kratkem spet naredila.
lahko pa narediš tudi sadno.
oblate najprej namočiš s sladkano vodo, potem pa po želji. če se odločiš za sadno potem zraven rabiš še sladko smetano, če pa za čokoladno, pa narediš "maso" sama.
(iz margarine, smetane, čokolade v prahu,..)
je toliko kombinacij, sama pa že veš kakšno imate radi,....

Moji fantje so moj zaklad. :) Brez njih bi bil svet prazen.

(odgovor članu MID)
Neposredna povezava do sporočila: 7
17.9.2007 10:46:23   
saraja
Jaz naredim samo nutelino, če pa sadno delam, pa vzamem isti recept kot za nutelo, samo da v maso ne dam nutele, je pa dobra, da bi še anglečki jedli!

Samo pravi prijatelj si upa povedati prijatelju tisto resnico, zaradi katere ne bo več njegov prijatelj!

(odgovor članu orhideja75)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Magnezij in železo v nosečnosti
V nosečnosti se poveča potreba po določenih mineralih v telesu in med njimi sta zelo pomembna magnezij in železo. Ali mo...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?