|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   musaka
12.9.2007 12:39:32   
sonce in smeh
Saj je musaka s krompirjem in mletim mesom, a ne? Če jo naredite za kosilo, kaj naredite še zraven? Pa kolikšen košček naj bi bil na enega člana? Lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: musaka
12.9.2007 12:46:33   
srki
Je je, jaz sem jo ravno v nedeljo skuhala. Ne vprašaj, kolikšen kos za enega, kere ne vem, ker sem jo za tri osebe naredila poln protvanj, se pravi za ene šest ljudiuser posted image .

Mi pa nikakor nikoli ne rata tisti preliv skupaj oz. to, da bi se držala slupaj, da ne "razpada". No, saj veste, kaj mislim, upam.

(odgovor članu sonce in smeh)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: musaka
12.9.2007 12:48:34   
Lunca1
jaz jo delam iz krompirja, kranjske klobase, jajc in sira

Pri nas je to samostojna jed. Zraven pa solato.

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: musaka
12.9.2007 12:51:26   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: sonce in smeh

Saj je musaka s krompirjem in mletim mesom, a ne? Če jo naredite za kosilo, kaj naredite še zraven? Pa kolikšen košček naj bi bil na enega člana? Lp


Zraven sam solata, ker je to samostojna jed, tako kot lazanja. Kos pa...odvisno koliko ste vajeni jest. Pri nas normalen pekač zadošča za 6 ljudi, en kos pride tam nekje 13x13cm.

(odgovor članu sonce in smeh)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: musaka
12.9.2007 12:52:59   
srki
Aja, tudi pri nas zraven samo solata.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: musaka
12.9.2007 13:00:58   
sonce in smeh
Kaka pa je razlika med lazanjo in musako? Jaz to vedno mešam. A bi mi lahko katera napisala recept za eno in za drugo? Rabila bi za 5 članov, takih, ki radi jedo ali pa za en pleh (napišite prosim velikost). Hvala

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: musaka
12.9.2007 13:13:23   
BLAŽIKA
Lazanja je narejena iz testenin, se kupijo takšni kosi testa, musaka pa je iz krompirja, na oboje pa gre mleto meso. Na lazanjo še pride tudi sir na musako pa bešamel, kateri tudi skupaj drži musako, da ne razpade. Ampak mora musaka vsaj pol urice počivati po pečenju da se vtrdne, seveda v vroči oz. topli pečici.

_____________________________

Moja punčka je moja največja sreča.

(odgovor članu sonce in smeh)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: musaka
12.9.2007 13:29:22   
Tiamo
Recept musaka

velikost pekača 40x20 cm

5 velikih kropirjev
800 g mletega mešane mesa
1 čebula
1 strok česna
pelati , koščki v pločevinki
rdeče vino
sol
muškatni orešček
kisla smetana
sir
parmezan

Kromipr olupim, narežem na cca 0,5cm debele kolobarje, skuham k slanem kropu. Kuham jih tako dolgo, da ratajo malo mehki, ne skuham jih do konca. Čebulo in česen sesekljam, popražim na žlici olja, dodam mleto meso in pražim toliko časa, da meso posivi in se naredijo majhne grudice. Meso zalijem z rdečim vinom, mešam dokler ne izpari. Dodam pelate, muškatni orešček, sol in kuham še cca 10 min.

V lonec zlijem kislo smetano. Ko zavre ji dodam nariban sir in parmezan.

Namastim pekač. Vanj položim polovico krompirja, polovico smetanove omake in vso meso. Na meso spet položim še preostali krompir. Prelijem s preostalo smetanovo omako in dodam sir in parmezan.
Pečem 30 min na 200° C.

Lazanja

isti pekač

Zelenjavno lasagno se pripravi enako kot mesno, s tem da se namesto bolognese omake not vtakne blanširano špinačo ali blanširano blitvo. Niti ni treba, da sta špinača ali blitva nasekljani - se itak reže, ko se reže kose. Če pa imaš zmrznjeno špinačo ali blitvo, je pa že nasekljana.

Torej: po dnu modela namažeš olivno olje, gor zliješ malo bešamela (bešamela NE POPRAMO, ampak mu dodamo MUŠKATNI OREŠČEK), položiš plast prevretih ploščic za lasagno, spet bešamel, špinača, sir, ploščice, bešamel, špinača, sir, ploščice bešamel sir, koščki masla ali kapljice olivnega olja, parmezan. V pečico, dokler sir ne zabrbota.

Jaz vedno malo skuham ploščice, tudi če piše, da jih ni treba, ker se mi je včasih zgodilo, da se mi pri pečenju niso dovolj naredile.

(odgovor članu sonce in smeh)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: musaka
12.9.2007 16:02:47   
Enolla
Musaka je samostojna jed - zraven postrežem samo solato. Delam jo po tem receptu: Mleto meso prepražim na čebuli - dodam sol in malček popra. Nalistam surov krompir in potem dam v namaščen pekač plast krompirja in plast mesa - no tako kot se dela. Ko porabim surovine stepem dve jajci in cca 4 dcl mleka. S to mešanico zalijem musako in jo spečem dokler ni pečena.  Kosi so veliki tam nekje 12x12 cm.

Lazanja ali pastičo je pa recept tukaj http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=1660






_____________________________

Nič ni težjega od iskrenosti in nič ni lažjega od laskanja(Dostojevski).

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: musaka
12.9.2007 18:42:13   
bamby
Lazanjo pa jaz najraje naredim iz palačink, malce debelejših. Bešamela ne delam, pač pa potresem namesto nje s sesekljano mocarello (jo sesekljam kar s paličnim mikserjem v tisti posebni posodi, ki je namenjena tudi za sekljanje čebule). Po zadnji-vrhnji palačinki pa potresem z ribanim sirom za pico.

(odgovor članu Enolla)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: musaka
13.9.2007 8:56:40   
Enolla
IZVIRNO SPOROČILO: bamby

Lazanjo pa jaz najraje naredim iz palačink, malce debelejših. Bešamela ne delam, pač pa potresem namesto nje s sesekljano mocarello (jo sesekljam kar s paličnim mikserjem v tisti posebni posodi, ki je namenjena tudi za sekljanje čebule). Po zadnji-vrhnji palačinki pa potresem z ribanim sirom za pico.


Kot eno verzijo kanelonov, ali ne? Se mi sliši zelo dobro.

_____________________________

Nič ni težjega od iskrenosti in nič ni lažjega od laskanja(Dostojevski).

(odgovor članu bamby)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kdaj otroku ponuditi ribe in ostalo morsko...
Poletje je tu in že nam diši morska hrana. Kdaj in kako ponuditi takšne specialitete dojenčku?
Kdaj lahko otroku prvič ponudite jajce?
Jajca so precej alergeno živilo, zato naj bi jih malčkom uvajali v prehrano z nekoliko večjo previdnostjo. Vendar se tud...




Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?