|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Goveja juha... na pomoč
29.8.2007 8:40:04   
Anonimen
Lepo prosim za pomoč.
Skuhati moram govejo juho, pa je še nikoli nisem.
Kaj vse ptrebujem?Meso itak.. pa kaj še?
pa kako dolgo se to sploh kuha?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Goveja juha... na pomoč
29.8.2007 8:43:00   
Anonimen
Majhno vejico zelene,nekaj vejic petršilja,2 korenčka,košček kolerabe,strok česna,poper v zrnju,ga daš notri nekaj zrn,sol.na rinki popečen kos čebule.
Če imaš še kakšen košček karfijole tudi ni slabo ga vrečt v župo.
Kuha pa se dve uri ali več,dokler ni meso mehko,ja pa na kosti ne pozabi,tudi kakšna kost paše.

Tudi na forumu kuhajmo je ena tema na široko in dolgo o goveji juhi.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Goveja juha... na pomoč
29.8.2007 8:43:31   
Maxica
Vodo, t.i.jušna zelenjava - čebulo, korenček, paradižnik, peteršilj
Kuhaš pa kar dolgo, dve, tri ure, aja, pa posolit tudi moraš.

_____________________________

Sami sončki okrog mene :)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Goveja juha... na pomoč
29.8.2007 8:45:42   
Maleal
-govedina
-korenje
-peteršilj
-čebula
-paradižnik
-sol
-vegeta

To dam v lonec in kuham nekje 2 uri in pol,saj vidiš ko je meso mehko.
Pa dober tek.user posted image

_____________________________

Ne išči nekoga, ki je popoln.
Ljubi nekoga, ki ni in ga naredi popolnega s svojo ljubeznijo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Goveja juha... na pomoč
29.8.2007 8:48:00   
Anonimen
Hvala vsem.
Viš na to pa nisem pomislila da bi vprašala na kuhajmo skupajuser posted image
No grem gledat!

(odgovor članu Maleal)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Goveja juha... na pomoč
29.8.2007 8:48:37   
Anonimen
No si videla,še niti dokončala nisem svojega prispevka,smo že bile preseljeneuser posted image Najlažje ti bo,da kupiš že pakirano,pripravljeno jušno zelenjavo,tako ne bo zmede,da si kaj pozabila.

(odgovor članu Maleal)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Goveja juha... na pomoč
29.8.2007 8:53:48   
MarijaPo
Odkar smo rodili smo postali veliki ljubitelji goveje zupe.
Ker je 3 ure kuhanja res veliko, energetsko potratno, pa se veliko zupe izhlapi, smo kupili ekonom lonec, ki zdrzi 10l (od fisslerja).
Vanj damo 1.5 kg mesa (ponavadi kolobar, ker ima ze kost notri in ker je meso ful sladko), pa rumeno in rdece korenje, kolerabo, petersilj (tudi korenino), cesen, cebula, por, malo zelja, poper, sol, rozmarin in to je to.
V ekonomu se kuha 1 uro.
In pa, kot je zapisal veliki Bulgakov - nic ni na svetu slajsega kot sveze kuhana mozgova kost! (mi mozeg stresemo na rezino kruha, razmazemo, posolimo in pojemo) .

Pozabila sem povedat, da mi potem to juho vecinoma zmrznemo in jo kak teden jemo, da ni treba skos sproti kuhat.

(odgovor članu Maleal)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Goveja juha... na pomoč
29.8.2007 8:55:24   
mojsoncek
Jaz jo delam takole:

meso + rahla kost
cvetaca
korenje
paradiznik
zelena
cebula
patersilj
zafranika (za lepo barvo)
poper v zrnu
sol (dodam cisto na koncu)

Ponavadi jo kuham kar kaksne tri - stiri ure. Jo pa skuham ze en dan preden jo jemo. Ko se juha ohladi namrec se poberem stran malo mascobe.


_____________________________

Vse kar smo, je posledica našega dosedanjega mišljenja (Buda)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Goveja juha... na pomoč
29.8.2007 14:44:29   
Jessy
Jaz vedno vzamem meso "prsnk", ker je že kost zraven, meso pa izredno okusno. Pazim pa, da je kos čimbolj mesnat z minimalno maščobe.
V velik lonec (verjetno gre vanj kakih 7 l) dam:
  • 80-90 dag prsnka
  • 3 veliki korenji
  • košček olupljene kolerabe
  • 1 manjša čebula
  • nekaj pora (kar ta zelene liste)
  • lovorjev list
  • 4 vejice peteršilja
  • 1 list sveže zelene (če ni sveže pa posušeno)
  • 4 listi sveže bazilike (lahko tudi posušena)
  • malo origana
  • 1 govejo jušno kocko
  • malo vegete
  • sol

Ko zavre, jo pokrijem in zmanjšam ogenj, da vre samo toliko, da se vidi, da vre. Če bo juha preveč vrela, bo postala motna. Kuham jo vedno 3 ure. Kar ne pojemo, precedim v plastične posode in dam v skrinjo.
Če je le možno jo skuham dan prej, da lahko odstranim maščobo.


_____________________________

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu mojsoncek)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Goveja juha... na pomoč
29.8.2007 19:20:52   
Anonimen
Torej... moja goveja juha se že kuha.
Vanjo sem dala:

zeleno (gomolj)
peteršilj (zelenje)
2 korenčka
strok česna
poper v zrnju
polovico čebule (velike)
košček cvetače
paradižnik
lovorjev list
por
baziliko
govedino
kost jetrca

A sem še kaj pozabila?
Kk dolgo pa kuham? (pa ne mi rečt, da tk dolgo dokler je kuhanouser posted image ).
A je možno kuhat predolgo?user posted image


(odgovor članu Jessy)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Goveja juha... na pomoč
29.8.2007 20:13:33   
sončnica24
Jaz se spomnim, ko sem bila mala da sem jo kuhala 4 ure, ker sem "pozabla" na njo, in mama še danes pravi da tako dobre juhe ni jedla.

Drugače pa tako kot so napisale nekje 2 uri, pa ko začne fejst vreti moraš na manj pečiso narediti da lepo počasi vre, pa pazi da ti vsa voda ne odvre.

Pa dober tek

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Goveja juha... na pomoč
2.9.2007 21:33:23   
Anonimen
V ekonom loncu je skuhana v 40 min - tolk da zavre in zacne piskat in potem se 20 min mora vret.

Jaz dam notri meso, kost (ce se ne drzi meso kosti), petersilj, 4-5 korenjev (ga pojemo, ponavadi Luna), petersilj (ce se le da, tudi korenino), zelo malo zelene (gomolj; jaz je ne maram), kolerabo (ce imamo), cebulo (kar celo), cesen (ene tri stroke), poper v zrnu (za tamal ekonom lonc 6 zrnc user posted image ), por (ce imamo), sol, lovorjev list, paradiznik (najboljse je svez, ce ne dam pa kar malo mezge). Aja, pa papriko! Da ful dober okus (vseeno, kake barve).

Pa cimvec je zelenjave, boljsa je juha user posted image  

LP, RIbica

(odgovor članu sončnica24)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kdaj otroku ponuditi ribe in ostalo morsko...
Poletje je tu in že nam diši morska hrana. Kdaj in kako ponuditi takšne specialitete dojenčku?
Kdaj lahko otroku prvič ponudite jajce?
Jajca so precej alergeno živilo, zato naj bi jih malčkom uvajali v prehrano z nekoliko večjo previdnostjo. Vendar se tud...




Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?