Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Goveja juha... na pomoč 29.8.2007 8:43:00
|
|
|
|
Anonimen
|
Majhno vejico zelene,nekaj vejic petršilja,2 korenčka,košček kolerabe,strok česna,poper v zrnju,ga daš notri nekaj zrn,sol.na rinki popečen kos čebule. Če imaš še kakšen košček karfijole tudi ni slabo ga vrečt v župo. Kuha pa se dve uri ali več,dokler ni meso mehko,ja pa na kosti ne pozabi,tudi kakšna kost paše. Tudi na forumu kuhajmo je ena tema na široko in dolgo o goveji juhi.
|
|
|
|
RE: Goveja juha... na pomoč 29.8.2007 8:43:31
|
|
|
|
Maxica
|
Vodo, t.i.jušna zelenjava - čebulo, korenček, paradižnik, peteršilj Kuhaš pa kar dolgo, dve, tri ure, aja, pa posolit tudi moraš.
_____________________________
Sami sončki okrog mene :)
|
|
|
|
RE: Goveja juha... na pomoč 29.8.2007 8:45:42
|
|
|
|
Maleal
|
-govedina -korenje -peteršilj -čebula -paradižnik -sol -vegeta To dam v lonec in kuham nekje 2 uri in pol,saj vidiš ko je meso mehko. Pa dober tek.
_____________________________
Ne išči nekoga, ki je popoln. Ljubi nekoga, ki ni in ga naredi popolnega s svojo ljubeznijo.
|
|
|
|
RE: Goveja juha... na pomoč 29.8.2007 8:48:00
|
|
|
|
Anonimen
|
Hvala vsem. Viš na to pa nisem pomislila da bi vprašala na kuhajmo skupaj No grem gledat!
|
|
|
|
RE: Goveja juha... na pomoč 29.8.2007 8:48:37
|
|
|
|
Anonimen
|
No si videla,še niti dokončala nisem svojega prispevka,smo že bile preseljene Najlažje ti bo,da kupiš že pakirano,pripravljeno jušno zelenjavo,tako ne bo zmede,da si kaj pozabila.
|
|
|
|
RE: Goveja juha... na pomoč 29.8.2007 8:53:48
|
|
|
|
MarijaPo
|
Odkar smo rodili smo postali veliki ljubitelji goveje zupe. Ker je 3 ure kuhanja res veliko, energetsko potratno, pa se veliko zupe izhlapi, smo kupili ekonom lonec, ki zdrzi 10l (od fisslerja). Vanj damo 1.5 kg mesa (ponavadi kolobar, ker ima ze kost notri in ker je meso ful sladko), pa rumeno in rdece korenje, kolerabo, petersilj (tudi korenino), cesen, cebula, por, malo zelja, poper, sol, rozmarin in to je to. V ekonomu se kuha 1 uro. In pa, kot je zapisal veliki Bulgakov - nic ni na svetu slajsega kot sveze kuhana mozgova kost! (mi mozeg stresemo na rezino kruha, razmazemo, posolimo in pojemo) . Pozabila sem povedat, da mi potem to juho vecinoma zmrznemo in jo kak teden jemo, da ni treba skos sproti kuhat.
|
|
|
|
RE: Goveja juha... na pomoč 29.8.2007 8:55:24
|
|
|
|
mojsoncek
|
Jaz jo delam takole: meso + rahla kost cvetaca korenje paradiznik zelena cebula patersilj zafranika (za lepo barvo) poper v zrnu sol (dodam cisto na koncu) Ponavadi jo kuham kar kaksne tri - stiri ure. Jo pa skuham ze en dan preden jo jemo. Ko se juha ohladi namrec se poberem stran malo mascobe.
_____________________________
Vse kar smo, je posledica našega dosedanjega mišljenja (Buda)
|
|
|
|
RE: Goveja juha... na pomoč 29.8.2007 14:44:29
|
|
|
|
Jessy
|
Jaz vedno vzamem meso "prsnk", ker je že kost zraven, meso pa izredno okusno. Pazim pa, da je kos čimbolj mesnat z minimalno maščobe. V velik lonec (verjetno gre vanj kakih 7 l) dam: - 80-90 dag prsnka
- 3 veliki korenji
- košček olupljene kolerabe
- 1 manjša čebula
- nekaj pora (kar ta zelene liste)
- lovorjev list
- 4 vejice peteršilja
- 1 list sveže zelene (če ni sveže pa posušeno)
- 4 listi sveže bazilike (lahko tudi posušena)
- malo origana
- 1 govejo jušno kocko
- malo vegete
- sol
Ko zavre, jo pokrijem in zmanjšam ogenj, da vre samo toliko, da se vidi, da vre. Če bo juha preveč vrela, bo postala motna. Kuham jo vedno 3 ure. Kar ne pojemo, precedim v plastične posode in dam v skrinjo. Če je le možno jo skuham dan prej, da lahko odstranim maščobo.
_____________________________
http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte
|
|
|
|
RE: Goveja juha... na pomoč 29.8.2007 19:20:52
|
|
|
|
Anonimen
|
Torej... moja goveja juha se že kuha. Vanjo sem dala: zeleno (gomolj) peteršilj (zelenje) 2 korenčka strok česna poper v zrnju polovico čebule (velike) košček cvetače paradižnik lovorjev list por baziliko govedino kost jetrca A sem še kaj pozabila? Kk dolgo pa kuham? (pa ne mi rečt, da tk dolgo dokler je kuhano ). A je možno kuhat predolgo?
|
|
|
|
RE: Goveja juha... na pomoč 2.9.2007 21:33:23
|
|
|
|
Anonimen
|
V ekonom loncu je skuhana v 40 min - tolk da zavre in zacne piskat in potem se 20 min mora vret. Jaz dam notri meso, kost (ce se ne drzi meso kosti), petersilj, 4-5 korenjev (ga pojemo, ponavadi Luna), petersilj (ce se le da, tudi korenino), zelo malo zelene (gomolj; jaz je ne maram), kolerabo (ce imamo), cebulo (kar celo), cesen (ene tri stroke), poper v zrnu (za tamal ekonom lonc 6 zrnc ), por (ce imamo), sol, lovorjev list, paradiznik (najboljse je svez, ce ne dam pa kar malo mezge). Aja, pa papriko! Da ful dober okus (vseeno, kake barve). Pa cimvec je zelenjave, boljsa je juha LP, RIbica
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?