MarijaPo -> RE: Goveja juha... na pomoč (29.8.2007 8:53:48)
|
Odkar smo rodili smo postali veliki ljubitelji goveje zupe. Ker je 3 ure kuhanja res veliko, energetsko potratno, pa se veliko zupe izhlapi, smo kupili ekonom lonec, ki zdrzi 10l (od fisslerja). Vanj damo 1.5 kg mesa (ponavadi kolobar, ker ima ze kost notri in ker je meso ful sladko), pa rumeno in rdece korenje, kolerabo, petersilj (tudi korenino), cesen, cebula, por, malo zelja, poper, sol, rozmarin in to je to. V ekonomu se kuha 1 uro. In pa, kot je zapisal veliki Bulgakov - nic ni na svetu slajsega kot sveze kuhana mozgova kost! (mi mozeg stresemo na rezino kruha, razmazemo, posolimo in pojemo) . Pozabila sem povedat, da mi potem to juho vecinoma zmrznemo in jo kak teden jemo, da ni treba skos sproti kuhat.
|
|
|
|