|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Koleraba - kako še?
22.8.2007 22:58:34   
Gina
Ponavadi rada delam kolerabo v smetanovi omaki s česnom, včasih jo naredim v zelenjavni mesni omaki skupaj vmešano med drugo zelenjavo, dam jo pa še v zelenjavno juho. Na kakšen način jo pa ve pripravljate? Vesela bom še kakšne ideje. user posted image user posted image user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Koleraba - kako še?
22.8.2007 23:00:12   
Maxica
Jaz je sicer ne maram, ampak moja mama naredi ali praženo ali pa okisano, kot solata.
Bi te pa, Gina, zelo zelo lepo pozdravila, te pogrešam na RR.user posted image user posted image user posted image

Sami sončki okrog mene :)

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 2
22.8.2007 23:11:20   
Gina
Hvala, Maxica!user posted image user posted image user posted image  Lepo te je slišat. Saj jaz prav rada pridem na rr, edino imam res bolj malo časa zdaj, mam prevelik vrt...s preveč kolerabic vseh barv in oblik.user posted image user posted image  Ampak so mi pa njami.

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
22.8.2007 23:15:59   
muki1
Oj Gina, tudi jaz nimam pojma kaj bi z kolerabo delala, pa te tudi pogrešam user posted image . Daj pridi večkrat, pa malo naredi red na Družina in partnerski odnosi....je vse v razsulu user posted image .

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 4
23.8.2007 6:39:07   
srki
No, res, ko boš pospravila vse pridelke z vrta, se nam malo več pridruži.

Drugače pa mi kolerabo naredimo tako, da skupaj kuhamo krompir, kolerabo, fižol in korenček, česen. To je na nek način enolončnica, po vaseh in kmetijah jo verjetno bolj poznajo. Ko se vse skuha, naredimo "roštanje", drugače ne vem povedatiuser posted image . No in to je to.

(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 5
23.8.2007 8:16:23   
Jessy
Jaz skuham na kocke narezano kolerabo. Nato naredim prežganje iz moke in čebule, prilijem vodo, dodam paradižnikov koncentrat in mleto rdečo papriko, dodam kolerabo, lovorjev list, strok ali dva česna, govejo jušno kocko (lahko samo sol) ter mleto kumino. To pride taka fina gostejša priloga za k pire krompirju in solati. Full je dobro.

Včasih jo samo skuham, nato pa prepražim na maslu, seveda dodam tudi kumino, ker zelo paše nanjo.

Pa v zelenjavno mineštro jo tudi dam, pa v govejo juho.

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 6
23.8.2007 8:20:18   
mojsoncek
Nedolgo nazaj je moja tasca naredila naslednjo zadevo: kolerabo je narezala na kockice in jo skuhala v osoljeni in okisani vodi. Kuhano kolerabo je potem se malo preprazila na maslu in moki (prezganju).

Vse kar smo, je posledica našega dosedanjega mišljenja (Buda)

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 7
23.8.2007 9:00:18   
Anonimen
Predstavljamo mineštro iz kolerabe, kakršno so nekoč pogosto pripravljali za kosilo. Če je je kaj ostalo, pa je bila še za večerjo. Poleg kolerabine mineštre so jedli tenstan krompir s koščkom klobase ali mesa.
Za pripravo take mineštre uporabimo mlade, sočne korene kolerabe. Olupimo jih, narežemo na lističe in damo kuhat v krop. S kolerabo so kuhajo tudi svinjske kože ali drugi deli prašičjega mesa. Ko se koleraba skoraj dodobra skuha, dodamo še na kose narezan krompir. Krompirja mora biti več kot kolerabe, sicer je njen okus premočan. Ko je jed kuhana, krompir le zmečkamo (ne pretlačimo).
Mineštro "zaroštamo" oziroma zabelimo z malo moke in čebule. Pri tem naj čebula le rahlo zarumeni in moka naj se ne prežge, saj želimo pripraviti nežno zabelo; po starem so moko preveč prežgali. Ko mineštro zabelimo, vzamemo kože ali meso iz mineštre in jih narežemo na majhne koščke. Mineštro po potrebo dosolimo, popopramo in ji dodamo narezane prašičje dobrote.

(odgovor članu mojsoncek)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
23.8.2007 14:35:48   
Gina
O, super, pa imam nekaj receptov. Bom probala. Lepo pozdravljam tudi vse, ki ste me pogrešale. Zelo ste prijazne. Bom probala še kaj več na rr priti. user posted image user posted image user posted image

Lahko napišem še, kako ponavadi sama kolerabice pripravljam, če še kdo bere tele recepte.
Kolerabice naribam (kot npr. jabolka za štrudl). Na malo olja ali masla prepražim kar konkretno velik strt strok česna ali dva za vsako kolerabico, vendar samo toliko, da zadiši. Stresem v posodo kolerabice, solim ali vegetam in vse skupaj tenstam toliko časa, da so mehke (cca 10min). Tik pred koncem dodam sladko smetano in peteršilj. Meni je to ful dobro, pa našim tudi.

Če se kakšna spomni še kakšnega recepta, bom pa še vedno vesela. lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
23.8.2007 15:13:21   
CeluLitka
Mi smo kuhali s kolerabo ŠARO. Tko je moja mami rekla in menda je to hrana za pujse.
Spomnim pa se, da se da kolerabo, korenje, krompir, pol pa un ajmprem al kako (prežganje iz moke), kocaka...Pa v ekonomu smo to kuhal. Več se pa ne spomnim. A pozna kdo to ŠARO?  user posted image

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 10
23.8.2007 17:10:59   
NevenkaP
Ja, poznam šaro. Moja nočna mora iz otroštvauser posted image Po moje edina stvar, ki je nisem marala. Če danes pomislim, ne more biti slabo. Si mi dala idejo.
Sicer so pa meni mlade kolerabice zelo dobre samo olupljene , narezane na krhlje in malo soljene. Surove!

(odgovor članu CeluLitka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
23.8.2007 22:44:03   
Gina
A se ne dela šaro z rumeno, podzemno kolerabo, al sem jaz kaj zamešala? Rumeno kolerabo jaz bolj malo uporabljam, za v kakšno zelenjavno prilogo ali v govejo župo, pa sem in tja s smetano naredim, sicer pa sem mislila nadzemno kolerabo, zeleno ali vijolično. Surove nadzemne kol. res še nisem jedla, sem pa že slišala, da jih imajo nekateri radi tudi take, najbrž je za probat, a ne.user posted image

(odgovor članu NevenkaP)
Neposredna povezava do sporočila: 12
24.8.2007 8:33:15   
Enolla
Mi smo delali primorsko trojko, pozimi najmanj enkrat na teden - je mineštra podobno kot šara. Rumena koleraba, krompir in fižol kuhano, zabeljeno z ocvirki in česnom. Nisem pa vedela, da obstajata nadzemna in podzemna koleraba - tako da sem spet izvedela nekaj novega user posted image .

Nič ni težjega od iskrenosti in nič ni lažjega od laskanja(Dostojevski).

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...
RECEPTI: Tri jesenske enolončnice
Na jesenske hladnejše dni in sezono virusov se lahko pripravite tudi s toplimi in prehransko bogatimi jesenskimi enolonč...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?