|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kam s hruškami
17.8.2007 21:23:04   
mala maja
mi jih imamo cele tone? Kam z njimi.user posted image

Kakšen kompot ali sok? Samo kako ga narestuser posted image . Ima kakšna kakšen dober recept.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kam s hruškami
17.8.2007 21:27:42   
megica
evo našla ta recept, nism ga pa še preverila.

Vlaganje hrušk
 
 3kg hrušk
 300 g sladkorja
 1 liter vode
 limona
 cimetova palčka
 
Hruške olupiš razpoloviš očistiš 
narežeš, potopiš v vodo kamor si dal limono
nato pripraviš sladkorno raztopino in ohladiš
kozarec napolniš, dodaš limonino lupino
preliješ s sladkorno raztopino, zatesniš in zapreš kozarce
pasteriziraš na 90 stopin 30 minut
če so trde hruške še 10 minut dlje.

(odgovor članu mala maja)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: kam s hruškami
17.8.2007 21:54:46   
Nasy
vložene so čudovite, lahko narediš tudi krasno marmeladouser posted image jaz sem to delala lani oboje. Za marmelado pa sem dala nekaj kutin in nekaj hrušk, njami

_____________________________

Vsak človek je zase svet- čuten, svetal in lep, kot zvezda na nebu!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Naši živahni deklici se je pridružil prvoaprilček :)

(odgovor članu megica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: kam s hruškami
17.8.2007 21:57:07   
mala maja
pasteriziraš na 90 stopin 30 minut
če so trde hruške še 10 minut dlje


joj naše so ze kar preveč zrele. a ne bo 30 min malo preveč. Bojim se da bi se razpadle, ker so že čist kašaste.
Marmelade mamo pa letos tolk že jagodne in slivove, da se mi ne da pacat.user posted image

(odgovor članu megica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: kam s hruškami
17.8.2007 22:02:16   
megica
A hruške tud kej prodajate?

(odgovor članu mala maja)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: kam s hruškami
17.8.2007 22:12:26   
megica
Še nekaj receptov:
SOLATA S HRUŠKAMI
 
4 hruške
2 avokada
200 g gorgonzole
2 žlici sesekljanih orehov
1 zelena paprika
 
Preliv; 8 žlic olja
           2 žlici limoninega soka
           poper
           sol
Hruške olupimo in jih narežemo na majhne koščke. Prav tako narežemo tudi avokado. V skledo dodamo še na koščke narezano gorgonzolo. Papriko narežemo na kolobarje. Orehe sesekljamo.
V pecljate kozarce za koktejl položimo liste solate, nanj naložimo mešanico s hruškami in vmes potresemo s sesekljanimi orehi. Kolobarje paprike položimo v vsak kozarec nekaj. Iz naštetih sestavin naredimo pikanten preliv in ga zlijemo na solato, ter dobro ohladimo. Zraven ponudimo rezine popečenega belega kruha.
 
 
POLNJENE HRUŠKE
 
 2 veliki zreli hruški
2 zavitka sirčka za mazanje
1 rumenjak
2 žlici kisle smetane
1 žlička limoninega soka
sol
poper
1 žlička sladke paprike
4 rezine kuhane gnjati
 
Hruške po dolgem prerežemo in izdolbemo. Sirček začinimo z rumenjakom, kislo smetano, limoninim sokom, soljo, poprom in papriko. S tem napolnimo hruške. Na vsako hruško položimo še rezino kuhane gnjati in okrasimo s peteršiljem. Ponudimo jo na lepem zelenem listu solate.


(odgovor članu megica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: kam s hruškami
17.8.2007 22:17:19   
mala maja
megica ne ne prodajamo, ker jih kakšno leto ni nii za vzorec. letos so pa tolk polne, pa jih je gotovo 50% popadalo predno so dozorele dol zaradi suše.

Sicer pa se teli racepti slišijo božansko. Bom probalauser posted image user posted image , sam kile bom pa tebi poslalauser posted image user posted image user posted image , jaz jih imam prevečuser posted image

(odgovor članu megica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: kam s hruškami
17.8.2007 22:21:33   
megica
evo ti kar probaj, pa sporoči če bo dobro:D

(odgovor članu mala maja)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: kam s hruškami
18.8.2007 10:47:56   
pikapolona2
pri nas jih pa dedi zmelje in namoči...potem pa šnops kuhauser posted image

(odgovor članu megica)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: kam s hruškami
18.8.2007 19:24:59   
mala maja
IZVIRNO SPOROČILO: pikapolona2
pri nas jih pa dedi zmelje in namoči...potem pa šnops kuhauser posted image


ojoj, pol bi bil moj dec kar naprej prbituser posted image user posted image . Bi že najdu izgovor za en šluk.user posted image user posted image , ampak drgač pa sploh ne pijeuser posted image user posted image

Hruške pa še kar čakajo user posted image  pomoje bodo šle kar za kompot.user posted image

(odgovor članu pikapolona2)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: kam s hruškami
18.8.2007 20:42:59   
bamby
Da ne boš predolgo čakala, ker potem bo samo še marmelada user posted image

(odgovor članu mala maja)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kdaj lahko otroku prvič ponudite jajce?
Jajca so precej alergeno živilo, zato naj bi jih malčkom uvajali v prehrano z nekoliko večjo previdnostjo. Vendar se tud...
Kako pripraviti popolno pokovko?
photo
Se tudi vi sprašujete, zakaj so 'kokice' v kinu vedno tako okusne, doma pripravljena pokovka pa se kar nekako ne more pr...




Slovenija ima talent
marantz

Kdo je tvoj zmagovalec talentov?

Lina Kuduzović (21%)

Maja Keuc (44%)

Maestro (16%)

Alen Vogrinec Vesel (8%)

Sanja Poljšak Pesan (6%)

drugi (6%)


Število vseh glasov: 346

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!