|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ime tega peciva...
13.7.2007 7:53:17   
asso
... jedla sem eno pecivo in nimam pojma kako se kliče, da bi lahko poiskala recept. Tako, da če ga bo katera poiskala bi prosila za recept oz. vsaj za ime.

Spodi ima tipo biskvit, kot nekakšen mehek piškot z okusom karamele. Res tako dober kot bomboni karamel uni mehki. Gor pa je najbrž skuta zmešana s smetano ali kaj podobnega. Takšno fino pecivo.

_____________________________

Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Ime tega peciva...
13.7.2007 8:38:16   
Anonimen
mene to spominja na ; mleti piškoti s maslom (imajo tak karamelni okus), zgoraj pa smetana, želatina , sladkor , skuta....mogoče je to?

(odgovor članu asso)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Ime tega peciva...
13.7.2007 9:02:27   
asso
Mogočeuser posted image  Daj, če imaš recept mi prosim napiši oziroma vsaj ime, da vem kaj iskat.

Hvala

_____________________________

Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Ime tega peciva...
13.7.2007 16:02:57   
trixi
če se še jaz lahko pritaknem zraven- samo za ime pa ne vemuser posted image  

U glavnem- stvar je zelo preprosta- za osnovo zmiksaš piškote, stopiš maslo, dodaš rjavi sladkor in vse to lepo pomešaš in daš v model, tak, ki ima uni obroč okoli za odpret.
Za kremo lahko daš skuto ali jogurt, sladko smetano in uno ta hitro želatino od dr. Oetker( in tam maš še recept za kremouser posted image ), sladkor v prahu, vanilin sladkor, dodaš lahko sadje, pa ne po želji, ker krema s svežim ananasom (preverjeno), kivijem, mangom ne bo uspela, se pravi ne bo se strdila. Potem pa hop v hladilnik za ene dve do tri ure, daš ven iz modla in njami super osvežilna poletna sladica.

Dober tek

(odgovor članu asso)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Ime tega peciva...
13.7.2007 16:51:39   
asso
Ja, pa kako naj delam to na ukouser posted image

A ne bi prosim še količine zraven pripisala. Mogoče je to to kar sem jedla. Bom poiskusila samo obvezno rabim količine in bolj natančen postopek, ker ne bi rada packala brez veze, da potem vržem vse stran...

_____________________________

Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet.

(odgovor članu trixi)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Ime tega peciva...
14.7.2007 14:14:54   
trixi
Joj, oprosti, sem tko na hitro pisala, pa še zanesla sem se, da boš kar kupla uno želatino, pol pa gor itak vse piše. No, tako pa približno delam jaz:

SESTAVINE:
biskvitna osnova
125 gr grobo zmletih piškotov
60 gr stopljenega masla
30 gr rjavega sladkorja

zmešamo piškote, maslo, sladkor in zmes enakomerno porazdelimo po dnu modela

krema
250 ml sladke smetane
250 gr skute
vanilin sladkor
60 gr sladkorja v prahu ( oz. po želji)
vrečka hitre želatine v prahu dr. Oetker

kremo delaj po navodilih na vrečki želatine, lahko pa noter dodaš koščke sadja, skuto zamenjaš z jogurtom, več ali manj sladkorja. To potem naložiš na biskvitno osnovo in daš v hladilnik, da se strdi. Rob torte najprej z nožem  ločiš od modla in šele nato daš torto ven. Po vrhu lahko po želji okrasiš s smetano, koščki sadja.
Za osnovo tudi ni toliko pomembno, kakšne piškote daš, jaz tudi ne dam vedno sladkorja.

Imena še vedno ne vem, vem pa, da je dobro. Mogoče ni ravno to, kar si ti jedla, se ti pa splača poskusit naredit, ker je res enostavno in nimaš kaj falit.

Zdaj pa upam, da zares dober tek

(odgovor članu asso)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Ime tega peciva...
16.7.2007 12:38:20   
asso
Hvala, hvala user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Bom poskusla. Najbrž, da bo to to... bomo videli... verjetno ne bo ostalo nič, če ne drugo imamo požrešnega psa.



_____________________________

Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet.

(odgovor članu trixi)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Ime tega peciva...
17.7.2007 8:31:45   
Enolla
Sem bom še jaz prišlepala, ker se mi zdi sladica osvežilna za v teh dneh - trixi koliko velik tortni model pa potem uporabiš, mislim kateri premer - 24 ali 26 ?

_____________________________

Nič ni težjega od iskrenosti in nič ni lažjega od laskanja(Dostojevski).

(odgovor članu asso)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Ime tega peciva...
18.7.2007 21:56:36   
crci06
uf, "punce", a tako natančno pečete, da je razlika med fi 24 in fi 26?

A ni vseeno, če je pač pri eni pecivo 3mm višje kot pri sosedi?

Mogoče se pa tukaj skrivajo velike skrivnosti malih mojstrov...

Pecivo bom pa jaz tudi posksila, takoj, ko dobim ustrezen pekač, (+ ustreznega fi user posted image )

(odgovor članu Enolla)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Ime tega peciva...
19.7.2007 8:18:01   
Enolla
IZVIRNO SPOROČILO: moj_moj

uf, "punce", a tako natančno pečete, da je razlika med fi 24 in fi 26?

A ni vseeno, če je pač pri eni pecivo 3mm višje kot pri sosedi?

Mogoče se pa tukaj skrivajo velike skrivnosti malih mojstrov...

Pecivo bom pa jaz tudi posksila, takoj, ko dobim ustrezen pekač, (+ ustreznega fi user posted image )



user posted image  - ne ne pečem tako natančno - ampak če dam maso za 26 cm v tistega za 24 je nevarnost, da uteče ven pri pečenju, ali pa je oblat prenizek in potem ne moreš narediti dveh ali treh - rata lahko kar velika razlika. Samo pri tem ni panike. Sem naredila to sladico v 24 cm in smo jo zmazali 1-2-3 - super osvežilna, enostavna in hitra za pripravit tudi v vročini - ker se nič ne peče. Priporočam!

_____________________________

Nič ni težjega od iskrenosti in nič ni lažjega od laskanja(Dostojevski).

(odgovor članu crci06)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





3 odlične jedi za doječo mamico
Za mamice, ki dojijo velja, da to kar same pojedo, poje tudi njihov dojenček. V želji, da dojenček ne bi imel težav s pr...
Kdaj lahko dojenčku uvajamo mandarine in d...
Včasih je veljalo, da naj bi se citruse uvajalo po 1. letu starosti. Vendar so priporočila dames drugačna. Kdaj in kako ...




Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?