trixi -> RE: Ime tega peciva... (14.7.2007 14:14:54)
|
Joj, oprosti, sem tko na hitro pisala, pa še zanesla sem se, da boš kar kupla uno želatino, pol pa gor itak vse piše. No, tako pa približno delam jaz: SESTAVINE: biskvitna osnova 125 gr grobo zmletih piškotov 60 gr stopljenega masla 30 gr rjavega sladkorja zmešamo piškote, maslo, sladkor in zmes enakomerno porazdelimo po dnu modela krema 250 ml sladke smetane 250 gr skute vanilin sladkor 60 gr sladkorja v prahu ( oz. po želji) vrečka hitre želatine v prahu dr. Oetker kremo delaj po navodilih na vrečki želatine, lahko pa noter dodaš koščke sadja, skuto zamenjaš z jogurtom, več ali manj sladkorja. To potem naložiš na biskvitno osnovo in daš v hladilnik, da se strdi. Rob torte najprej z nožem ločiš od modla in šele nato daš torto ven. Po vrhu lahko po želji okrasiš s smetano, koščki sadja. Za osnovo tudi ni toliko pomembno, kakšne piškote daš, jaz tudi ne dam vedno sladkorja. Imena še vedno ne vem, vem pa, da je dobro. Mogoče ni ravno to, kar si ti jedla, se ti pa splača poskusit naredit, ker je res enostavno in nimaš kaj falit. Zdaj pa upam, da zares dober tek
|
|
|
|