Ime tega peciva... (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


asso -> Ime tega peciva... (13.7.2007 7:53:17)

... jedla sem eno pecivo in nimam pojma kako se kliče, da bi lahko poiskala recept. Tako, da če ga bo katera poiskala bi prosila za recept oz. vsaj za ime.

Spodi ima tipo biskvit, kot nekakšen mehek piškot z okusom karamele. Res tako dober kot bomboni karamel uni mehki. Gor pa je najbrž skuta zmešana s smetano ali kaj podobnega. Takšno fino pecivo.




Anonimen -> RE: Ime tega peciva... (13.7.2007 8:38:16)

mene to spominja na ; mleti piškoti s maslom (imajo tak karamelni okus), zgoraj pa smetana, želatina , sladkor , skuta....mogoče je to?




asso -> RE: Ime tega peciva... (13.7.2007 9:02:27)

Mogoče[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Daj, če imaš recept mi prosim napiši oziroma vsaj ime, da vem kaj iskat.

Hvala




trixi -> RE: Ime tega peciva... (13.7.2007 16:02:57)

če se še jaz lahko pritaknem zraven- samo za ime pa ne vem[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] 

U glavnem- stvar je zelo preprosta- za osnovo zmiksaš piškote, stopiš maslo, dodaš rjavi sladkor in vse to lepo pomešaš in daš v model, tak, ki ima uni obroč okoli za odpret.
Za kremo lahko daš skuto ali jogurt, sladko smetano in uno ta hitro želatino od dr. Oetker( in tam maš še recept za kremo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]), sladkor v prahu, vanilin sladkor, dodaš lahko sadje, pa ne po želji, ker krema s svežim ananasom (preverjeno), kivijem, mangom ne bo uspela, se pravi ne bo se strdila. Potem pa hop v hladilnik za ene dve do tri ure, daš ven iz modla in njami super osvežilna poletna sladica.

Dober tek




asso -> RE: Ime tega peciva... (13.7.2007 16:51:39)

Ja, pa kako naj delam to na uko[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

A ne bi prosim še količine zraven pripisala. Mogoče je to to kar sem jedla. Bom poiskusila samo obvezno rabim količine in bolj natančen postopek, ker ne bi rada packala brez veze, da potem vržem vse stran...




trixi -> RE: Ime tega peciva... (14.7.2007 14:14:54)

Joj, oprosti, sem tko na hitro pisala, pa še zanesla sem se, da boš kar kupla uno želatino, pol pa gor itak vse piše. No, tako pa približno delam jaz:

SESTAVINE:
biskvitna osnova
125 gr grobo zmletih piškotov
60 gr stopljenega masla
30 gr rjavega sladkorja

zmešamo piškote, maslo, sladkor in zmes enakomerno porazdelimo po dnu modela

krema
250 ml sladke smetane
250 gr skute
vanilin sladkor
60 gr sladkorja v prahu ( oz. po želji)
vrečka hitre želatine v prahu dr. Oetker

kremo delaj po navodilih na vrečki želatine, lahko pa noter dodaš koščke sadja, skuto zamenjaš z jogurtom, več ali manj sladkorja. To potem naložiš na biskvitno osnovo in daš v hladilnik, da se strdi. Rob torte najprej z nožem  ločiš od modla in šele nato daš torto ven. Po vrhu lahko po želji okrasiš s smetano, koščki sadja.
Za osnovo tudi ni toliko pomembno, kakšne piškote daš, jaz tudi ne dam vedno sladkorja.

Imena še vedno ne vem, vem pa, da je dobro. Mogoče ni ravno to, kar si ti jedla, se ti pa splača poskusit naredit, ker je res enostavno in nimaš kaj falit.

Zdaj pa upam, da zares dober tek




asso -> RE: Ime tega peciva... (16.7.2007 12:38:20)

Hvala, hvala [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Bom poskusla. Najbrž, da bo to to... bomo videli... verjetno ne bo ostalo nič, če ne drugo imamo požrešnega psa.





Enolla -> RE: Ime tega peciva... (17.7.2007 8:31:45)

Sem bom še jaz prišlepala, ker se mi zdi sladica osvežilna za v teh dneh - trixi koliko velik tortni model pa potem uporabiš, mislim kateri premer - 24 ali 26 ?




crci06 -> RE: Ime tega peciva... (18.7.2007 21:56:36)

uf, "punce", a tako natančno pečete, da je razlika med fi 24 in fi 26?

A ni vseeno, če je pač pri eni pecivo 3mm višje kot pri sosedi?

Mogoče se pa tukaj skrivajo velike skrivnosti malih mojstrov...

Pecivo bom pa jaz tudi posksila, takoj, ko dobim ustrezen pekač, (+ ustreznega fi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image])




Enolla -> RE: Ime tega peciva... (19.7.2007 8:18:01)

IZVIRNO SPOROČILO: moj_moj

uf, "punce", a tako natančno pečete, da je razlika med fi 24 in fi 26?

A ni vseeno, če je pač pri eni pecivo 3mm višje kot pri sosedi?

Mogoče se pa tukaj skrivajo velike skrivnosti malih mojstrov...

Pecivo bom pa jaz tudi posksila, takoj, ko dobim ustrezen pekač, (+ ustreznega fi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] )



[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] - ne ne pečem tako natančno - ampak če dam maso za 26 cm v tistega za 24 je nevarnost, da uteče ven pri pečenju, ali pa je oblat prenizek in potem ne moreš narediti dveh ali treh - rata lahko kar velika razlika. Samo pri tem ni panike. Sem naredila to sladico v 24 cm in smo jo zmazali 1-2-3 - super osvežilna, enostavna in hitra za pripravit tudi v vročini - ker se nič ne peče. Priporočam!




Stran: [1]