Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: puranov zrezek v smetanovi omaki 25.4.2007 10:19:16
|
|
|
|
Anonimen
|
jaz naredim tkole: purana popečem, dodam gobe.. vse to dušim.. v drugi posodi pa zmešam gobjo juho, le da dam namesto 1L vode, 0,5 L mleka.. V mrzlo mleko zmešam juho (po navodilih na vrečki), skuham.. pol pa dam v juho čim več kisle smetane.. to jo ful zgosti.. nazadnje dam zrezke ven iz posode, dodam mal sira in zalijem z omako... Ti povem, še anglečki bi jedli, če bi meli ritke.. (tko prav moja mami)
|
|
|
|
RE: puranov zrezek v smetanovi omaki 25.4.2007 10:22:56
|
|
|
|
Anonimen
|
Najlažje je če kupiš smetano za kuhanje. Tisto sam poliješ pol in prevreš. Je taka gosta. Riž za boljši okus na hitro vrži v ponev z vročim maslom premešaj in postrezi, je ful dober. Drugače pa jaz popečem zrezke na obeh straneh zalijem z pol sladke, pol kisle smetane, dodam zdenka sirček al pa dva in en čas kuham da se zgosti. Začiniš po okusu.
|
|
|
|
RE: puranov zrezek v smetanovi omaki 25.4.2007 10:24:01
|
|
|
|
baja*
|
Dobro pride tudi, če zrezke in gobe zaliješ s smetano za kuhanje, ki ji tudi lahko dodaš kako žlico kisle smetane. Riž pa lahko zaliješ z govejo ali kurjo juho, če jo imaš, al pa enostavno dodaš jušno govejo ali (meni še boljše) zelenjavno kocko. Pa dober tek
|
|
|
|
RE: puranov zrezek v smetanovi omaki 25.4.2007 10:30:03
|
|
|
|
asso
|
Jaz naredim čisto preprosto: najprej dobro popečem purana z obeh strani (tako na rjavo), nato zalijem s sladko smetano, dodam še sotilette, tamar sirni namaz, gorgonzolo, edamec... različne sire, če je pregosto dodam še malo mleka (ne preveč) in delam samo še toliko dokler se vse ne raztopi... Riž pa je bil delan verjetno s kakšno jušno osnovo ali kaj takega... Jaz ponavadi purada skuham testenine in je... Zelo enostavno in hitro...
_____________________________
Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet.
|
|
|
|
RE: puranov zrezek v smetanovi omaki 25.4.2007 12:14:57
|
|
|
|
srki
|
Biba, a tisto, ko zavre, nič ne skipi, ker je z mlekom zmešano? Drugače pa si moram tole sprintat, ker se mi sline cedijo in ni vrag, da v nedeljo ne bomo tega jedli .
|
|
|
|
RE: puranov zrezek v smetanovi omaki 25.4.2007 13:26:42
|
|
|
|
borovnička
|
Jaz pa takole naredim: V globoko ponev dam malo olja in popečem zrezke. Ko so pečeni jih vzamem ven in v tej ponvi dodam eno malo žličko moke, eno jušno kocko in sladko smetano (malo alpsko, za stepanje). Vse skupaj premešam, dodam še kapljico vina, malo začimb, par lističev sira, malo mozzarele, žličko kisle smetane in malo petršilja. Če je pregosto, dolijem še malo mleka. V to gotovo omako dodam pečene zrezke in to je to. Riž: V lonec nalijem malo olja in popražim riž, da zakrkne (da postane rumen). Dolijem vodo toliko, da je riž pokrit, solim, premešam in kuham. Koliko časa se kuha, ti ne znam povedat, ker jaz vedno probam, če je že dovolj, da ga ne razkuham. Ko je kuhan, ga odcedim in polijem z hladno vodo. Tak rižek je ful dober, pa še vsako zrnce posebej stoji (ni pocasto). Pozdravček
_____________________________
Najino srce grejeta dve srečici... prvi je ime Nik, drugi pa Neja.
|
|
|
|
RE: puranov zrezek v smetanovi omaki 25.4.2007 13:32:30
|
|
|
|
crci06
|
sem šla v hladilnik pogledat kaj je to za ena smetana za kuhanje , če sploh imam pravo in sem videla, da je sploh nimam , da pa ima moj za danes kuhano še od včeraj in da bom tele zrezke naštudirala do jutri. Jutri pa bodo, pa če jih samo zase skuham (no, tega še nikol nisem naredila )... Tako da zna biti, da bom imela še jutri kakšno vprašanje, čeprav sliši se enostavno. Asso, vem, da si primorka: kaj je to SOTILETTE?? Ene vrste sir? Sem pa malo razmišljala in je res možno, da so v tisti restavraciji riž zalili z gobovo juho. Po barvi sodeč, pa tak kremast riž je bil. Jaz je že od malega ne maram, riž mi je bil pa všeč. Mogoče je pa čas, da jo poskusim, kakšna sploh je, predem bo moj otrok začel s forami "tega ne maram" še preden poskusi Preizkusila bom vse recepte, ali pa naredila svoj miks ste mi pa tolk pocedile sline, da sem morala it vmes po roladico, da sploh lahk do konca naštrikam tale post. Hvala!!! Pa če ima še katera kakšno skrivnost, kar na plan z njo!!! P.S: pa ful ste face: malo začimb. Začimbe po po okusu... In to govorite kuharskemu neznalčku najbolj pa so mi všeč stavki: "če je pregosto...". .. to pomeni, da sem na dobri poti, da naredim tako omakico, kot sem jo jedla. Mogoče bo pa še moj vzljubil riž, ker do zdaj nikoli nism vedela, kakšno omakico naj nareim zraven, da ni prepusto.
< Sporočilo je popravil moj_moj -- 25.4.2007 13:35:54 >
|
|
|
|
RE: puranov zrezek v smetanovi omaki 25.4.2007 13:55:47
|
|
|
|
asso
|
IZVIRNO SPOROČILO: moj_moj Asso, vem, da si primorka: kaj je to SOTILETTE?? Ene vrste sir? Pa sej niti ne vem kako se temu po slovensko reče No uni sir tanek, ki je zavit vsak posebej v lističe Upam, da si razumela P.S: pa ful ste face: malo začimb. Začimbe po po okusu... In to govorite kuharskemu neznalčku Jaz jih samo nasolim, popopram in malo česna dodam in to je to...
_____________________________
Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet.
|
|
|
|
RE: puranov zrezek v smetanovi omaki 25.4.2007 14:09:16
|
|
|
|
crci06
|
aha, vem, kaj misliš. Te sirčke sem tudi jaz v italiji kupovala za v toast,pa v zelenjavno juho sem jih tudi dajala za zgoščevanje!!!
|
|
|
|
RE: puranov zrezek v smetanovi omaki 25.4.2007 14:50:09
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: srki Biba, a tisto, ko zavre, nič ne skipi, ker je z mlekom zmešano? Ja, itak zavre.. ampak pač daš prej dol iz plina.. Tko kot če bi kuhala mleko.. Pol daš pa na malo, počakaš še cca. 10 min in to je to.. Pa dober tek!!! Ker je tole res dobr!!
|
|
|
|
RE: puranov zrezek v smetanovi omaki 26.4.2007 8:54:38
|
|
|
|
crci06
|
Zdaj pa gre zares Zanima me še, katero smetano za kuhanje običajno uporabljate in kateri riž vam je najboljši za take reči... Aha, pa še to: če naredim preveč (kar imam itak rada, da je še za večerjo ali za naslednji dan ) in če uporabim gobovo juho iz vrečke (pa gobe ven preberem) - ali lahko to pogrejemo? Ima, da moj "dol pade", ko bo prišel na kosilo (upam, da ga ne bom zastrupila )
|
|
|
|
RE: puranov zrezek v smetanovi omaki 27.4.2007 17:09:15
|
|
|
|
crci06
|
|
|
|
|
RE: puranov zrezek v smetanovi omaki 27.4.2007 23:02:29
|
|
|
|
baja*
|
Po aplavzu sklepam, da je ratalo. Super! Smetana za kuhanje pa je v tetrapaku (sta dve velikosti), ampak žal ne vem na pamet od katere firme je. Ko jo vidim na polici vem, da je to to . Sicer pa piše gor SMETANA ZA KUHANJE, tak da ne moreš zgrešit . Glede začimb: jaz največ uporabljam: morsko sol, poper, česen, vegeto, lovorov list, peteršilj, curry za kuro, rožmarin, jušne kocke... Kar namečem not kar pač imam pri roki. S časoma se navadiš in skapiraš kaj kam paše. Pa dosti kulinaričnih mojstrovin in užitkov ti želim!
|
|
|
|
RE: puranov zrezek v smetanovi omaki 27.4.2007 23:32:26
|
|
|
|
Marogica
|
Očitno si že skuhala...TOrej za riž, da dobi barvo, uporabiš lahko žafran(žafraniko) in postane lepo rumen, pa še posebnega okusa je. Da pa bo "kremast" riž, pa uporabiš kakšno žlico masla/margarine in proti koncu žlico ali dve sveže ribanega parmezana. Samo ne z gobovo juho riža zalivat in to iz vrečke!!!! Raje pustega, kot pa to sranje.
_____________________________
"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa". R. Tagore
|
|
|
|
RE: puranov zrezek v smetanovi omaki 1.5.2007 23:25:39
|
|
|
|
Anonimen
|
Tole z gobovo juho nekak ni smetanova omaka, ampak gobova No, jst tut tega ne bi delala, ker ne jem gob Jst naredim purana/piscanca v smetaovi omaki tako, da najprej posolim zrezke, jih popecem (do konca), posujem po zrezkih poper in zacinko oz. vegeto (ce tega ne uporabljas, potem pac nek naravni skupek vsega, kar je notri) in zalijem s pol kozarca vode, v katero sem zmesala zvrhano zlicko moke. To potem pokuham, ce je omaka preredka (kot ena juha), se zgostim z vodo + moko (bolj gosto pac) in na koncu, ko je to ze zavrelo in je omaka ready, dolijem se sladko smetano (kar za stepanje, alpsko, v modro-belem tetrapaku), tolk, da zavre in je kuhano. Ful hitro in ful dobro Zraven pa tudi mi ponavadi jemo testenine (ta ozki rezanci od Barille) ali pa pire krompir. LP, Ribica
|
|
|
|
RE: puranov zrezek v smetanovi omaki 7.5.2007 10:09:56
|
|
|
|
N _ B
|
Malo pozno, ampak bo za drugič. Sirova omaka: sladka smetana - količina je odvisna od gostote omake, ki jo želiš topljen sir (ponavadi uporabljam zdenka sir ali slovenka - tisti v črevu) žlička senfa po okusu: poper, muškatni orešček Omako skuham posebej in prelijem zrezke, ko so na krožniku. Dušen riž: Jaz riž stekleno prepražim na malo olja in sesekljani čebuli in nato prilijem vodo. Na eno skodelico riža, dve skodelici vode in dam malo jušne kocke ali začinke. Varianta je, da dodaš tudi zmiksano svežo papriko in peteršilj.
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Gluten oziroma žitarice uvajajte postopomaMarsikateri starš je v dilemi, kako zgodaj lahko žita, ki vsebujejo gluten ponudi svojemu otroku, ki se na gosto hrano š...
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?