|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  3 4 5 6 [7]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: neplodnost
3.4.2007 14:20:23   
Anonimen
Sele danes sem brala tale post, sicer samo zacetek in konec, ne bom o nicemer sodila, ker ste ze veliko povedale druge.

Sama imam namrec vprasanje:

Sem vasa soborka pri zdravljenju  za neplodnost, vendar zivim v tujini in sem primer tega, da je na zalost to zdravljenje v tujini samoplacnisko (Zivela Slovenija!) in nekatere mogoce tudi veste koliko denarja to stane.

Zato zadnje case razmisljam, da bi prisla na postopek v Slovenijo, pa ne vem ce je to sploh mogoce.
Seveda ne placujem davkov, ker tam tudi nimam dohodkov in posledicno ne placujem niti zdr. zavarovanja. Sem pa pripravljena to placevati, ce bi mi to kakorkoli  pomagalo prihraniti denar
Pa me zanima prosim,  ce katera ve kaj vec v zvezi s tem.

Hvala in lep pozdrav v Slovenijo!user posted image

(odgovor članu ž i v a)
  Neposredna povezava do sporočila: 151
3.4.2007 14:36:22   
Anonimen
mislim, da lahko opraviš kot samoplačnik. Hrvaški pari hodijo veliko v MB na samoplačniške. Potem je tu še Reš v dravljah, ta je najcenejši in najhitrejši, v MB se načakaš 1 leto.

za Reša najdeš + telefonske in vse info na www.neplodnost.com

jaz se tudi zdravim v tujini, pa še kako dobro vem koliko kaj stane. vendar si še v slo plačujem zdravstveno, ravno iz razloga, da če spet ne uspe, skočim na kak postopek k Rešu

< Sporočilo je popravil MIŠEK13 -- 3.4.2007 14:38:48 >

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 152
3.4.2007 14:45:59   
biba26
Če imaš  držvljanstvo republike slovenije in imaš kakršni koli naslov v slo si začni plačevat dodatno zavarovanje in ti pol tud pripada ta postopek,če še le imaš dovolj časa za čakat,ker so čakalne dobe kar dolge.

LPuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 153
3.4.2007 14:48:06   
Anonimen
ne rabiš naslova, jaz nimam ne stalnega, ne začasnega

(odgovor članu biba26)
  Neposredna povezava do sporočila: 154
3.4.2007 16:50:39   
ž i v a
Mišek ne razmišljaš pravilno.

Pravica do obmp izhaja iz obveznega zavarovanja.
Kdo se lahko zavaruje:
http://www.neplodnost.info/ziva/portal/article.php?story=20070403164758910

Samoplačniško greš pa seveda lahko bilo kam in kadarkoli. Vendar to ni vprašanje anonimne.

Društvo Živa - Informiranje, preprečevanje in zdravljenje neplodnosti
drustvo.ziva@gmail.com 040/ 219392
Zavod S.O.S, otroci in mednarodne posvojitve
sosotroci@gmail.com

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 155
3.4.2007 19:26:03   
pika74
IZVIRNO SPOROČILO: ž i v a

IZVIRNO SPOROČILO: Pia73
Pikca, da te malček popravim, vsaj upam da sem prav razumela ampak dr. Valsavljevič (upam da sem prav napisala priimek, če ne se opravičujem) je dejal da ženski pripadajo 4 postopki za vsako rojstvo.

Ženski pripadajo 4 postopki IUI in 4 postopki IVF/ICSI za vsakega živorojenega otroka.

Hvala, ker ste me popravle user posted image . Saj sem mislila nekak tako, samo sem hitro pisala, pa še to... mogoče sem tako napisala zato, ker se mi zelo pogostokrat zdi, da bo pri meni še enega user posted image  dobit zelo zelo čudežno. Ampak se ne damo. Gremo naprej.

Hkrati imam še eno vprašanje - mogoče bo še najbolj vedela ravno ž i v a : Koliko pa financirajo spontanih postopkov? Ravno tako 4 ali mogoče več?

Hvala za odgovor!

Lp
user posted image

Ne metat puške v koruzo, ker se lahko pokvari kombajn :P

(odgovor članu ž i v a)
Neposredna povezava do sporočila: 156
3.4.2007 19:41:06   
tosja
user posted image  Veljko Vlaisavljević user posted image

Ko hodiš, pojdi zmeraj do konca...

(odgovor članu pika74)
Neposredna povezava do sporočila: 157
3.4.2007 22:49:54   
dajamaja
IZVIRNO SPOROČILO: tastara

Draga anonimna.

Imam občutek, da te v resnici po malem gloda nevoščljivost in sicer do vseh tistih žensk, ki so z vztrajnostjo in pridnostjo (potencialu, torej IQ ju se imaš tako ali tako bolj zahvalit prednikom, da so premišljeno izbirali svoje partnerje za razmnoževanje) uspešne ženske, ki so v svojem življenju uspele na poslovnem ali strokovnem področju.

Torej so doštudirale, po možnosti opravile še kakšnega podiplomca in naslednjih 10 let vestno gradile kariero, imajo dobre plače, urejen stanovanji problem, kredite poplačane.

In ti nekako ne gre v račun, da si za povrh lahko privoščijo še otrokauser posted image .

Da te malo potolažim, vse iz te "kategorije", ki bi jim ti odrekaš pravico, do koriščenja sredstev iz ZZZS (v katero so BTW prispevale od svojih bajno visokih plač vsem 25 letnim frflam nepojemljive zneske), te niti ne izkoriščaje.
Pač pa si luksuz ne-čakanja v večletnih vrstah enostavno plačajo.

Si pač tisti mesec ne kupijo novega Max Marinega kostima in Ballyevih čevljev.

Je pa drugače tvoje razmišljanje bolno, še bolj bolno pa je, da greš pod krinko anonimnosti (kako patetično) provocirat na tem forumu.

To je namreč približno tako, kot bi rekel, naj si operacijo kolka ali kolena starejši od 60 let plačajo samo. Če ne, pa se naj sprijaznijo z vozičkom - saj so že itak v penzionu.

Ali pa tako, da ukineš subvencije vrtcev - pa naj babe ostanejo doma, če si ne morejo privoščit plačevat polne cene, ali pa naj nimajo otrok.

Kaj šele pomoč samohranilkam - naj si same pripišejo, da ne morejo obržat moškega, kaj so pa take grozilde.

tastara,  odlično napisano!

predstavnica ogrožene vrste

(odgovor članu tastara)
Neposredna povezava do sporočila: 158
3.4.2007 23:33:44   
ž i v a
IZVIRNO SPOROČILO: pika74

Hkrati imam še eno vprašanje - mogoče bo še najbolj vedela ravno ž i v a : Koliko pa financirajo spontanih postopkov? Ravno tako 4 ali mogoče več?

Hvala za odgovor!

Lp
user posted image

Ja sedaj so tudi spontani postopki enakovredni. Torej 4 spontani ali 4 stimulirani. Smo pa tudi to postavili med vprašanja saj je spontani postopek 3x cenejši od stimuliranega.

Društvo Živa - Informiranje, preprečevanje in zdravljenje neplodnosti
drustvo.ziva@gmail.com 040/ 219392
Zavod S.O.S, otroci in mednarodne posvojitve
sosotroci@gmail.com

(odgovor članu pika74)
Neposredna povezava do sporočila: 159
4.4.2007 20:19:47   
pika74
IZVIRNO SPOROČILO: ž i v a

Ja sedaj so tudi spontani postopki enakovredni. Torej 4 spontani ali 4 stimulirani. Smo pa tudi to postavili med vprašanja saj je spontani postopek 3x cenejši od stimuliranega.

Tudi tukaj vas podpiram 100%, saj je poleg tega, da je 3x cenejši tudi veliko manj uspešnejši (nekje sem brala, da je samo 10% uspešnost). Pa me popravite, če se motim.

Ne metat puške v koruzo, ker se lahko pokvari kombajn :P

(odgovor članu ž i v a)
Neposredna povezava do sporočila: 160
4.4.2007 20:24:41   
koala
Aja a spontanci se štejejo isto???
Meni so rekli da se štejejo samo stimulirani postopkiuser posted image user posted image user posted image

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

(odgovor članu pika74)
Neposredna povezava do sporočila: 161
6.1.2008 21:36:09   
Lupita
Jaz sem si zaželela otroka pri 27, torej ko sem doštudirala se redno zaposlila in prišla do stanovanja. Zdaj bom tudi morala na umetno in moram reči, da nimam prav nič slabe vesti, da sem prej študirala in do 28. leta imaš lahko tudi magisterij. Samo zato, ker sem hodila na faks, da ne bi smela biti upravičena do umetne? Ne vem, nekatere čudne stvari pišete. Pa še to, saj sem nova v tem, ampak mislim, da niso vse težave pogojene s starostjo. Saj imajo punce probleme že pri 20 in 22, pa nima to nobene zveze s starostjo. Pri nama je pač  moj partner ta, ki ima problem,... pa ni niti čez 30!

Niso problemi enoznačni in definitivno se ne bi obregnila ravno ob starost.

40. leta so nova 30. baje user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu koala)
Neposredna povezava do sporočila: 162
6.1.2008 21:39:08   
Lupita
IZVIRNO SPOROČILO: dajamaja

IZVIRNO SPOROČILO: tastara

Draga anonimna.

Imam občutek, da te v resnici po malem gloda nevoščljivost in sicer do vseh tistih žensk, ki so z vztrajnostjo in pridnostjo (potencialu, torej IQ ju se imaš tako ali tako bolj zahvalit prednikom, da so premišljeno izbirali svoje partnerje za razmnoževanje) uspešne ženske, ki so v svojem življenju uspele na poslovnem ali strokovnem področju.

Torej so doštudirale, po možnosti opravile še kakšnega podiplomca in naslednjih 10 let vestno gradile kariero, imajo dobre plače, urejen stanovanji problem, kredite poplačane.

In ti nekako ne gre v račun, da si za povrh lahko privoščijo še otrokauser posted image .

Da te malo potolažim, vse iz te "kategorije", ki bi jim ti odrekaš pravico, do koriščenja sredstev iz ZZZS (v katero so BTW prispevale od svojih bajno visokih plač vsem 25 letnim frflam nepojemljive zneske), te niti ne izkoriščaje.
Pač pa si luksuz ne-čakanja v večletnih vrstah enostavno plačajo.

Si pač tisti mesec ne kupijo novega Max Marinega kostima in Ballyevih čevljev.

Je pa drugače tvoje razmišljanje bolno, še bolj bolno pa je, da greš pod krinko anonimnosti (kako patetično) provocirat na tem forumu.

To je namreč približno tako, kot bi rekel, naj si operacijo kolka ali kolena starejši od 60 let plačajo samo. Če ne, pa se naj sprijaznijo z vozičkom - saj so že itak v penzionu.

Ali pa tako, da ukineš subvencije vrtcev - pa naj babe ostanejo doma, če si ne morejo privoščit plačevat polne cene, ali pa naj nimajo otrok.

Kaj šele pomoč samohranilkam - naj si same pripišejo, da ne morejo obržat moškega, kaj so pa take grozilde.

tastara,  odlično napisano!

predstavnica ogrožene vrste

Super napisano! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu dajamaja)
Neposredna povezava do sporočila: 163
19.4.2008 23:48:37   
baci

Bom raje anonimna, ker je to zelo občutljiva tema, pa mi ni do izpostavljanja.
Pravkar sem gledala Nočnega kluba, kjer je bilo govora o neplodnosti. Med drugim je bilo povedano, da skupina starejših neplodnih žensk za svoje zdravljenje državo stane tudi do
30 000 evrov. In to pri samo 5 % uspehu. Da ne omenim vsega drugega denarja, ki se nameni zdravljenju neplodnosti. Slovenija je na tem področju ena najliberalnejših držav kar se tiče zgornje meje starosti. Potem so tu še neke peticije....
Jaz bi omejila to trošenje denarja do starosti 35 let. Potem naj si same plačujejo, če želijo otroka. Prvič je že biološko gledano to nekakšen mejnik plodnosti in uspehi zanositve po tem letu strmo padajo. Ženskam do tridesetega leta bi namenila več denarja za poskuse obmp, kasneje do tridesetega leta tako kot sedaj, potem naj si pa same plačujejo.
Ne vem kako se nekaterim zdi samoumevno, da jim države najprej financira fax, po možnosti še podiplomca. Ko so pa enkrat dobro situirane, si pa one zaželijo še otroka. Ampak zaradi starosti se dostikrat vse ustavi pri željah. In zdaj naj jim države plačuje še vsa ta draga zdravljenja?

To lahko napiše samo nekdo,ki mu je  življenje poslano z rožicami in ki nima blage veze, kaj prestajamo mi ki se zdravimo zaradi neplodnosti!
Prvo pa ti priporočam, da se seznaniš o vsem kaj se tiče te teme, pol pa se spuščaš v to temo, kje se denar naj zapravlja!
In močno upam da peticija uspe!!!!
Pa res ti naj čez noč, jezik oteče!!!!

< Sporočilo je popravil Bonnie_RR -- 20.4.2008 9:37:27 >

(odgovor članu koala)
Neposredna povezava do sporočila: 164
20.4.2008 8:47:50   
Darja*
Ne morem mimo tega, da ne bi nekaj napisala,..ker imam sedaj pritiska 350 in me lahko kap.
Draga anonimna,........ma iz kje si se vzela?
Stara sem bila 20 let, ko sva se odločila za otroka,.....nič študija,..nič podiplomske,.....zdaj sem stara 27 let,....in še se trudimo,..do zdaj ni bilo uspeha,....in vem da bova morala še prebrodit ovire da bova prišla do user posted image , zna trajat še leta,..in ko bom stara 30 let al 35,..a naj pol sama plačujem postopke,..z mesečno plačo 550 eur bruto? A živim pa naj v šotoru? Dej mal se postavi v našo kožo,..pa pol piši neumnosti.
Veš koliko plačuješ davkov naši državi? Kolko plačuješ zavarovanja,...ko te pa boli glava,..pa moraš v lekarni plačat lekadol,...

uffffuser posted image

Lp Darja

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 165
Stran:   <<   < Prejšnja stran  3 4 5 6 [7]
Stran: <<   < Prejšnja stran  3 4 5 6 [7]
Pojdi na:

Ultrazvočni pregled pri plodu s povečano n...
Pri ultrazvočnem pregledu v 18. do 23. tednu nosečnosti z natančno, usmerjeno preiskavo poskušamo odkriti, do katere mer...
Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.