|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  3 4 5 [6] 7   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: DA TE NI SRAM
2.4.2007 12:50:49   
perlica

IZVIRNO SPOROČILO: Irmy

Pa še to, da ste eno članico, kar obsodili, glede na to, da je bila cel večer na tej temi, je pa tudi neumno in nesramno. Tudi sama imam včasih po cel dan odprto kakšno temo, pa to ne pomeni, da skoz gledam kaj je novega, ampak sem jo samo pozabila sklopit.

Se strinjam,da ni fer da se tako hitro obsoja.

Punce a ne bi rajši skupaj držale in se podpirale.Pa pustimo že enkrat na miru to anonimno,ker nima smisla,škoda vsake besede za njo....
Verjetno se smeje,ko se me tako razburjamo in tratimo čas za njo,pa da smo se začele obsojat katera je to pisala...

Eh,..nima smisla

(odgovor članu ElaM)
Neposredna povezava do sporočila: 126
   RE: DA TE NI SRAM
2.4.2007 13:09:20   
sarcy21
Ja tudi mene je kar šokirala anonimnma s svojo objavo, pa sem stara šele 22 let in so se mi ulile solze ko sem brala, ne vem kako je ostalim, katere se bolj najdejo v njenih besedah (upam da se nism narobe izrazla) lahko pa si predstavlam da jim ni lahko, če je že mene tako šokiralo

Zato za vse katere se trudite za svoje sončke (vključno z mano) držim pesti da bomo okoli novega leta in seveda tudi po njem zapolnile porodnišnice user posted image user posted image user posted image user posted image

13.10 2008 smo dobili sinčka Marka
20.8.2010 smo dobili hčerkico Najo
1.4.2013 pa se nam je pridružil še fantek Žan

(odgovor članu perlica)
Neposredna povezava do sporočila: 127
   RE: neplodnost
2.4.2007 13:23:56   
Putka
IZVIRNO SPOROČILO: Mič

90% denarja se v zdravstvu nameni za ljudi, ki umrejo v naslednjih 6-ih mesecih.

Če se že delaš pametno, si poglej dejstva. Da ne premoreš občutka človečnosti, pa raje ne razglabljam user posted image .

Od neplodnosti se ne umre. To je dejstvo.

In večino denarja se povsod po razvitem svetu porabi za zdravljenje kroničnih bolezni (rak, bolezni srca in ožilja..) in večino ljudi potem od tega tudi umre.

Jaz se do neke mere strinjam z anonimno. Sama sem redno študirala, prejemala še državno štipendijo in naredila podiplomca. Vmes pa še enega otroka.

Poznam ogromno žensk, ki pred družino postavljajo kariero ali udobno življenje: "Raje še par let uživam, mi je tolk fajn, z otrokom pa ne morem potovat, si privoščit tega in onega...

Vse ženske se dobro zavedamo, da se nam izteka biološka ura. Če se za otroka odločiš v poznih letih (kar je zame kot biologinji že vse po 30-ih) pač prevzameš tveganje, da ne boš mogla zanosit po naravni poti. Karieristke si pa tako ali tako lahko privoščijo nekaj tisoč evrov za plačilo obmp.
Seveda so zame izvzete tiste, ki se dovolj zgodaj odločijo za zanositev, pa ne morejo.

Recimo, ravno danes sem brala, da je Halle Berry prvič noseča, pri 40-ih. Fantastično zgleda za svoja leta, lahko si privošči najboljše zdravljenje, varuške za otroka..Tak je danes trend.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 128
2.4.2007 13:35:51   
čiška
Večina,poudarjam večina žensk se odloči za otroka tam nekje med 25-30 letom,večina nas ki smo neplodne se zavleče,od4-10 let zdravljenja da pridemo do željenega otroka!Jaz osebno sem bila v neplodnostni ambulanti pri27-tih sedaj jih imam 32!Veliko pa je tudi mlajših,ki jih srečujem na kliniki!

(odgovor članu Putka)
Neposredna povezava do sporočila: 129
2.4.2007 13:39:35   
koala
Putka, prav imaš od nepšlodnosti se ne umre.
Vsaj fizično ne, ti pa povem da vsak mesec umre delček srca, ne gleda na to koliko je ženska stara.

Uživaj v nosečnosti in bodi srečna da se ne soočaš z takšnimi težavami.

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

(odgovor članu čiška)
Neposredna povezava do sporočila: 130
2.4.2007 13:49:00   
Putka
IZVIRNO SPOROČILO: raho
Kako potem lahko razlagaš oploditve pri 50. in 60. letih?

Meni se to zdi prav vulgarno. Ne najdem bolj primerne besede. Narava je poskrbela, da imajo otroke ženske v letih, ko organizem to zmore. Potem pa nastopi MENOPAVZA, že sama beseda pove da takrat je pa konec.

Imam prijatelja, ki ima oba starša že precej v letih. Ob njegovem rojstvu sta bila 43 in oče 55. Oba sta istih let kot moji stari starši. Vzgajala ga je večinoma 12 let starejša sestra, ker sta bila preutrujena. Ko je prišel v puberteto so pa starše že težile kronične bolezni.

Verjamem, da narava z namenom da in tudi vzame. Goljufanje naravnih zakonitosti pa kot vidimo svetu ne prinaša nič dobrega.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 131
2.4.2007 13:51:23   
tinkamiška
Pa meni je vseeno zaradi kakšnega razloga se ženska odloči/neodloči za otroka. A ni boljše, da si uredi življenje in se odloči za otroka, ko res tako čuti, četudi pri 40 ali še kasneje in če se ji zalomi in potrebuje zdravljenje, zakaj bi ji ga odrekli, če pa prej ni bila pripravljena met otrok ali pa celo ni imela primernega partnerja z katerim bi si lahko ustvarila družino, zdej ima pa težave...jst mislim, da ti nihče ne more narekovat, da moraš imet otroka do 30tega leta, potem ti pa ne bojo več pomagali, če rabiš pomoč...Kdo bo meni sodil in krojil življenje? Nekdo, ki me sploh ne pozna? Zakaj hudiča, bi se morala pred komerkoli zagovarjat???

Sploh je pa veliko več ženski, ki si želijo otroka, pa se zaradi postopkov zavleče v leta po 30 in so še vedno brez otrok...

Ne vem no, a res tako čudno razmišljam?

Tinka

May be I'm not an angel, but I can still fly...

(odgovor članu koala)
Neposredna povezava do sporočila: 132
2.4.2007 13:53:12   
tinkamiška
Putka, mojega moža je imela njegova mama pri 42, pa je krasen moški...mislim, jst res ne vem kako lahko kdrokoli sodi o tem kdaj ima lahko nekdo otroka....

May be I'm not an angel, but I can still fly...

(odgovor članu tinkamiška)
Neposredna povezava do sporočila: 133
2.4.2007 13:56:15   
Anonimen
Veste, ob vsem tem se spomnila ene lepe pesmi, ki jo poje Dragojevič (vsaj mislim, da jo on): Tko sam ja da ti sudim?
In najbolj primeren naslov za to temo bi bil prav ta.

Neposredna povezava do sporočila: 134
2.4.2007 13:57:58   
Anonimen
No Putka potem pa povej ,do kdaj je zate imeti normalno otroke?
A smo res ženske pri 40.tih že za odpis in nismo vredne zdravljenja?

Neposredna povezava do sporočila: 135
2.4.2007 13:59:23   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: raho

Veste, ob vsem tem se spomnila ene lepe pesmi, ki jo poje Dragojevič (vsaj mislim, da jo on): Tko sam ja da ti sudim?
In najbolj primeren naslov za to temo bi bil prav ta.

ob vsem tem, bi jaz še dodala: ni vedno ženska kriva in njena leta, čedalje več so tudi moški neplodni. na to pa se vedno znova pozablja

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 136
2.4.2007 14:02:33   
ElaM
Putka, meni tudi ni jasno, da lahko sodiš kdaj je človek še dovolj mlad za imeti otroke??
Še en dejavnik je, da moramo gledati na otroke, kot na kapital družbe, malo čuden izraz, ampak dejansko je temu tako. Vsak otrok je kar se tega tiče neprecenljiv. In je tistih "nevemkoliko" evrov malenkost, proti temu, kaj bo doprinesel družbi.

< Sporočilo je popravil Irmy -- 2.4.2007 14:03:02 >

:)

Neposredna povezava do sporočila: 137
2.4.2007 14:05:55   
Mijavček
Sej res ni za zgubljat besed, pa moram vseeno...
lubica anonimna :
- tudi če govorimo samo o tistih, ki se prvič odločijo za otroka po 30 ali 35-tem; a misliš, da karieristke, ki imajo dovolj denarja čakajo 1 leto na postopek, ki ga krije država.... ne. grejo na privat kliniko, kjer so takoj na vrsti in tvoja denarnica zato nič ne trpi
- če pa se najde taka, ki ni "polna keša" in tudi po 30-35 tem začne delat na dojenčku.. naj se po tvoje kar  poslovi od otrok.... ne morem verjet, kle pa res ne bi zgubljala besed... primitivno, nimam kej drugega rečt

Če te že tako skrbi poraba proračunskega denarja se raje obregni na tanke in razne iraške misije, pa na stroške upravljanja države... ministrska potovanja in sejnine za mlatenje prazne slame in lahko bi do jutri naštevala.

Kako si drzneš obsojat neplodne pare da porabijo preveč proračunskega denarja in to na forumu, ki je namenjen naši medsebojni podpori v vseh težkih trenutkih?!!!???

Pa še ena za RR-moderatorje: zakaj niste te teme že takoj ko je bila osprta prestavili kam drugam?!!???  A ste čakal, da se bo debata razpihnila, in da po forum bolj bran? Tud vas je lahko sram! Če že obstajajo ljudje, ki namerno drezajo v najhujše rane, kar jih je, bi lahko vsaj vi poskrbeli, da se to malo omili.

(odgovor članu Putka)
Neposredna povezava do sporočila: 138
2.4.2007 14:52:24   
agnes
Pozdravljeni!

Opravičilo je seveda sprejeto. Včeraj je bilo zelo hudo, ker je bil pač šok. Težke besede zapisane s strašno željo po tem, da najdemo krivca, da nekoga razkrinkamo, da ... In sem se znašla očitno ob nepravem česu na nepravem mestu. In je letelo name. In sem se nekja naučila. Ljudje rabimo krivca, nekdo mora plačati. In ko nam je najbolj hudo, hočemo videti obraz naših težav. Za nekoga je bil moj avatar simbol za vse kar je hudo, 'boksarska vreča'. Jaz sem težko zaspala ob tej misli. Pa vendar, mogoče bomo iz te zgodbe vsi odšli malo močnejši in malo modrejši. Sama se bom od vašega foruma poslovila, ker še nisem tako močna, da bi nosila svoje srce na dlani. V razmislek pa le to, ali je vredno izgubljati čas za komentiranje izjav, ki so namenjene le provokaciji. Še enkrat zapišem - nekatere stvari so tako nizkotne, da si komentarja ne zaslužijo, še posebej če se avtor skriva za anonimnostjo.
Vsem vam želim lep dan in vse dobro. Življenje je pač sestavljeno iz belih in črnih tipk kot pianino. Skupaj se lahko izpojejo v čudovito harmonijo.
Agnes

Biti moramo pripravljeni, da se odpovemo življenju, ki smo ga načrtovali, da bi zaživeli življenje, ki čaka na nas. -j.c.-

(odgovor članu Mijavček)
Neposredna povezava do sporočila: 139
2.4.2007 14:59:57   
koala
Agnes pa ne nouser posted image user posted image
Toliko truda ko ti vlagaš, si parva zlata vredna pridobitev na našem forumu.
Ne daj se, čeprav vem, da je hudo, tudi mene je zabolelo srce, ko so te tako obtožile.
Sam najprej mislila da leti name, ker sem pač (mislim da) v četrtek odprla temo z informacijo da bo ta oddaja na sporedu in moram priznati da ni bilo prav nič prijetno.
Draga Agnes ne daj se in ostani točno takšna kot si zagnan in optimistična.
Te so pa samo zateuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Nisem vedela

(odgovor članu agnes)
Neposredna povezava do sporočila: 140
2.4.2007 18:18:29   
Primoza
samo pokomentiral sem, ker me je nekdo opljuval, da zmerjam neplodne pare z nekim tiktakanjem ure, potem sem pa tisti gospe Tosji izbrskal post, kjer res omenjam tiktakanje ure, ampak povsem v drugem kontekstu, samo opozorilnem, da se z neplodnostjo ne spopadaš s čakanjem, ampak z ustreznimi zdravstvenimi preiskavami.

< Sporočilo je popravil primoza -- 2.4.2007 18:21:15 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 141
2.4.2007 19:32:11   
Taula
Je bilo ravno po TV o predolgih čakalnih dobah in o peticiji. Upam da se bo kaj izboljšalo.user posted image

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 142
2.4.2007 19:49:05   
pika74
...še vedno mi hodi tale tema po glavi... ali pa jaz po njej user posted image , kakorkoli že obrneteuser posted image .

Ugotavljam, da je tema povzročila veliko hude krvi, veliko takih in drugačnih čustev, veliko besed, veliko ogledov, veliko razmišljanj, veliko obtožb, veliko očitkov, veliko vprašanj, veliko odgovorov, veliko solza... vendar kaj plodnejšega ni prinesla. Še vedno se neplodne spopadamo z neplodnostjo in si iz dneva v dam želimo, da bi čimprej postale mamice. Država nam zaenkrat daje 4 postopke in to v vsej rodni dobi, brez razlike. In kje se je sploh začelo? Je bilo vse skupaj sploh vredno vse te kalvarije? Začelo se je s peticijo, torej z željo po tem, da se čakalne dobe v vrstah za oploditev z biomedicinsko pomočjo SKRAJŠAJO. Da. Vse se je začelo s to peticijo. Če ne bi bilo te peticije, najbrž tudi ne bi bilo te teme; prav tako se tudi v polnočnem klubu in odmevih ne bi znašla ta problematika.

In zdaj?

Ja nič. Upajmo, da bo peticija vseeno dosegla svoj cilj, svoj namen. In da bomo v bodoče ženske hitreje prihajale na vrsto pri postopkih.

user posted image

Ne metat puške v koruzo, ker se lahko pokvari kombajn :P

(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 143
2.4.2007 21:13:14   
Bonnie_RR
Takole, 2 posta, kjer se eno izmed uporabnic obtožuje, da je kot anonimna objavila začetni post, sem zaradi žaljive vsebine (obtoževanja) brisala.

Razumem, da je tema zelo delikatna in občutljiva, vendar je kljub temu potrebno spoštovati določena pravila. Prosim, da se ne žalite, svoje mnenje (pa četudi ste nad nečim naravnost zgrožene) napišite spoštljivo in pazite na izbor besed. Če imate z nekom različno mnenje, mu pač, na primeren način seveda, razložite svoj pogled. Tudi to je namreč eden izmed namenov foruma. Izražanje in izmenjava mnenj.

Glede na to, da se je na delo moderatorjev vsul pravi plaz raznih kritik in očitkov, pa naj povem še to: moderatorji se med seboj posvetujemo in sodelujemo. Trudimo se delati dobro, vestno in skrbeti za preglednost foruma. Takojšen napad in obsodba ob temi, ki naj bi bila po mnenju nekaterih primerna za brisanje, da smo pristranski in slabi, pa se mi ne zdita poštena.

Pa še to: anonimnosti uporabnikov MODERATORJI ne moremo razkriti.

Lp,

bonnie, moderatorka

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

(odgovor članu pika74)
Neposredna povezava do sporočila: 144
2.4.2007 21:20:49   
koala
Pikca, da te malček popravim, vsaj upam da sem prav razumela ampak dr. Valsavljevič (upam da sem prav napisala priimek, če ne se opravičujem) je dejal da ženski pripadajo 4 postopki za vsako rojstvo.

Nisem vedela

(odgovor članu Bonnie_RR)
Neposredna povezava do sporočila: 145
2.4.2007 21:21:14   
Pia73
Grozno kaj se eni spomnete napisat na tak forum,... user posted image user posted image user posted image Pomilovanja in vsega obsojanja vredno.

Sama približno vem kakašna je pot neplodnega para. Sama sem imela diagnozo sekundarna neplodnost po 2 s.s. Preiskave, ki so sledile niso bile prijetne,... Tako, da nikomur ne privoščim te poti!

Privoščim pa vsakemu, res vsakomu, ki si želi, da dobi v življenju možnost, da stisne k sebi svojega otroka! Pa cena za to sploh ni pomembna. In nikoli ne bi dovolila, da o tem odločajo ljudje, ki tega niso dali skozi. Ker ne vedo o čem govorijo. To je tako kot, da jaz zdaj začnem govoriti kako si inštalirate program na računalnik pa o tem pojma nimam. In do takih bedarij kot je prvotni post in podobnih zadev prihaja zato, ker jih sodijo ljudje, ki pojma nimajo o čem govorijo.

Draga anonimna naj te bo sram, globoko sram za besede, ki si jih napisla. Naj te bo sram, da si tem simpatičnim in res vsega priznanja zaslužnim puncam priklicala solze na obraz. Ti je bilo tega treba? Boge tvoje "prijateljice", ki jim tako niti ne smeš reči, ker takih besed ne govoriš prijateljem! In nekaj se zavedaj; da to gorje, ki si ga povzročila boš dobila nazaj! Verjetno pomnoženo!!!

In zakaj za vraga ena ženska pri recimo 40. ne bo dobra mama??? Ženska, ki se je za tega otroka trudila recimo 15 let??? Pa tudi, če se ni tako dolgo trudila. In nikjer ne piše, da bo ta ženska ob svoji smrti zapustila mlajšega otroka kot ena, ki je rodila pri recimo 25. ih??? Tako, da take mejnike postavljat je nesmiselno in v danem primeru celo bolno,... zelo, zelo bolno.

Drage moje, želim vam, da zanosite, pa tudi če boste takrat stare krepko čez 35 let! user posted image user posted image user posted image

Pika74, samo mimogrede; jaz sem razumela dr. Vlasiljeviča (oprostite, če sem narobe napisala), da vam pripadajo 4. postopki na vsakega otroka!

Marina, spoštujem te, da si javno spregovorila o tej tako pereči problematiki! user posted image

RR team, vam pa moram povedat, da sem čisto zgrožena nad vami,.., da ste baje celo "olepšali" prvotni post in da ga niste takoj brisali,.. user posted image user posted image user posted image Sram vas je lahko, glede na to, da ste z veliko brzino brisali veliko manj neumne poste,... user posted image user posted image user posted image

Punce drage moje, naj vas taki "bolniki" čim mnjkrat prizadenejo,....

(odgovor članu Putka)
Neposredna povezava do sporočila: 146
2.4.2007 21:22:21   
Pia73
Pikca, da te malček popravim, vsaj upam da sem prav razumela ampak dr. Valsavljevič (upam da sem prav napisala priimek, če ne se opravičujem) je dejal da ženski pripadajo 4 postopki za vsako rojstvo.

Sva že dve tako razumeli,.... potem bo že, upam vsaj, nekaj na tem.

(odgovor članu koala)
Neposredna povezava do sporočila: 147
2.4.2007 22:27:29   
ž i v a
IZVIRNO SPOROČILO: Pia73

Ženski pripadajo 4 postopki IUI in 4 postopki IVF/ICSI za vsakega živorojenega otroka.

Društvo Živa - Informiranje, preprečevanje in zdravljenje neplodnosti
drustvo.ziva@gmail.com 040/ 219392
Zavod S.O.S, otroci in mednarodne posvojitve
sosotroci@gmail.com

(odgovor članu Pia73)
Neposredna povezava do sporočila: 148
3.4.2007 11:30:55   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: ž i v a

IZVIRNO SPOROČILO: Pia73

Ženski pripadajo 4 postopki IUI in 4 postopki IVF/ICSI za vsakega živorojenega otroka.

Razen za darovane celice!!!

(odgovor članu ž i v a)
  Neposredna povezava do sporočila: 149
3.4.2007 13:57:43   
ž i v a
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: ž i v a

Razen za darovane celice!!!

Tudi za darovane celice!
Pare zaradi pomankanja spolnih celic pošiljajo direktno na IVF/ICSI ker ima višjo uspešnost. To pa ne pomeni, da jim IUI ne pripada, če je seveda glede na diagnozo izvedljiv.

Ena od točk peticije so tudi postopki z darovanimi spolnimi celicami kjer zahtevamo, da ali se parom omogočijo vsi ciklusi v Sloveniji ali pa 100% pokrijejo vsi stroški zdravljenja v tujini.
Moram pa napisat, da se morate tudi pari sami malo zavedat vaših pravi in le te zahtevat. Lahko tudi s pomočjo društva. Mi sami lahko le opozarjamo vendar brez konkretnih primerov je vse zelo težko.

37. člen
(2) V okviru specialistično-ambulantne dejavnosti imajo ženske tudi pravico do oploditve z biomedicinsko pomočjo in sicer do največ štirih ciklusov inseminacije,
v rodnem obdobju za vsak porod živega otroka, če pa ta ni uspešna, pa do štirih ciklusov IVF - ET glede na indikacijo.
Postopki oploditve z biomedicinsko pomočjo se izvajajo od dopolnjenega 18. leta starosti do dopolnjenega 43. leta starosti.

Društvo Živa - Informiranje, preprečevanje in zdravljenje neplodnosti
drustvo.ziva@gmail.com 040/ 219392
Zavod S.O.S, otroci in mednarodne posvojitve
sosotroci@gmail.com

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 150
Stran:   <<   < Prejšnja stran  3 4 5 [6] 7   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  3 4 5 [6] 7   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

5 vzrokov za bolečino pri ovulaciji
Ne glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...
Ovulacija in oploditev
Ovulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.