|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Govedina
4.3.2007 17:06:49   
hariba
A ima katera še kakšno idejo kaj bi lahko skuhala še iz govedine razen golaža in zrezkov v omaki? Sem od mame dobila 24 kg govejega stegna, pa bi zato rada še kak recept sicer nam bo to dvoje pri ušesih ven gledalo. Do tega, da bi se pa meso predolgo po skrinji valjalo mi pa tudi ni.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Govedina
4.3.2007 17:33:19   
Strawberrie Cherrie
Jaz iz govedine pripravljam edinole chilli con carne; šalotko popražim, dodam na res majhne koseke narezano govedino, potem rumeno, rdečo in zeleno papriko, rdeč fižol in pa koruzo, včasih še kakšen svež paradižnik. Izdatno začinim s čilijem. Gor pa vlijem še pelate. Pa seveda sol in poper. Simpl FUL, ampak noro dobro. Se ti ga pa slača skuhat en dan prej ker naslednji dan je še 3x bolj okusno, kot drugače. user posted image

(odgovor članu hariba)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Govedina
4.3.2007 17:35:31   
Strawberrie Cherrie
Aja pa še nekaj - kar moj dragi ful obožuje;
govedino narežem na lističe široke 2cm. Potem jih osolim in poporam, namažem z gorčico. Na vsaki strani jih prepražim, nato jih vzamem iz ponve. Potem prepražim čebulo, por, bučke, papriko, korenček, koromač, dodam not tele goveje lističe, zalijem z 1/2dcl belega vina in 1/2 dcl vode. Včasih dodam še kocko za omako.
Je tut ful dobro s kakšnimi kruhovimi cmoki.

(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Govedina
4.3.2007 17:47:19   
nuala
Juha; jaz jo kuham tudi iz stegna.
Pa zmelješ jo lahko in uporabljaš za makaronovo meso, čufte, lazanje, musake - če ti je prepusto pa dodaj malo svinjine. Jaz dam samo malo več čebule.



_____________________________

Zakaj bi učil prašiča letati; izgubljaš čas in vznemirjaš prašiča.

(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Govedina
4.3.2007 17:50:47   
hariba
London pariz kaj pa če bi con carme napravila brez chilijauser posted image , ker bodo to jedli tudi moji trije otroci, ki pikantno ne jejo? A bo to zajest user posted image ?

(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Govedina
4.3.2007 18:51:18   
noe
Al pa narediš zrezke, jih potolčeš, soliš in popraš in daš na sredino sir in šunko ,jih zviješ in "zašiješ" s zobotrebci. V ponvi jih popečeš , nato jih daš ven in prepražiš en cel strok nasekljanga česna,zaliješ s sladko smetano in daš noter zrezke in še mal dušiš. Potreseš s petršiljem. Noro okusno, zraven mi jemo pire, lp

(odgovor članu hariba)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Govedina
5.3.2007 7:09:37   
srki
Goveju juho, lahko pa meso zmelješ, dodaš še malo svinjine, tako da je pol-pol, ter narediš polpete.

(odgovor članu noe)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Govedina
5.3.2007 11:03:37   
Strawberrie Cherrie
HAriba, pa potresi s sladko papriko za barvo in malo okusa - pomojem bo ful dobro user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Govedina
5.3.2007 14:24:42   
žiža
boranja
meso potenstaš kot za golaž.  V posodo z vodo daš stročji fižol soliš in dodaš potenstan meso in olupljen in narezan krompir.

(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Govedina
6.3.2007 12:28:15   
Anonimen
Skuhaš govejo juho. Za glavno jed imaš kuhano govedino, narediš zraven restan krompir in omako iz hrena.

Za večerjo pa kuhano govedino, ki je ostala od kosila narežeš na tanke in male koščke, dodaš ful narezane čebule in jo narediš kot solato obvezno z bučnim oljem in kisom. Njami.

(odgovor članu žiža)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Govedina
6.3.2007 19:28:47   
saving

Za večerjo pa kuhano govedino, ki je ostala od kosila narežeš na tanke in male koščke, dodaš ful narezane čebule in jo narediš kot solato obvezno z bučnim oljem in kisom. Njami.


user posted image user posted image user posted image To se tudi meni strašno dopade. Jaz solato sicer naredim z olivnim oljem in balzamičnim kisom (+malo navadnega) in dam v hladlnik; prav zares super je naslednji dan, ko prideš iz službe... Ja, pa sveže naseckan drobnjak paše noter. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Govedina
6.3.2007 19:33:07   
Anonimen
Za večerjo pa kuhano govedino, ki je ostala od kosila narežeš na tanke in male koščke, dodaš ful narezane čebule in jo narediš kot solato obvezno z bučnim oljem in kisom. Njami.


jaz včasih noter narežem še kakšno kuhano jajce

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Govedina
7.3.2007 14:02:06   
Luns
pa koruzo

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Govedina
7.3.2007 16:27:16   
facka
lahk pa če je lep kos govedine spečeš kot pečenko v pečici

_____________________________

"Posadil bom drevo zlata"
(komentar našega 7 letnika, da mu ne bo treba služit denarja)

(odgovor članu hariba)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Govedina
7.3.2007 16:44:35   
bamby



Lahko ga uporabiš tudi za segedin golaž (meso narezan na kocke+kislo zelje)



(odgovor članu facka)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





3 odlične jedi za doječo mamico
Za mamice, ki dojijo velja, da to kar same pojedo, poje tudi njihov dojenček. V želji, da dojenček ne bi imel težav s pr...
Kdaj lahko dojenčku uvajamo mandarine in d...
Včasih je veljalo, da naj bi se citruse uvajalo po 1. letu starosti. Vendar so priporočila dames drugačna. Kdaj in kako ...




Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?