Govedina (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


hariba -> Govedina (4.3.2007 17:06:49)

A ima katera še kakšno idejo kaj bi lahko skuhala še iz govedine razen golaža in zrezkov v omaki? Sem od mame dobila 24 kg govejega stegna, pa bi zato rada še kak recept sicer nam bo to dvoje pri ušesih ven gledalo. Do tega, da bi se pa meso predolgo po skrinji valjalo mi pa tudi ni.




Strawberrie Cherrie -> RE: Govedina (4.3.2007 17:33:19)

Jaz iz govedine pripravljam edinole chilli con carne; šalotko popražim, dodam na res majhne koseke narezano govedino, potem rumeno, rdečo in zeleno papriko, rdeč fižol in pa koruzo, včasih še kakšen svež paradižnik. Izdatno začinim s čilijem. Gor pa vlijem še pelate. Pa seveda sol in poper. Simpl FUL, ampak noro dobro. Se ti ga pa slača skuhat en dan prej ker naslednji dan je še 3x bolj okusno, kot drugače. [sm=smiley36.gif]




Strawberrie Cherrie -> RE: Govedina (4.3.2007 17:35:31)

Aja pa še nekaj - kar moj dragi ful obožuje;
govedino narežem na lističe široke 2cm. Potem jih osolim in poporam, namažem z gorčico. Na vsaki strani jih prepražim, nato jih vzamem iz ponve. Potem prepražim čebulo, por, bučke, papriko, korenček, koromač, dodam not tele goveje lističe, zalijem z 1/2dcl belega vina in 1/2 dcl vode. Včasih dodam še kocko za omako.
Je tut ful dobro s kakšnimi kruhovimi cmoki.




nuala -> RE: Govedina (4.3.2007 17:47:19)

Juha; jaz jo kuham tudi iz stegna.
Pa zmelješ jo lahko in uporabljaš za makaronovo meso, čufte, lazanje, musake - če ti je prepusto pa dodaj malo svinjine. Jaz dam samo malo več čebule.





hariba -> RE: Govedina (4.3.2007 17:50:47)

London pariz kaj pa če bi con carme napravila brez chilija[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image], ker bodo to jedli tudi moji trije otroci, ki pikantno ne jejo? A bo to zajest [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]?




noe -> RE: Govedina (4.3.2007 18:51:18)

Al pa narediš zrezke, jih potolčeš, soliš in popraš in daš na sredino sir in šunko ,jih zviješ in "zašiješ" s zobotrebci. V ponvi jih popečeš , nato jih daš ven in prepražiš en cel strok nasekljanga česna,zaliješ s sladko smetano in daš noter zrezke in še mal dušiš. Potreseš s petršiljem. Noro okusno, zraven mi jemo pire, lp




srki -> RE: Govedina (5.3.2007 7:09:37)

Goveju juho, lahko pa meso zmelješ, dodaš še malo svinjine, tako da je pol-pol, ter narediš polpete.




Strawberrie Cherrie -> RE: Govedina (5.3.2007 11:03:37)

HAriba, pa potresi s sladko papriko za barvo in malo okusa - pomojem bo ful dobro [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]




žiža -> RE: Govedina (5.3.2007 14:24:42)

boranja
meso potenstaš kot za golaž.  V posodo z vodo daš stročji fižol soliš in dodaš potenstan meso in olupljen in narezan krompir.




Anonimen -> RE: Govedina (6.3.2007 12:28:15)

Skuhaš govejo juho. Za glavno jed imaš kuhano govedino, narediš zraven restan krompir in omako iz hrena.

Za večerjo pa kuhano govedino, ki je ostala od kosila narežeš na tanke in male koščke, dodaš ful narezane čebule in jo narediš kot solato obvezno z bučnim oljem in kisom. Njami.




saving -> RE: Govedina (6.3.2007 19:28:47)


Za večerjo pa kuhano govedino, ki je ostala od kosila narežeš na tanke in male koščke, dodaš ful narezane čebule in jo narediš kot solato obvezno z bučnim oljem in kisom. Njami.


[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] To se tudi meni strašno dopade. Jaz solato sicer naredim z olivnim oljem in balzamičnim kisom (+malo navadnega) in dam v hladlnik; prav zares super je naslednji dan, ko prideš iz službe... Ja, pa sveže naseckan drobnjak paše noter. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Anonimen -> RE: Govedina (6.3.2007 19:33:07)

Za večerjo pa kuhano govedino, ki je ostala od kosila narežeš na tanke in male koščke, dodaš ful narezane čebule in jo narediš kot solato obvezno z bučnim oljem in kisom. Njami.


jaz včasih noter narežem še kakšno kuhano jajce




Luns -> RE: Govedina (7.3.2007 14:02:06)

pa koruzo




facka -> RE: Govedina (7.3.2007 16:27:16)

lahk pa če je lep kos govedine spečeš kot pečenko v pečici




bamby -> RE: Govedina (7.3.2007 16:44:35)




Lahko ga uporabiš tudi za segedin golaž (meso narezan na kocke+kislo zelje)






Stran: [1]