|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   fižolova mineštra-juha s testeninami
15.2.2007 12:53:51   
*ANA*
Živjo!
Mene pa zanima, kako naredite fižolovo juho s testeninami. Obožujemo jo vsi, a do sedaj smo jo jedli samo iz vrečkeuser posted image
Če katera ma kak enostaven recept,PROSIM
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: fižolova mineštra-juha s testeninami
15.2.2007 13:01:36   
tulip
Skuhaš fižol - ali ga daš iz škatle in ga skozi cedilo z mlinčkom prepasiraš, tako da ostanejo lupine  tam. Pa da ga je dovolj, da je bolj gosto. V kozici popražiš čebulo, česen in dodaš prepasirani fižol z začimbami, soljo...Noter paše tudi  lovorov list. Na to juhico potem zakuhaš pašto in ko je kuhano, nekateri dodajo še kis po okusu.

(Za zgostit lahko v ponvici popražiš na maslu malo moke in zaliješ z malo MRZLE vode, mešaš, da ne bo kepic in to dodaš juhi.)user posted image

< Sporočilo je popravil tulip -- 15.2.2007 13:02:00 >

(odgovor članu *ANA*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: fižolova mineštra-juha s testeninami
15.2.2007 13:04:33   
Anonimen
1/2 kg fižola,lovorov list,strok česna,vrh rožmarina,2 žlici olja,manjšo čebulo,malo moke (za zabelo),dva stroka česna,sol.
Čez noč namočen fižol zalij s kropom in kuhaj z dišavami.Ko je mehak ga odcedi in pretlači,zalij z odlito vodo in precedi.Pridaj razmešano rumeno prežganje s čebulo ter malo okisaj.Ko nekaj časa vre dodaj poljubne testenine.
Lahko narediš tudi,brez da pretlačiš fižol.Na koncu še malo peteršilja.

(odgovor članu *ANA*)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: fižolova mineštra-juha s testeninami
15.2.2007 13:05:24   
NEVA-1
Men je tud ful dobra pa še vsi jo radi jemo.
Delam jo pa tako, da prepražim čebulo, dodam odcejen fižol iz konzerve (vodo shranim), ki ga s paličnim mešalnikom stlačim, zalijem z vodo iz konzerve  in dolijem vodo, malo paradižnikove mezge, začimbe in pustim, da vre kakšne pol ure. Potem zakuham še testenine in to je to.., za moža pa obvezno še kakšen kos prekajenega mesa skuham..

Dober tek 

(odgovor članu *ANA*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: fižolova mineštra-juha s testeninami
15.2.2007 13:17:19   
Anonimen
Po primorsko:
Skuham fižol,ki sem ga večer pred tem namočila.
Skuhanega spasiram,zalivam z vodo v kateri se je kuhal,če jo je pramalo dodam še vode.V to fižolovo vodo dam skuhat košček suhega mesa ali rebrca ali kos kraške pancete ali kos pršuta ali krajnsko klobaso,skratka kar vam paše,dva stroka česna,lovorov list,popopram posolim.Ko je meso skuhano zakuham makarone po željeni obliki in velikosti,dostikrat nalomim špagete in zakuham.Ko je pašta skuhana,naredim zabelo,Na olju popražim čebulo,ki jo kasneje vzamem ven iz olja,poprašim z moko in to toliko moek,kokr hoečm gosto mineštro in malo še popražim in zlijem v mineštro,prevrem in sefrviram
in si poližemo vse prste in seveda pojemo preveč kruha zravenuser posted image

Včasih pa takoj z mesom dam kuhat skadko koruzo iz kozarca in kakšne tri na koščke narezane krompirje,vse ostalo pa enako in to je mineštra z bobiči.

< Sporočilo je popravil neva6 -- 15.2.2007 13:18:15 >

(odgovor članu NEVA-1)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: fižolova mineštra-juha s testeninami
15.2.2007 13:49:41   
klavdijas
Ravno včeraj smo se najedli fižolove mineštre. Miha ji  pravi makaronova juha :


http://www.kulinarika.net/baze/recept.asp?ID=3640


Dober tek,

       Klavdija

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: fižolova mineštra-juha s testeninami
15.2.2007 15:14:15   
Jessy
Jaz jo naredim še bolj preprosto (včasih smo jo pripravljali s čebulo, zdaj pa nič več).
Konzervo fižola zmiksam, nato precedim, da odstranim lupinice. Prilijem vodo, tako da dobim vsega skupaj za dober liter tekočine. Nato dodam kar nekaj česna v prahu (grobo mlet), lovorjev list, malo popra, nekaj rožmarina, obvezno majaron, namesto soli raje uporabim govejo kocko, je pa tudi s soljo dobro, vendar manj okusnejše.
Potem to pustim malo prevreti, cca 5 min, nato pa zakuham še poljubne testenine. Včasih so to ta drobni metuljčki (ta korenjčkove od Mlinotesta), včasih je ribana kaša, pa tudi navadne rezance, kot za v juho sem že kuhala. Tudi s tankimi špageti je dobra, vendar jih jaz nalomim na cca 2 cm dolge.

Ta juha je lahka juha, zato za zraven običajno skuham štruklje ali spečem palačinke.

(odgovor članu klavdijas)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: fižolova mineštra-juha s testeninami
15.2.2007 22:54:11   
eya
IZVIRNO SPOROČILO: Dalija

1/2 kg fižola,lovorov list,strok česna,vrh rožmarina,2 žlici olja,manjšo čebulo,malo moke (za zabelo),dva stroka česna,sol.
Čez noč namočen fižol zalij s kropom in kuhaj z dišavami.Ko je mehak ga odcedi in pretlači,zalij z odlito vodo in precedi.Pridaj razmešano rumeno prežganje s čebulo ter malo okisaj.Ko nekaj časa vre dodaj poljubne testenine.
Lahko narediš tudi,brez da pretlačiš fižol.Na koncu še malo peteršilja.


Jaz tudi naredim tako. Nekaj ga pretlačim, nekaj pustim celih. Pa obvezno dam malo šetraja v to juho.

_____________________________

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kako pripraviti popolno pokovko?
photo
Se tudi vi sprašujete, zakaj so 'kokice' v kinu vedno tako okusne, doma pripravljena pokovka pa se kar nekako ne more pr...
Magnezij in železo v nosečnosti
V nosečnosti se poveča potreba po določenih mineralih v telesu in med njimi sta zelo pomembna magnezij in železo. Ali mo...




Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?