Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: fižolova mineštra-juha s testeninami 15.2.2007 13:01:36
|
|
|
|
tulip
|
Skuhaš fižol - ali ga daš iz škatle in ga skozi cedilo z mlinčkom prepasiraš, tako da ostanejo lupine tam. Pa da ga je dovolj, da je bolj gosto. V kozici popražiš čebulo, česen in dodaš prepasirani fižol z začimbami, soljo...Noter paše tudi lovorov list. Na to juhico potem zakuhaš pašto in ko je kuhano, nekateri dodajo še kis po okusu. (Za zgostit lahko v ponvici popražiš na maslu malo moke in zaliješ z malo MRZLE vode, mešaš, da ne bo kepic in to dodaš juhi.)
< Sporočilo je popravil tulip -- 15.2.2007 13:02:00 >
|
|
|
|
RE: fižolova mineštra-juha s testeninami 15.2.2007 13:04:33
|
|
|
|
Anonimen
|
1/2 kg fižola,lovorov list,strok česna,vrh rožmarina,2 žlici olja,manjšo čebulo,malo moke (za zabelo),dva stroka česna,sol. Čez noč namočen fižol zalij s kropom in kuhaj z dišavami.Ko je mehak ga odcedi in pretlači,zalij z odlito vodo in precedi.Pridaj razmešano rumeno prežganje s čebulo ter malo okisaj.Ko nekaj časa vre dodaj poljubne testenine. Lahko narediš tudi,brez da pretlačiš fižol.Na koncu še malo peteršilja.
|
|
|
|
RE: fižolova mineštra-juha s testeninami 15.2.2007 13:05:24
|
|
|
|
NEVA-1
|
Men je tud ful dobra pa še vsi jo radi jemo. Delam jo pa tako, da prepražim čebulo, dodam odcejen fižol iz konzerve (vodo shranim), ki ga s paličnim mešalnikom stlačim, zalijem z vodo iz konzerve in dolijem vodo, malo paradižnikove mezge, začimbe in pustim, da vre kakšne pol ure. Potem zakuham še testenine in to je to.., za moža pa obvezno še kakšen kos prekajenega mesa skuham.. Dober tek
|
|
|
|
RE: fižolova mineštra-juha s testeninami 15.2.2007 13:17:19
|
|
|
|
Anonimen
|
Po primorsko: Skuham fižol,ki sem ga večer pred tem namočila. Skuhanega spasiram,zalivam z vodo v kateri se je kuhal,če jo je pramalo dodam še vode.V to fižolovo vodo dam skuhat košček suhega mesa ali rebrca ali kos kraške pancete ali kos pršuta ali krajnsko klobaso,skratka kar vam paše,dva stroka česna,lovorov list,popopram posolim.Ko je meso skuhano zakuham makarone po željeni obliki in velikosti,dostikrat nalomim špagete in zakuham.Ko je pašta skuhana,naredim zabelo,Na olju popražim čebulo,ki jo kasneje vzamem ven iz olja,poprašim z moko in to toliko moek,kokr hoečm gosto mineštro in malo še popražim in zlijem v mineštro,prevrem in sefrviram in si poližemo vse prste in seveda pojemo preveč kruha zraven Včasih pa takoj z mesom dam kuhat skadko koruzo iz kozarca in kakšne tri na koščke narezane krompirje,vse ostalo pa enako in to je mineštra z bobiči.
< Sporočilo je popravil neva6 -- 15.2.2007 13:18:15 >
|
|
|
|
RE: fižolova mineštra-juha s testeninami 15.2.2007 15:14:15
|
|
|
|
Jessy
|
Jaz jo naredim še bolj preprosto (včasih smo jo pripravljali s čebulo, zdaj pa nič več). Konzervo fižola zmiksam, nato precedim, da odstranim lupinice. Prilijem vodo, tako da dobim vsega skupaj za dober liter tekočine. Nato dodam kar nekaj česna v prahu (grobo mlet), lovorjev list, malo popra, nekaj rožmarina, obvezno majaron, namesto soli raje uporabim govejo kocko, je pa tudi s soljo dobro, vendar manj okusnejše. Potem to pustim malo prevreti, cca 5 min, nato pa zakuham še poljubne testenine. Včasih so to ta drobni metuljčki (ta korenjčkove od Mlinotesta), včasih je ribana kaša, pa tudi navadne rezance, kot za v juho sem že kuhala. Tudi s tankimi špageti je dobra, vendar jih jaz nalomim na cca 2 cm dolge. Ta juha je lahka juha, zato za zraven običajno skuham štruklje ali spečem palačinke.
|
|
|
|
RE: fižolova mineštra-juha s testeninami 15.2.2007 22:54:11
|
|
|
|
eya
|
IZVIRNO SPOROČILO: Dalija 1/2 kg fižola,lovorov list,strok česna,vrh rožmarina,2 žlici olja,manjšo čebulo,malo moke (za zabelo),dva stroka česna,sol. Čez noč namočen fižol zalij s kropom in kuhaj z dišavami.Ko je mehak ga odcedi in pretlači,zalij z odlito vodo in precedi.Pridaj razmešano rumeno prežganje s čebulo ter malo okisaj.Ko nekaj časa vre dodaj poljubne testenine. Lahko narediš tudi,brez da pretlačiš fižol.Na koncu še malo peteršilja. Jaz tudi naredim tako. Nekaj ga pretlačim, nekaj pustim celih. Pa obvezno dam malo šetraja v to juho.
_____________________________
Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Kako pripraviti popolno pokovko?Se tudi vi sprašujete, zakaj so 'kokice' v kinu vedno tako okusne, doma pripravljena pokovka pa se kar nekako ne more pr...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?