Jessy -> RE: fižolova mineštra-juha s testeninami (15.2.2007 15:14:15)
|
Jaz jo naredim še bolj preprosto (včasih smo jo pripravljali s čebulo, zdaj pa nič več). Konzervo fižola zmiksam, nato precedim, da odstranim lupinice. Prilijem vodo, tako da dobim vsega skupaj za dober liter tekočine. Nato dodam kar nekaj česna v prahu (grobo mlet), lovorjev list, malo popra, nekaj rožmarina, obvezno majaron, namesto soli raje uporabim govejo kocko, je pa tudi s soljo dobro, vendar manj okusnejše. Potem to pustim malo prevreti, cca 5 min, nato pa zakuham še poljubne testenine. Včasih so to ta drobni metuljčki (ta korenjčkove od Mlinotesta), včasih je ribana kaša, pa tudi navadne rezance, kot za v juho sem že kuhala. Tudi s tankimi špageti je dobra, vendar jih jaz nalomim na cca 2 cm dolge. Ta juha je lahka juha, zato za zraven običajno skuham štruklje ali spečem palačinke.
|
|
|
|