ronja
|
hehe, ja, najdeš pa res vse sorte ljudi - s tem mislim tvoje sošolce... Vem, da velja prepričanje, da se je treba šolat in znoret, ampak meni se zdi, da to naj velja, če si človek to želi! ti si ne, želiš si družine in kaj je narobe s tem? Če si niti ne želiš študirat, vsaj ne zdaj, niti si ne želiš študentskega življenja, imaš res rada moža in bi rada ostala z njim in si on tudi želi otroke, res ne vem, zakaj bi bilo to zapravljanje življenja, če si z njim ustvariš družino... jaz sem si pri tvojih letih sicer želela najprej končat faks, ampak tudi pri 4ih letih sem si želela, da bom najprej končala faks, potem pa mela en kup otrok, do zdaj si nisem premislila, niti glede tega, niti glede tega, kaj bi rada študirala in delala. Vse želje so iste od 4ih let dalje (prej se pa ne spomnim). So se mi vsi smejali, ko sem rekla, da bi po faksu rada študirala še naprej, pa sem bila pamž, dobre pol metra dolg (ja, sem bila bolj mala)... Vse prijateljice so hotele bit frizerke in zdravnice in prodajalke, jaz pa raziskovalka, so me zafrkavale na veliko. Ampak zdaj to delam. In nisem mela krize v puberteti. Kaj je narobe s tem, da veš, kaj bi rad počel s svojim življenjem? Popolnoma nič. če veš, da si želiš imet zelo mlada družino, kaj bi bilo s tem narobe??? Veš, koliko ljudi falira, ker jih faks v resnici ne zanima, pa po 8, 10, 12 let nekaj na pol kao študirajo in nič ne naredijo na koncu... nimajo ne faksa, ne družine, ne nič... in se jim zdi, da so krasno izkoristili leta, hehe To jim naslednjič povej, vprašaj jih, če majo vse izpite za letnik narejene, če majo nekoga, h kateremu se je noro stistnit zvečer, če jih imajo vsaj 3 ljudje noro radi, če majo iskrice v očeh... In če bojo na vse rekli ja, ti lahko dalje pridigajo, sicer pa marš v kot Mislim, zaradi postave naj bi se sekirala? povej jim, da je telo, koža, vse skup pri 22 veliko bolj prožno in lažje pride nazaj v izhodno stanje kot pri 32ih. ja, jaz verjetno tudi vsako zelo mlado mamico začudeno gledam, ampak ne ker bi jo obsojala ali bi se mi zdelo, da je trapasta, ampak ker jo noro občudujem in bravo za pogum in to, da veš, kaj češ že pri teh letih! to je zelo redko in zelo dragocena lastnost!
|