|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: kako ste razmišljale pri teh letih
11.2.2007 0:22:54   
Anonimen
Tudi jaz bom drugič mamica sedaj pri 22 letih.In jaz sem se nažurala še preveč.nehala sem hoditi ven že pri 17 letih od takrat skrbim sama zase(našla sem si službo,šola gre malo po malo,se mi nikamor ne mudi user posted image )kaj drugi pravijo pa se ne oziram,ker itak nobenemu ne privošči sreče,ampak samo slabo

(odgovor članu VERONICA)
  Neposredna povezava do sporočila: 26
   [Brisano sporočilo]
11.2.2007 0:33:08   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 27
11.2.2007 0:37:59   
Bonnie_RR
Js sem stara 21, rodila sem pri 20. Redno študiram. Obžalujem ničesar, s svojim življenjem sem zaenkrat prav zadovoljna.user posted image

Je pa res, da sem začela že bolj zgodaj "noret" in me je že minilo... Mojga pa tud. user posted image

Opažam pa kar precej študentk, ki so noseče ali pa že mamice...

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

(odgovor članu VERONICA)
Neposredna povezava do sporočila: 28
11.2.2007 3:37:38   
Rožica I
IZVIRNO SPOROČILO: nalin

Jaz zase vem, da sem  najsrečnejša pod tem soncem, ker imam žana.

----------------------------------------------------
Se strinjam, le da imam jaz Lana user posted image  user posted image  user posted image

ROŽICA

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 29
11.2.2007 8:29:57   
Špacka

Se podpišem pod Marogico!user posted image user posted image user posted image

Ti tko fajn napišeš..........

(odgovor članu VERONICA)
Neposredna povezava do sporočila: 30
11.2.2007 8:39:33   
ZARA
IZVIRNO SPOROČILO: Marogica
Tudi jaz sem bila pri 22-tih vse prej kot zrela, da bi imela otroka. In si ga tudi nisem želela. Da se bom "fino" izrazila, bila sem željna življenja. Po drugi strani pa me tudi ni motilo, če je kdo imel v tej starosti otroka oz. me sploh ni zanimalo.

Če si ti zadovoljna s svojim življenjem in je to to, kar si trenutno želiš, potem se ne sekiraj. Saj si stara dovolj in (upam) dovolj zrela, da veš kaj te čaka.

Izgleda, da za nas, ki smo imele otroke po 30 letu, velja podobno.

< Sporočilo je popravil ZARA -- 11.2.2007 8:40:44 >

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 31
11.2.2007 9:21:53   
lenika
Se podpišem pod Marogico. (tudi jazuser posted image ). Pri 20. letih sem bila vse prej kot zrela za otroka, Najprej se je bilo treba fajn nažurat, ončat faks, najti službo, uredit stanovanje, se poročit, nato še 1 leto živet v zakonu kar tako in šele nato sva se odločila za otroka. Bila sem stara skoraj 28 let,on pa 33, pa se je še vedno nekaterim kolegom zdelo zgodaj, a nama ravno prav,

Ti pa, če si zrela, odgovorna in pripravljena pri 20-ih, zakaj pa ne. Kolegi so pač preotročji, da bi razumeli, tudi jaz sem bila v njihovih letih.

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 32
11.2.2007 10:57:31   
Anonimen
Tut jaz sem se ravnala po principu najprej "štalca pol pa kravca".
Pri 18-tih sva z fantom šla od doma, adaptirala hiško, ki sva jo kupila, jo opremila, vmes sem diplomirala, poročila sva se, oba sva imela službi, no mož ima malo firmo...in evo pri 24 imam malega sinčka.
Veliko težkega je za nama, ni bilo lahko, visoke kredite bova še nekaj let odplačevala, toda jaz sem ponosna na naju, še posebej na moža..tako pridnega in vstrajnega, bi težko še kje srečala.

Sem se pa počutila precej čudno, ko smo imeli pred tremi meseci obletnico OŠ. Bila sem edina na svojem, edina poročena, edina sem imela otročka...ostali so živeli še vedno doma, ga žurali, nekateri hodijo v službo, drugi so na faksu, tretji so na zavodu, za žure in bencin jim dajejo mamice, razmišljajo le o tem kam bodo šli in kaj bodo oblekli. Čeprav sem sama po naravi zelo odpulena je bila razlika med nami več kot očitna.
Toda oni me niso nič postrani gledali, večkrat so mi dali vedeti, da sem jih zelo prijetno presenetila..tako mlada, pa imam že vse.
Tko da vsak po vsoje, kakor komu paše... Mogoče se bo pa nama prau kmau zmešalo, pa bo šlo vse cugrunt user posted image

(odgovor članu lenika)
  Neposredna povezava do sporočila: 33
11.2.2007 11:05:28   
BAMBINA_
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Tut jaz sem se ravnala po principu najprej "štalca pol pa kravca".
Pri 18-tih sva z fantom šla od doma, adaptirala hiško, ki sva jo kupila, jo opremila, vmes sem diplomirala, poročila sva se, oba sva imela službi, no mož ima malo firmo...in evo pri 24 imam malega sinčka.
Veliko težkega je za nama, ni bilo lahko, visoke kredite bova še nekaj let odplačevala, toda jaz sem ponosna na naju, še posebej na moža..tako pridnega in vstrajnega, bi težko še kje srečala.

Sem se pa počutila precej čudno, ko smo imeli pred tremi meseci obletnico OŠ. Bila sem edina na svojem, edina poročena, edina sem imela otročka...ostali so živeli še vedno doma, ga žurali, nekateri hodijo v službo, drugi so na faksu, tretji so na zavodu, za žure in bencin jim dajejo mamice, razmišljajo le o tem kam bodo šli in kaj bodo oblekli. Čeprav sem sama po naravi zelo odpulena je bila razlika med nami več kot očitna.
Toda oni me niso nič postrani gledali, večkrat so mi dali vedeti, da sem jih zelo prijetno presenetila..tako mlada, pa imam že vse.
Tko da vsak po vsoje, kakor komu paše... Mogoče se bo pa nama prau kmau zmešalo, pa bo šlo vse cugrunt user posted image

Da sta pri 18 bila sposobna (finančno in zrelostno) kupiti in adaptirati hišo, lahko samo user posted image user posted image . Na svojo življenjsko pot si lahko ponosna, zakaj potem anonimnost user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 34
11.2.2007 11:35:13   
kjava
Jest sem po končani oš začela hodit s svojim sedanjim možem in sem že v srednji sklenila, da se bom med študijem poročila. Predvsem zarad tega, ker ta stari niso preveč maral mojga in nisem smela niti ven hodit z njim ( zdej bom počas začela razumet- jest sem bla stara 15, on pa 22). Res sem se poročila v drugem letniku faxa in čez eno leto imela otroka. Sošolci so bli ful veseli zame user posted image , od teh, s katerimi hodim na fax zdaj (sem bla eno leto po porodu doma), pa sem že slišala, da me za hrbtom opravljajo, sploh zdaj, ko sem drugič noseča, kaj mi je tega treba itd. Jest si mislm, da so mi sam fovšljive, ker nekatere sošolke še fanta nimajo, kaj šele moža ali otroke user posted image .

Men ni bilo niti enkrat žal, da sem se tako odločila, je blo vse po planu.
Pa tud jest nisem mela nobenga dohodka, mož pa eno j... službo. Ampak a se vam zdi da je z otrokom res tolk enih stroškov. Men se zdi ,da jih z majhnim ni, več jih bo pol ko bojo šli v šolo.

Tko, da mlade mamice, dejmo! Zdele mamo mav več energije, kot pa pol ko bomo starejše.

(odgovor članu BAMBINA_)
Neposredna povezava do sporočila: 35
11.2.2007 11:39:35   
kjava
BTW-tud nimam namena ostati samo pri dveh otrocih.

(odgovor članu kjava)
Neposredna povezava do sporočila: 36
11.2.2007 11:45:06   
pin
Želim še nekaj napisat....čeprav malo iz teme.

Moji so me imeli v študentskih letih. Zaželjeno.

Sošolci mojih steršev pa so mnogo kasneje končali faks in še kasneje imeli otroke.
starostna razlika med mano in otroci sošolcev je vsaj deset let. Ko so med pred nekaj leti videli njihovi sošolci iz faksa v mestu jih je skoraj kap. DOBESEDNO. Naša družina se je ukvarjala z iskanjem moje službe, oni pa so se ukvarjali z vpisom v srednjo šolo ....MOJI so pred 50 letom že bili razbremenjeni...sošolci pa bodo razbremenjeni šele pri 65 letih.

(odgovor članu tadruga)
Neposredna povezava do sporočila: 37
11.2.2007 12:33:52   
VERONICA
Kot malo bol stara mamica pa moram povedati da mi ni prav nič žal da nisem že (vsaj delno) razbremenjena. Prav uživam s svojimi (še majhnimi) otroci.
Ampak vsakemu se zdi najboljše tisto kar ima in tako je tudi prav...

(odgovor članu pin)
Neposredna povezava do sporočila: 38
11.2.2007 15:43:01   
lenika
IZVIRNO SPOROČILO: pin

Želim še nekaj napisat....čeprav malo iz teme.

Moji so me imeli v študentskih letih. Zaželjeno.

Sošolci mojih steršev pa so mnogo kasneje končali faks in še kasneje imeli otroke.
starostna razlika med mano in otroci sošolcev je vsaj deset let. Ko so med pred nekaj leti videli njihovi sošolci iz faksa v mestu jih je skoraj kap. DOBESEDNO. Naša družina se je ukvarjala z iskanjem moje službe, oni pa so se ukvarjali z vpisom v srednjo šolo ....MOJI so pred 50 letom že bili razbremenjeni...sošolci pa bodo razbremenjeni šele pri 65 letih.

Ne vem, če bi se ravno strinjala s tem. Poglej, vsak na to gleda drugače. V tem primeru so bili tvoji starši pa pač malo prej obremenjeni. Oziroma, jaz temu sploh ne bi rekla obremenjenost, kajti otroke imaš zato, da uživaš z njimi.

(odgovor članu pin)
Neposredna povezava do sporočila: 39
11.2.2007 15:59:03   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: BAMBINA_

Da sta pri 18 bila sposobna (finančno in zrelostno) kupiti in adaptirati hišo, lahko samo user posted image user posted image . Na svojo življenjsko pot si lahko ponosna, zakaj potem anonimnost user posted image

Finančno sposobna...vzela sva kredite, šparala kjer se je dalo, nisva hodila ven in nikoli nisva zapravljala za pijačo, vedno delala, delala in delala...Kredite še vedno plačujeva in še dolgo jih bova, ker imava zopet nove načrte. Uživava v ustvarjanju. Saj zato pa pravim, da se nama bo enkrat sfuzlalo, pa bo šlo vse cugrunt user posted image

Anonimna sem pa izključno zato, ker sem imela pred časom probleme na rr, ravno zaradi tega, ker sem preveč povedala o sebi. user posted image

(odgovor članu BAMBINA_)
  Neposredna povezava do sporočila: 40
11.2.2007 16:01:13   
iva01
Rodila sem v 21 letu,  ko je bilo konec drugega letnika faksa, sedaj sem absolventka ok jaz prvo leto, večina mojih sošolcev pa drugo ker so podaljšali absolventa, men se ne zdi da s tem da sem se pri 20 letih odločila za otroka nisem nič zapostavila znanje in izobrazbo, mislim da mi bo v roku enega leta uspelo diplomirat, takrat bom stara 24 let, ni mi jasno kaj je tuki narobe , sej če bi si še želela žurat se itek nebi odločila za otroka, niti razmišljala nebi v tej smeri.
Pač eni si vzamejo za vsako poglavje v življenju več časa, jaz si pač želim nekatere stvari prej, sej je res da je materinstvo in študij težko uslkladit skupaj, ampak se da in gre, pa glih tako se še kdaj najde čas za žur.
Tako da mislim da se ti ni treba nič čudno počutit zaradi tega ker si se za otroka odločila tako rano, sej če tebi ni žal in si to želiš,....ma boli te kaj si drugi mislijo. Glavno da si ti zadovoljna z svojim žovljenjem.

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 41
11.2.2007 17:10:31   
zanika
Ne obračaj se po tem, kako drugi razmišljajo. Res je, da ima marsikdo fakultetno izobrazbo in krasno službo - otrok pa ne more imeti. Če bi lahko še enkrat vrnila čas nazaj, bi imela otroka takoj ob koncu srednje šole. Pa ne samo enega - ampak kar tri user posted image . Sedaj je prepozno - zaradi zdravstvenih razlogov sem morala pred tremi leti narediti sterilizacijo in sem ena izmed tistih, ki bodo imele fakultetno izobrazbo in dobro službo, user posted image  pa bodo lahko le zavidale drugim mamicam.

(odgovor članu tadruga)
Neposredna povezava do sporočila: 42
11.2.2007 20:35:06   
Anonimen
Pri tistih letih se mi je zdelo, da bi za otroka poskrbela "za usput".....ampak ker je bilo tolikoooooooo drugih stvari za doživet, naprej nisem razmišljala.

(odgovor članu tadruga)
  Neposredna povezava do sporočila: 43
13.2.2007 9:13:34   
Anonimen
Jaz bom tudi 'stara' mamica z izobrazbo in fajn službo, pa mi ni žal. Ker če bi imela otroka z mojim bivšim ali tistim še prej, bi bila mati samohranilka danes. Šele pri 35tih sem pač srečala pravo ljubezen in z njim bova imela otroka. Vedno smo se hecale tiste, ki smo bolj pozno spoznale današnje partnerje, da smo eno ločitev preskočile (kajti vsaj polovica zakonov, ki so se poročili mladi, je kasneje izzvenelo ali so se ločili... pač odrasteš in včasih se zgodi, da ne v isti smeri).

Ko sem bila stara 20let, mi je rojilo po glavi vse prej kot otrok, sicer sem hodila v sluzbo in študirala ob delu, ampak sem potovala, žurala, spoznala ogromno novih prijateljev in znancev... Super mi je, ko se spomnim nazaj in na vse dogodivščine. In me sploh ne moti, da bom starejša mama, saj itak zgledam veliko mlajša kot vrstnice, ki so mame že 10 let. Otrok te pa tudi prisili, da si aktiven, tako da sploh podaljša mladostnost. Zato se nič ne zanašajte, da bo otrok ponosen na lepo (mlado) mamo. To je čista bedarija, ki sem jo prebrala. Važno je, da lepo vzgaja otroka, da ga ima rada in da je urejena (včasih vidim mlade mamice, furajo voziček z enim čikom v roki, mastnih las in vse zanemarjene... kaj jim pomaga mladost).

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 44
13.2.2007 9:52:37   
polma
Jaz sem bila stara 24 let, ko sem rodila, bila sem absolventka. In sem šla v bitko za službo z dojenčkom, kar je bilo super- sem namreč otročja, sanjaška, z glavo v oblakih in me skrb za otroka prizemljuje. Pač- ko ne skrbiš samo zase ni več šale.
Hec pri tem je, da sem "preskočila" generacijo. Moje  starejše kolegice imajo majhne otroke, težko so zanosile in je bilo tudi hudo. Jaz sem recimo najmlajša od kolegic, pa imam drugega najstarejšega otroka user posted image .
Mlada mamica ni nikoli utrujena, in otroci te v mladih letih ne morejo za kaj dosti prikrajšat, ker še nič nimaš.   
Kar se pa žura tiče- kot rečeno sem tako otročja, da ne bom nikoli nehala žurat.  Ampak tako jaz jemljem življenje že od nekdaj- nikoli nisem rada posedala po kafičih pa diskotekah. Zame je žur to, da je življenje ena sama veeelika zabava, da nabiješ muziko in tuliš, plešeš, ali pa poješ preveč sladkarij, greš prepozno spat, prespiš v dnevni na tleh, ko otrok zaspi od utrujenosti pa spiješ s svojim možem kako pivce. Tak...

(odgovor članu VERONICA)
Neposredna povezava do sporočila: 45
13.2.2007 10:06:55   
Pajaca
Meni je pri 22 po glavi hodil le žur. Otroka sem imela pri 30, pa pri 31 tadruzga. Žal mi ni, bi se še enkrat odločila enako.

Če sem srečala kakšno prijateljico/sošolko, ki je pri 22 že imela otroka se mi ni zdelo nič čudnega, oz ji tudi nisem nič rekla. Vsak se odloči po svoje.

Je pa pri meni verjetno drugačna zgodba z obletnice mature. Pri 25 smo imeli po moje zadnjo. No in 3/4 jih je že imelo otroke, tako da smo se 4je usedli stran (ker nekako nismo pasali v vse tiste pogovore o otrocih in plenicah in vsem kar paše zraven) in sam gledal. Bili smo čist čudni, ker še nimamo otrok, ker še študiramo ....

(odgovor članu polma)
Neposredna povezava do sporočila: 46
13.2.2007 10:12:41   
daysi
TADRUGA, ne sekiraj se zaradi negativnih odgovorov, ampak živi tako, kot si sama želiš. Nekatere ne morejo iz svoje kože in morajo malo pikati, kaj moremo.
Jaz sem prvega otročička dobila v prvem letniku faksa, drugega otročička pa v absulventskem stažu. Študij se mi je pač potegnil za dve leti, vmes sem malo delala , da sem imela kak tolar zase, študirala redno, imela štipendijo, doklade,... Živimo  ok, mož je v službi kdaj potegnil kakšno uro dalj. Ne vem, kaj imajo nekatere toliko povedati čez nas študentke-mamice, pač smo mlade. Meni je prav lepo, da imam družbo, vsaj sama nisem, če moža ni. Glede denarja je tako, da živimo bolj skromno, ampak kljub temu veliko bolje kot marsikatera družina, kjer nimajo dobrih odnosov.

(odgovor članu polma)
Neposredna povezava do sporočila: 47
13.2.2007 10:17:17   
daysi
Kdo je rekel, da mamice ne smejo žurirati? Jaz ga žuram še sedaj, kljub dvema otrokoma. Samo čas se je skrajšal. Pač nisem do zjutraj ampak do polnoči, enih. Seveda je potreben tudi dogovor s partnerjem in starimi starši.

(odgovor članu daysi)
Neposredna povezava do sporočila: 48
13.2.2007 11:23:50   
ElaM
Moje mnenje ja, da imej takrat otroka, ko si ga želiš in, ko se počutiš dorasel tej vlogi. Simpl.
Ne glede na to, a si stara 20, a si 40.
Sama sem rodila pri 29, vendar nikoli nisem čudno gledala tistih, ki se pri 20-ih odločajo za otroke. Če jim znese, zakaj pa ne.user posted image

:)

(odgovor članu daysi)
Neposredna povezava do sporočila: 49
13.2.2007 12:18:05   
lenika
IZVIRNO SPOROČILO: Irmy

Moje mnenje ja, da imej takrat otroka, ko si ga želiš in, ko se počutiš dorasel tej vlogi. Simpl.
Ne glede na to, a si stara 20, a si 40.
Sama sem rodila pri 29, vendar nikoli nisem čudno gledala tistih, ki se pri 20-ih odločajo za otroke. Če jim znese, zakaj pa ne.user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ElaM)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?