|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Hladni bife!
8.2.2007 1:17:52   
petra81
Kaj ponudit v hladnem bifeju?

V bistvu je povabilo na torto in zraven to kot prigrizek!

Hvala za vaše ideje (pa kakšen recept zraven, ne bi škodil user posted image )!

Lp, Petra
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Hladni bife!
8.2.2007 23:41:37   
Jessy
Edino, kar mi pade na pamet je narezek ali pa narezno sveže sadje...

user posted image ?????

(odgovor članu petra81)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Hladni bife!
9.2.2007 0:14:09   
petra81
Narezek imamo velikokrat postreženo, zdej bi pa rabila nekaj novega!
Sem dobila idejo o hrenovkah v testu in muffini s sirom in drobnjakom!

Če ima še katera kakšno tako idejo, je zelo dobrodošla!

Vseeno hvala, Jessy!

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Hladni bife!
9.2.2007 11:44:06   
petja
Ražnjiči iz svežega sadja; sirova plošča s suhim sadjem in orehi; grisini zaviti v prčut, zraven melona; ali pa obloženi kruhki (se mi zdi, da smo na te zadnje čase ful pozabili).

_____________________________

Lp, petja

(odgovor članu petra81)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Hladni bife!
9.2.2007 11:52:21   
muška
Mi smo v šoli delali kar precej finger fooda

No nekaj na hitro:

delali smo mozarello s suhim vloženim paradižnikom-noro dobro(mozareline kroglice zmešaš z nasekljamin suhim paradižnikom, dodaš olivno olje, sol poper, daš v hladilnik in to je to;

potem smo delali grisine s pršutom- testo za pizzo, narežeš na trakce in jih daš pečt, ko so pečeni pa okoli vsake palčke oviješ rezino pršuta -fenomenalno

pa skutin namaz s bučnim oljem in mletimi sončničnimi semeni -  pretlačiš skuto, ji dodaš par žlic bučnega olja par žlic mletih praženih sončničnih semen; potem pa smo to namazali na kruh, ki smo ga prej izrezali z modelčki za kekse, da so bile take fino lepe oblike

aha, pa še pečena slanina s suhimi slivami - to je tudi super stvar , vsako slivo oviješ v rezino slanine, prebodeš s  zobotrebcem, popečeš iz vseh strani, zaliješ s kozarcem rdečega vima, posuješ z rožmarinom in origanom, postrežeš z toplim kruhom

(odgovor članu petja)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Hladni bife!
9.2.2007 11:53:31   
muška
Aja, pa jaz sem včasih pekla perutničke, ki sem jih na debelo posula s čilijem v prahu, da so bile temno rdeče, to so imeli vsi ful radi, ampak to potem ni za otroke

(odgovor članu muška)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Hladni bife!
9.2.2007 11:55:38   
marty5
Testeninsko hladno solato, domač tunin namaz, sadno solato,...

Drugače jaz večkrat tudi naredim tople obložene kruhke, ki so odlični in hitro se jih naredi. Gre pa tako:

Skupaj zmešaš naribano šunko, nariban sir, malo kisle smetane in eno jajce. Nato to zmes namažeš na toast kruh in zložiš na pekač. Pečeš ene 10 minut na 200 stopinj. Kruhke obložiš s čimerkoli (po domišljiji).

Ni nič posebnega, a je hitro in zelo dobro - ponavadi jih vsi pograbijo v par minutah user posted image

_____________________________

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu petja)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Hladni bife!
9.2.2007 15:20:31   
petra81
Marty, kako narediš testeninsko solato?

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Hladni bife!
9.2.2007 16:02:43   
marty5
Čisto enostavno. Najprej skuhaš testenine v slanem kropu (peresnike, školjkice, svedre - skratka, kratko pašto). Dobro je, če jo pustiš malo al dente. Odcediš, poplakneš z vodo in pustiš, da se malo ohladi. Ko se pašta kuha je priporčljivo, da vliješ v vodo malo olja, da se pašta ne sprime.

Ko je ohlajena, streseš v eno večjo sklede in dodaš sestavine po želji - paradižnik narezan na kockice, mocarelo, šunko ali tuno, gobice, papriko, kumarice, razne sire - tem več različnih sestavin, tem boljše. Dodaš malo olivnega olja, po želji tudi kisle smetane, popra in premešaš. Daš v hladilnik in pustiš nekaj ur - lahko narediš tudi dan prej in stoji čez noč v hladilniku. Ponavadi je še boljša.

Pri nas to velikokrat prakticiramo, sploh poleti. Solato sestaviš po želji - kar pač radi jeste.
Predvidevam, da sestavljaš bife za Tamin rd, ne? No, jaz sem se tudi odločila za varianto bifeja in kavice s tortico user posted image .

Fajn praznujte!

_____________________________

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu petra81)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Hladni bife!
9.2.2007 23:12:38   
petra81
Ej, Marty, hvala za vse recepte! Bom definitivno poskusila in ti sporočila, kako je ratalo! In pa fajn je, ker bom lahko naredila to testeninsko že v nedeljo, bo potem v ponedeljek manj dela!!
Samo nekaj me zanima, a ti to vse skupaj zmešaš vse te sestavine? In koliko pribljižno bi jaz tega potrebovala za cca 30-40 ljudi?

Lp, Petra

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Hladni bife!
9.2.2007 23:13:56   
petra81
Aja, kaj pa tunin namaz? S čim zmešaš tuno? Hvala!

(odgovor članu petra81)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Hladni bife!
12.2.2007 13:35:56   
marty5
Sem pozno videla tole.

Tunin namaz - receptov je en milijon. Jaz ga ponavadi delam tako, da zmešam tuno, topljeni sirček, malo majoneze, malo česna, poper. Za okras še potresem s peteršiljem. Čisto preprosto.

Upam, da sem ti kaj pomagala, čeprav pozno.

_____________________________

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu petra81)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kdaj otroku ponuditi ribe in ostalo morsko...
Poletje je tu in že nam diši morska hrana. Kdaj in kako ponuditi takšne specialitete dojenčku?
Magnezij in železo v nosečnosti
V nosečnosti se poveča potreba po določenih mineralih v telesu in med njimi sta zelo pomembna magnezij in železo. Ali mo...




Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?