marty5 -> RE: Hladni bife! (9.2.2007 16:02:43)
|
Čisto enostavno. Najprej skuhaš testenine v slanem kropu (peresnike, školjkice, svedre - skratka, kratko pašto). Dobro je, če jo pustiš malo al dente. Odcediš, poplakneš z vodo in pustiš, da se malo ohladi. Ko se pašta kuha je priporčljivo, da vliješ v vodo malo olja, da se pašta ne sprime. Ko je ohlajena, streseš v eno večjo sklede in dodaš sestavine po želji - paradižnik narezan na kockice, mocarelo, šunko ali tuno, gobice, papriko, kumarice, razne sire - tem več različnih sestavin, tem boljše. Dodaš malo olivnega olja, po želji tudi kisle smetane, popra in premešaš. Daš v hladilnik in pustiš nekaj ur - lahko narediš tudi dan prej in stoji čez noč v hladilniku. Ponavadi je še boljša. Pri nas to velikokrat prakticiramo, sploh poleti. Solato sestaviš po želji - kar pač radi jeste. Predvidevam, da sestavljaš bife za Tamin rd, ne? No, jaz sem se tudi odločila za varianto bifeja in kavice s tortico [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. Fajn praznujte!
|
|
|
|