|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   nedeljska kosila
21.1.2007 13:46:54   
Hope2
Sem se spomnila starih časov, ko sem bila še otrok in smo vedno imeli za nedeljsko kosilo govejo župo, govedino, zeleno solato ali pa namesto govedine pohanje. Bog ne daj, da bi imeli kako čorbo, kislo juhco.....

zdaj se tega sploh ne držim, skuham kar mi pride pod roke, oz kar si zaželiva. Pa če je to čorba, gulaž ali govedina al pa samo zelenjavna župa.

Kaj pa pri vas kuhate, ste na tičnem nedeljskem kosilu ali tako kot midva, kar prleti v lonec. Če je prvo, me res zanima,kaj imate specialnega v nedeljo na mizi.

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: nedeljska kosila
21.1.2007 14:43:21   
Bubamaraa
Goveja juha je obvezan za nedeljsko kosilo....Potem sem danes naredila kruhove cmoke, zrezke z gobami in mešano solato pa kompot...  Tko, kaj je zraven juhe je potem čist odvisno kakšno meso mam v skrinji  in kake volje sem, da vem kuk se mi da kuhati zraven...

...KO TI ŽIVLJENJE PRINESE LIMONE ,ZAPROSI ZA TEQILO,SOL IN SEVEDA ME POKLIČI…

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 2
21.1.2007 15:03:55   
nuala
Pečen piščanec, riž z grahom, kuhan brokoli in radič v solati.
peciva mi pa danes ni uspelo speči!

Zakaj bi učil prašiča letati; izgubljaš čas in vznemirjaš prašiča.

(odgovor članu Bubamaraa)
Neposredna povezava do sporočila: 3
21.1.2007 16:52:27   
vesna.com
Krompirjev golaž,pa solata zame.

(odgovor članu nuala)
Neposredna povezava do sporočila: 4
21.1.2007 17:04:24   
bskrle
goveja juha, pečeni telečji zrezki in pečen krompir, motovilec v solati

(odgovor članu vesna.com)
Neposredna povezava do sporočila: 5
21.1.2007 17:50:22   
Anonimen
Govejo juho kuham malokdaj,saj imava raje zelenjavne juhe(cvetačno,brokolijevo,gobovo....)
Ob nedeljah skuham tisto,kar si želiva,ni obvezno da je klasično kosilo kot smo ga imeli včasih doma ob nedeljah-pražen krompir,juha,govedina in solata.
Ob nedeljah največkrat skuham zelenjavno kremno juho,pečen krompir,pečen piščanec in različne solate.
Večkrat naredim ob nedeljah različne musake,ali zrezke v gobovi omaki s krompirjevimi ali zdrobovimi cmoki.

(odgovor članu bskrle)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
21.1.2007 20:26:47   
eya
Bolj malokrat skuham govejo juho. Ponavadi je ob nedeljah kaj takega, kar rabi več časa za pripravo, ker mi lahko dragi pazi na moža. Danes smo šli sicer jest ven, a sem imela v planu lazanjo. Jo bom pa jutri naredila, ker sem jo danes že na pol prippravila.

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
21.1.2007 22:15:12   
babylove
ker mi lahko dragi pazi na moža.

user posted image  joj, sem se od srca nasmejala user posted image

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 8
21.1.2007 22:17:37   
eya
[sm=smiley9.gif" border=0>user posted image

Joj, sem se zatipkala... Dragi pazi na malega falota.

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

(odgovor članu babylove)
Neposredna povezava do sporočila: 9
22.1.2007 17:35:17   
bamby

Mislim, da so tista stara klasična kosila, kot so juha, tenstan krompir in govedina iz juhe s solato, že preteklost, razen morda pri starih mamah (tistih ki jih še imajo). Del te tradicije se sicer še ohranja, se je pa danes nedeljsko kosilo vsaj deloma spremenilo. Za nekatere od nas še vedno velja, da goveja juha mora biti, drugi so si zamislili kakšne druge vrste juh, ali celo kosilo, ki je čisto nekaj drugega.
Tudi pri nas je vedno juha na mizi, potem pa obvezno spečem meso, lahko tudi ribo, zraven pa naredim dve prilogi: ena je iz krompirja, njokov ali žlikrofov...., druga pa iz zelenjave (ena vrsta, ali mešano), ki je lahko samo kuhana na sopari, ali tenstana na čebuli, ali morda potenstana s kislo smetano.... Zraven pa obvezno skleda solate (zelena, radič, paradižnik, kumare,koruza,fižol,....).
Taka so približno naša nedeljska kosila. Druge vrste, kot so lazanje, musake, zelje,.....pa jih jemo med tednom, ko je manj časa za kuhanje.

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 10
22.1.2007 18:15:15   
dulcinea
Pri nas (mami kuha) je še vedno vsako nedeljo goveja juha (že v soboto kuhana, takrat se poje tudi meso iz nje). Juha je z domačimi rezanci, potem pa tenstan krompir, solata in meso (pečeno), vedno dveh vrst, ker je brat zelo izbirčen. Tako sem bila navajena. Pri tašči pa je vseeno kater dan je. V nedeljo karkoli, nedeljsko kosilo pa lahko tudi med tednom.

-----------------------------------------------------------------
Otroci so vredni najboljšega, ker so otroci in iz nobenega drugega razloga. Svoje dostojanstvo in svojo vrednost imajo preprosto zato, ker so.

(odgovor članu bamby)
Neposredna povezava do sporočila: 11
22.1.2007 18:21:21   
Anonimen
Obvezno juha(goveja, cvetačna...), krompir(pečeno, pire) in meso(pečenka, pohano, v omaki...) Čisto odvisno kaj imam v skrinji. zraven ponavadi skuham še kakšno zelenjavo(baby korenček,..)+skleda zelene solate.
Se pa kdaj naredi,ene trikrat na leto, da ima moj kakšne drugačne želje in naredim lazanjo, makarone, pizzo...

(odgovor članu dulcinea)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   [Brisano sporočilo]
22.1.2007 18:26:45   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
31.1.2007 10:51:04   
pearl
Dalija, morda zaupaš recept brokoli in cvetačne juhe?

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 14
31.1.2007 11:03:48   
Anonimen
Brokolijeva juha!
Na cvetke razdeljen brokoli mehko skuhaj,dodaj žličko margarine,peteršilj in malo vagete.Ko je skuhano s paličnim mešalnikom zmiksaj v krem juho.Dodaj žličko kisle smetane.
Isto delam s cvetačo.Nikoli ne dodajam moke,kot zabelo,raje dam več zelenjave,da je bolj gosto.
Ko enkrat dodaš smetano,ne sme več vreti.Po vrhu posujem še drobnjak.

(odgovor članu pearl)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
31.1.2007 11:11:04   
CUKRČEK
Pri nas večino nedelj kosimo pri mojih starših in tam je vedno klasično kosilo...goveja juha, tenstan krompir in meso. Meso je pa ali pohanje ali pa kaka pečenka. Pa solatojedci imajo še solato.

Klasično ampak dobro....predvsem, ker mi ni treba skuhatuser posted image

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
31.1.2007 12:13:41   
Pajaca
Ponavadi gremo v nedeljo na izlet. Sploh če je lepa nedelja, se nam ne da doma kuhat. Če pa smo doma, pa jemo kar nam takrat zapaše. Men taka klasična nedeljska kosila niso nikoli potegnila, jaz mam raj kakšne rižotke in ribice.

(odgovor članu CUKRČEK)
Neposredna povezava do sporočila: 17
31.1.2007 12:15:25   
lemavrica
Če se le da se najaviva na kosilo k mojim ali njegovim, ker se nama ne da kuhat. Drugače pa skuhava tiso kar nama zapaše. Včasih je to tud tenstan krompir in zrezki+ solata.

(odgovor članu Pajaca)
Neposredna povezava do sporočila: 18
1.2.2007 1:02:49   
pearl
Dalija hvala.

(odgovor članu lemavrica)
Neposredna povezava do sporočila: 19
1.2.2007 9:28:11   
Anonimen
Obvezno goveja juha,tenstan krompir ali pire,meso iz juhe,ampak ne za vse,ostali dobimo krvavicouser posted image Grah za prilogo,po želji solato.

(odgovor članu pearl)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
1.2.2007 12:01:49   
Mary Poppins
Goveje juhe ne kuham, klasičnih nedeljskih kosil pa nismo imeli niti pri meni, niti pri možu doma. Pri nas je nedelja navaden dan, kuhamo tisto, kar nam zadiši. Pa tudi, če je kdaj samo pečen krompir in solata. Si ne predstavljam, da bi vsako nedeljo jedla isto, čeprav imam vse sestavine klasičnega slovenskega kosila čisto rada.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kdaj lahko dojenčku uvajamo mandarine in d...
Včasih je veljalo, da naj bi se citruse uvajalo po 1. letu starosti. Vendar so priporočila dames drugačna. Kdaj in kako ...
3 odlične jedi za doječo mamico
Za mamice, ki dojijo velja, da to kar same pojedo, poje tudi njihov dojenček. V želji, da dojenček ne bi imel težav s pr...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?